Na čem doma šetříte? :)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Na čem doma šetříte? :)
Ahoooj holky, napadlo mě dnes odpol něco o čem bych se chtěla poradit ![]()
Na čem doma šetříte?? Nechci se ani tak bavit o jídle, jako spíš o třeba mýdlech, avivážích, pracích prášcích od Vietnamců, apod.? ![]()
Dělám už nějakej pátek jako pokladní a netuším z lidí, kteří škudlí na jídle, koupí si lescco Korrekt nebo Clever a pak Bourbon, cigára, apod.! ![]()
Chtěla jsem se sem jít poradit a tak, jakože jestli taky raději ušetříte na aviváži nebo mýdlech, nebo takovýchto věcech, než na jídle, jogurtech..
Samozřejmě směřováno k rodinám s průměrnými platy, milionáři neřeší ![]()
Díky.. ráda o tom popovídám a poradím se ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já aviváž nepoužívám, takže na tom ušetřím ![]()
jinak teda na jídle rozhodě nešetřím, snažím se kupovat kvalitní. raději jsme přestali kouřit, když se narodila malá. ![]()
nás to taky s přítelem vždycky fascinuje! lidi si stěžují, že nemají co do huby, ale na cigára prachy jsou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to my jakože taky, taky nakupuji s rozmyslem a vždy si koupíme co potřebujeme/chceme. Ale třeba mi přijde naprosto zbytečné kupovat např. toaleták za 89kč, když ten samej taky 3-vrstvej stojí 34,90,– u čínana. To samé s avivážemi apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Šetřím na žrádle pro nás - nakupuji méně a kvalitnho než hromadu šuntů
Nekouříme a nepijeme.. Nemáme nijak náročný rozpočet ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kupujeme mýdlo, sprcháče, čistící prostředky v DM - jejich značku. Peru ve Formilu z Lidlu a aviváž kupuju taky tam nebo v DM. To je první, co mě napadlo. Nekupujeme skoro vůbec cukrovinky, ale to ne kvůli šetření, prostě radši upeču buchtu nebo si dáme ovoce nebo chleba s medem.
Jídlo kupujeme v takovém množství, aby se snědlo, ale nešetříme na kvalitě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aviváž používám jen na něco, nemusí mit všechno vonět jako blázen, u něčeho stačí prášek. Ten nepoužívám podle doporučeného dávkování - to je schválně nadsazené. Stačí to odhadnout tak, aby ještě prádlo vypral a ono trochu vonělo, ale nemusím sypat celý zásobník. Na skvrny dávám žlučové mýdlo - zázrak za pár korun. Mýdlo mám tuhé, to vydrží určitě déle než tekuté, ale nemám zkušenost.
Nevím, co ještě zmínit.
Šetřit se dá na hodně věcech, já prakticky nic moc nekupuji a žije se mi dobře.
Když něco chci, koupím si to, ale postupem času se to filtruje snadněji, nejsem tak rozežraná. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Adduše píše:
Já aviváž nepoužívám, takže na tom ušetřím
jinak teda na jídle rozhodě nešetřím, snažím se kupovat kvalitní. raději jsme přestali kouřit, když se narodila malá.
nás to taky s přítelem vždycky fascinuje! lidi si stěžují, že nemají co do huby, ale na cigára prachy jsou
Jojo, to je vždy pokoukáníčko, basy piv, rumy, vodky, nějaký masa a konzervy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zirafka11 ahoj
na jídle se pravda snažím nešetřit, i když nemám pocit, že takový ty privátní značky supermarketů by znamenali, že ty věci sou nekvalitní a to se týká i třeba drogerky, spotřebního zboží, atd.
Nakupuju ale hodně v lidlu (jídlo), DM (kosmetiku a drogerku) a poslední dobou teda okukuju hodně akční letáky.
Jsem na neschopence a čekáme první přírůstek do rodiny, takže sme tohle téma zrovna dneska řešili
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zirafka11 píše:![]()
Tak to my jakože taky, taky nakupuji s rozmyslem a vždy si koupíme co potřebujeme/chceme. Ale třeba mi přijde naprosto zbytečné kupovat např. toaleták za 89kč, když ten samej taky 3-vrstvej stojí 34,90,– u čínana. To samé s avivážemi apod.
S tím toaleťákem - neznám ten od číňana, ale já radši koupím 20 rolí v Lidlu za 150 Kč, je příjemný a vydrží. Mám pocit, že ty úzké roličky jsou hned pryč. Ale nevím, jaké máš na mysli ty. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Litta píše:
Aviváž používám jen na něco, nemusí mit všechno vonět jako blázen, u něčeho stačí prášek. Ten nepoužívám podle doporučeného dávkování - to je schválně nadsazené. Stačí to odhadnout tak, aby ještě prádlo vypral a ono trochu vonělo, ale nemusím sypat celý zásobník. Na skvrny dávám žlučové mýdlo - zázrak za pár korun. Mýdlo mám tuhé, to vydrží určitě déle než tekuté, ale nemám zkušenost.
Nevím, co ještě zmínit.Šetřit se dá na hodně věcech, já prakticky nic moc nekupuji a žije se mi dobře.
Když něco chci, koupím si to, ale postupem času se to filtruje snadněji, nejsem tak rozežraná.
Hodně rozumné!! To žlučové mýdlo šoupneš do pračky k prádlu? ![]()
Já jsem v domácnosti skoro začátečnice ![]()
Je mi 21
máme dvouletou holčičku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když tak přemýšlím, když jdu do Sparu nakoupit, od všeho beru takový ten průměr, ani nejlevnější, ani nejdražší, od pečiva, přes mléčné výrobky, sýry, atd.
Nejvíc šetřím tak, že sleduju akce, a ty oblíbené produkty a značky nakupuji pokud možno v akcích, něco i tak trošku do zásoby. Největší zásoby máme vždycky toaleťáku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám právě Lidl hodně z ruky, nakupuju většinou ted už v Globu, taky vím co je a bude v akcích
tak proto ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Poslední dobou na drogerii. Zjistila jsem totiž (díky jedné diskusi tady), že si doma vystačím z velké části se sodou, kyselinou citronovou a octem. Takže veškeré super nezbytné čističe jsem vyřadila z nákupního seznamu. Kosmetiku jsem si začala také kupovat přírodní, ta je sice dražší ale vydrží mi překvapivě o dost déle. No snažím se hlídat výdaje za potraviny, ale tam už jsem na tom docela dobře a myslím, že jsem našla ideální cestu a stravujeme se „zdravě“ (rozuměj, nekupujeme nekvalitní potraviny) přitom zároveň relativně levně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit