Rozpočet na tříčlennou rodinu
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Rozpočet na tříčlenou rodinu
Dobrý den, chci se zeptat, chci vědět kolik máte rozpočet na tříčlenou rodinu a z kolika penězi musíte vyžít a jak Vám to jde? Jak to třeba děláte vy kteří máte úplně maličko? Jak to uděláte tak aby bylo na všechno?? D9ky za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mame dost a stejne nam na konci nic nezbyde. Zalezi zda beres jen jidlo, nebo i bydleni atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejde to říct paušálně-každý má jiné potřeby, nároky. Záleží kde bydlíte, jak žijete. Někomu přijde 10 tis. dostatečných, jinému 30 tak akorát, jinému 40 nestačí.
Pro někoho je běžný standart v zimě hory, v létě moře, k tomu občas zoo, pouť, výlet, pro jiného můžou být dva výlety do roka tak akorát.
Už třeba jenom kouření je veliký rozdíl v hospodaření, auto-mít a nemít, to jsou měsíčně znatelné náklady…
@Pipo123 Nevím co dotazem potřebuješ, či chceš zjistit, ale odpovědi stejně budou pro tebe nic neříkající.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neumím moc šetřit, příjem máme 45 tis. 17 hypo/6 poplatky/8 jídlo/7 auta/ zbytek zábava. Neušetříme nic, ale žijeme si celkem dobře, kdyby nebyla hypotéka, život by byl jednodušší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hypotéka…4.200Kč
FOD + energie…4.250Kč
Telefony…cca 1.300Kč/všichni
Dcera obědy ve škole…350Kč
Pojistka…1000Kč
Benzín…1000Kč
Jídlo + drogerie…cca 7000Kč
Alimenty (na 2 dcery partnera)…5.000Kč
Internet…300Kč
kočky…1000Kč (jídlo + kočkolit)
(jednou za rok pojistka auto + motorka)
Příjmy…já 17.400Kč partner to má různě…v zimě málo, v sezoně víc… ![]()
Měsíčně nám zbyde na „útratu“ i naspořím…cca 5.000Kč na spořící účet…mohla bych víc, ale…výlety na motorce stojí dost peněz.. ![]()
Příspěvek upraven 23.12.13 v 12:21
- Citovat
- Upravit
My máme taky dost a stejně neušetříme, ale i kdybychom měli víc, tak stejně nezbyde
a to neživíme auto, ale partner kouří
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my mame treba nutne vydaje bez jidla, myslim tim bydleni, pojistky, auto cca 40t
dceri ted ockovani cca 5t mesicne, porad je neco, co hori a nezbyde nic.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsme 4 na měsíc nám po zaplacení všeho zbyde 18.000,– z toho dávám každý měsíc 5.000,– na knížku, to vybíráme pak na dovolenou nebo před vánoci, samozřejmě nevybíráme všechno, něco necháváme a spoříme takhle dokolečka dokola.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše příjmy jsou kolem 40 tisíc, někdy spíš víc, podle toho, jak je muž v práci. Hypo máme 13 000, režie domácnosti, pojistky, spoření, telefony, net - to je dalších cca 7 tisíc. Za jídlo a drogerku dáme 10 - 15 000, co zbyde jde na zábavu - výlety, oblečení (ne nutné - spíš pro radost), něco pošleme na spoř. účet. Ale nemáme auto, takže tím nám odpadne dost výdajů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pipo123 píše:
Dobrý den, chci se zeptat, chci vědět kolik máte rozpočet na tříčlenou rodinu a z kolika penězi musíte vyžít a jak Vám to jde? Jak to třeba děláte vy kteří máte úplně maličko? Jak to uděláte tak aby bylo na všechno?? D9ky za rady
Mesicne nas zakladni provoz stoji kolem 30tis (hypo, inkaso, skolka, jidlo, obleceni, benzin). Prijem mame vyssi nez vydaje, setrime. Ale tohle ti asi nepomuze. Pokud mesicne nevychazis, pis si vsechny vydaje do sesitu - kazdy casopis, kaficko z automatu, kolacek na vychazce a pod. Proste do halire vsechno. Pak se na to podivej a uvidis, kde jsou rezervy, kde by se dalo ubrat bez omezovani. Pokud to nepujde, tak zustavaji dve moznosti - bud se zacit omezovat nebo zvysit prijem. Jinak hodne se da setrit pri planovani jidelnicku, taky vydaju. Pokud vim, ze kazdy rok v lednu platim x tisic za povinne ruceni, dalnicni znamku, pak pololetne krouzky detem nebo neco podobneho, napsat si rocni kalendar, do kazdeho mesice zapsat tyto platby, secist si je, podelit castku 12 a kazdy mesic si tu sumu zkusit odlozit. A pak te nemuzou tyto kazdorocne pravidelne vydaje az tak prekvapit.
- Citovat
- Upravit
Zazila jsem v detstvi dobu, kdy nas mamka samozivitelka uzivila z 11ti tisicu..i s najmem, vsemi poplatky..zili jsme si dobre a nikde zadne dluhy nebyly…a jeste mamka neco dokazala usetrit…
ted mame vsichni prijmy o vyrazne dost vyssi a stejne nic neuserime…ja kdybych mela 100t. denne, tak je utratim stejne tak vyju i s par tisici mesicne…
musis byt konkretnejsi
- Citovat
- Upravit
Máme dost, za jídlo dáme hodně, za zábavu a auto taky ( od ledna budou auta dvě), hory a moře je samozřejmost. Výlety a dovolené několikrát do roka. Ušetřím ještě okolo 20ti tis měsíčně
Za bydlení a pojistky dáme okolo 11 000. Paušály máme gratis, platím jen hovory ze zahraničí. a to je někdy i okolo 2500 tis za měsíc. Někdy litr, někdy nic, podle toho jak dlouho a kdy jsem pryč.
- Citovat
- Upravit
@1.zizi píše:
Zazila jsem v detstvi dobu, kdy nas mamka samozivitelka uzivila z 11ti tisicu..i s najmem, vsemi poplatky..zili jsme si dobre a nikde zadne dluhy nebyly…a jeste mamka neco dokazala usetrit…ted mame vsichni prijmy o vyrazne dost vyssi a stejne nic neuserime…ja kdybych mela 100t. denne, tak je utratim stejne tak vyju i s par tisici mesicne…
musis byt konkretnejsi
Já když byla malá, taky jsme si nemohli vyskakovat. Nejezdila jsem ani na lyžáky… nebylo na to a nevadilo mi to ![]()
Teď kačky jsou, tak se snažím zabezpečit i rodinu
už se těším na zítřek, koupila jsem všem co si přáli, tak snad budou mít radost
![]()
- Citovat
- Upravit
@1.zizi píše:
@Nejhodnější koukam, ze mas takovou povahu jako ja
Já občas vypadám arogantně, nebo zle, ale nejsem. Rodina a zvířectvo je u mě na prvním místě
Já nemám ráda, když někdo dává dárky mě
Ale naopak mám ráda, když já můžu něco darovat ![]()
Odpoledne bych ještě měla jet do útulku, mám tu pro ně nakoupené pamlsky, tak snad se tam stihnu stavit ![]()
- Citovat
- Upravit