Na čem doma šetříte? :)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Já třeba nakupuju kvalitní šampony od své kadeřnice, která je objednává od Italů. někdo by řekl, že je to asi drahý, ale právě naopak. Litrovka vyjde na cca 200kč což je myslím super a jsou rozhodně kvalitní než ty předražený sračky co nabízejí obchody ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nepoužívám aviváž ani kondicionér vůbec, místo aviváže ocet a kondic. nesnáším, tak ho nepoužívám…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás se nenakupuje na kvanta ale na kvalitu. Takže nejspíše nešetříme na ničem. Rozhodně nejsme milionáři ale šetříme spíše na tom, na čem spousta lidí prodělává - alkohol, cigarety a spousta jiného. Nemám ráda lidi, co jí pomalu konzervy aby ušetřili ale na cigára mají vždycky - a že jich je hodně
![]()
- Citovat
- Upravit
My jsme s přítelem nekuřáci, občas si dáme doma vínko. Zastáváme názor, že když neprohulíme a neprochlastáme tisíce měsíčně, dáme ty peníze za jídlo. A jsme pěkně rozežraní
naučila jsem se dělat domácí chleba, domácí šunku, snažím se hodně vařit. Přítel je masovej a to leze do peněz.
Jinak co se týče čistících prostředků - na těch já docela ulítávám. Jsem trošku sysel a kupuju vše do zásoby - jary, aviváže, cliny, pronta apod. Zase si říkám, že to mám za odměnu - po 6 letech jsem přestala kouřit ![]()
Jak někdo nemá rád „vůni“ Sava, mě se zase zvedá žaludek když mám třeba dochucovat čočku octem ![]()
Každý to má prostě hozený jinak. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evelína91 píše:
My jsme s přítelem nekuřáci, občas si dáme doma vínko. Zastáváme názor, že když neprohulíme a neprochlastáme tisíce měsíčně, dáme ty peníze za jídlo. A jsme pěkně rozežranínaučila jsem se dělat domácí chleba, domácí šunku, snažím se hodně vařit. Přítel je masovej a to leze do peněz.
Jinak co se týče čistících prostředků - na těch já docela ulítávám. Jsem trošku sysel a kupuju vše do zásoby - jary, aviváže, cliny, pronta apod. Zase si říkám, že to mám za odměnu - po 6 letech jsem přestala kouřit
Jak někdo nemá rád „vůni“ Sava, mě se zase zvedá žaludek když mám třeba dochucovat čočku octem
Každý to má prostě hozený jinak.
Já třeba housky a tak peču taky doma, ale ne z nějaké úspory, ale protože mě to baví
Domácí šunku jsem ještě nezkoušela… Nemám ten šunkovar. Ale na Vánoce mi Ježíšek donese mlýnek na maso, tak už se nejvíc těším
Domácí pekárnu nemám, míchám si všechno ručně ![]()
- Citovat
- Upravit
Holky nechci zakládat diskuzi, tak se zkusím zeptat tady…
Mám na Vánoce od babči dostat právě ten mlýnek, mám si ho sama vybrat… jenže koukala jsem na net a jsou různé velikosti… chci teda klasický ruční, ne elektrický - na tom se nemá co po.rat
Jaký máte doma? Velikost, značku… prostě co by jste doporučily.. Jo a na heurece jsem koukala na ceny, jelikož mi je divný, že dva téměř stejný mlýnky mají o tolik různé ceny… jeden za 350 druhý za 700…
![]()
- Citovat
- Upravit
@Nejhodnější mě to taky baví
šunkovar jsem si půjčila od známých abych ho zbytečně nekupovala když to bude stát za starou belu ale nakonec si koupím vlastní
domácí pekárnu taky nemám - sice šetří čas ale když si vše udelám sama, mám z toho větsí radost
chci si ještě dokoupit mlýnek na maso ( mletému v obchodě nevěřím) a pak ten velký robot na hnětení těsta, dělání sněhu apod. Ale to až po rekonstrukci do větší kuchyně - teď není místo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evelína91 Mlýnek na maso by mohl být jako příslušenství u robota, já to tak mám a super!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janicka.ocet píše:
Tak zrovna značka Clever není žádný šunt, stačí se podívat vzadu na výrobce, jejich toaletní papír vyrábí např. firma Kleenex, jogurty se vyrábí taky v Česku, značka Korrekt z Globusu taktéž. Jinak nešetříme na ničem, ale taky nekupujeme blbosti. Co se nám osvědčí, to kupujeme dál.
Souhlas, Clever není špatný. Třeba Clever Myška (mléčný krém pro děti)dělá Bohušovické mlékárna-dělá úplně stejné složení jako dodává pod dražší značkou, jen to dají do jiného kelínmku. Od Cleveru mám i nějakou úklidovou a čistící kosmetiku a drogerii a i něco z jídla a spokojenost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Evelína91 píše:
@Nejhodnější mě to taky bavíšunkovar jsem si půjčila od známých abych ho zbytečně nekupovala když to bude stát za starou belu ale nakonec si koupím vlastní
domácí pekárnu taky nemám - sice šetří čas ale když si vše udelám sama, mám z toho větsí radost
chci si ještě dokoupit mlýnek na maso ( mletému v obchodě nevěřím) a pak ten velký robot na hnětení těsta, dělání sněhu apod. Ale to až po rekonstrukci do větší kuchyně - teď není místo…
Já mám místa hodně v kuchyni, a to už tám mám kávovar, vaflovač, sodastream, hrnec na vaření v páře
a místa furt dost ![]()
- Citovat
- Upravit
@Ukulina píše:
@Evelína91 Mlýnek na maso by mohl být jako příslušenství u robota, já to tak mám a super!
Já bych robota asi nevyužila ![]()
- Citovat
- Upravit
Holky, máte domácí pekárnu? Musí se tam sypat jen hotové směsi na chleba v prášku nebo si můžu sypat i vlastní suroviny-mouka atd.?Jsme jen dva, budeme tři, žádná velká rodina. Jaký typ doporučíte? Dík. Jinak se přidávám k vyznavačů čištění domácnosti octem a kys. citronovou. Octem čistíme léta i odpady, proplachujeme pračku, varnou konvici atd. a super
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@yourlady píše:
Holky, máte domácí pekárnu? Musí se tam sypat jen hotové směsi na chleba v prášku nebo si můžu sypat i vlastní suroviny-mouka atd.?Jsme jen dva, budeme tři, žádná velká rodina. Jaký typ doporučíte? Dík. Jinak se přidávám k vyznavačů čištění domácnosti octem a kys. citronovou. Octem čistíme léta i odpady, proplachujeme pračku, varnou konvici atd. a super
Samozřejmě si můžeš dělat doma vlastní směs na chleba, vyjde to mnohem levněji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@yourlady píše:
Já pekárnu nemám, ale dali jsme ji minulé Vánoce přítelovým rodičům - a ti teda dělají jen ze směsí, a max k tomu přisypou semínka. Ale já jim vozím zásoby směsí z Německa - za pár korun a absolutně výborný. 0.79 euro když jsou v akci jinak je beru za 0,89, je toho kilo. a vyjde to buď na dva menší nebo jeden velkej chleba a z toho velkýho ještě 250g zbyde, takže tchýně udělá 3× velký a pak to zesype dokopy a je zase jeden velkej - a i ten je super. ![]()
- Citovat
- Upravit