Na čem doma šetříte? :)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
Směsi na chleba mi připadají zbytečné. Používám hlavně chlebovou žitnou, přidám pšeničnou, semínka… Chlebová mouka se pořídí za 19 Kč kilo. Kupovala jsem i za 15 Kč.
Peču v troubě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nejhodnější já mám taky dost serepetiček ale nemám ráda zaskládanou linku takže na ní nechávám pouze konvici. Kávovar, mixér na shake, toastovač, parní „cosi“ apod. schovávám do linky. Teď jsem chtěla od ježíška sadu kvalitních hrnců od Tefalu na indukci a zjišťuju, že není prostě místo, takze mi budou muset stačit 3 hrnce minimálně ještě rok ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám robota i s mlýnkem na maso, a je to nejlepší pomocník, co v kuchyni máme. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nejhodnější ja mam u mamy 5 mlyncek, no katastrofa, u babicky 10 a super, ale velke, tazke hebedo. S manzelom sme kupili 8, a pride mi to ako dobry kompromis. Este to melie, ale nevazi to tonu. My sme teda chceli liatinovy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábi Zlopočasná píše:
@Nejhodnější ja mam u mamy 5 mlyncek, no katastrofa, u babicky 10 a super, ale velke, tazke hebedo. S manzelom sme kupili 8, a pride mi to ako dobry kompromis. Este to melie, ale nevazi to tonu. My sme teda chceli liatinovy
Já bych právě taky chtěla ten těžký litinový
a koukala jsem právě na ty 8 a 10 ky
Tak děkuji za radu
![]()
- Citovat
- Upravit
@yourlady píše:
Holky, máte domácí pekárnu? Musí se tam sypat jen hotové směsi na chleba v prášku nebo si můžu sypat i vlastní suroviny-mouka atd.?Jsme jen dva, budeme tři, žádná velká rodina. Jaký typ doporučíte? Dík. Jinak se přidávám k vyznavačů čištění domácnosti octem a kys. citronovou. Octem čistíme léta i odpady, proplachujeme pračku, varnou konvici atd. a super
Ak si mozes vybrat, investuj radsej do hnetaca nez do pekarne. Ked cesto z toho vyklopis a „doupravis“ rukami, nemoze sa Ti nepodarit. Ja som pekavala domaci chlieb, a kde som ho ponukla, tak sa osypovavali ze z pekarne, fuj, a ked videli (a ochunali) ze je „rucny“ tak neostala ani omrvinka…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bábi Zlopočasná píše:
Ak si mozes vybrat, investuj radsej do hnetaca nez do pekarne. Ked cesto z toho vyklopis a „doupravis“ rukami, nemoze sa Ti nepodarit. Ja som pekavala domaci chlieb, a kde som ho ponukla, tak sa osypovavali ze z pekarne, fuj, a ked videli (a ochunali) ze je „rucny“ tak neostala ani omrvinka…
Souhlas! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@yourlady Pekárna je super věc. Směsi nekupuju, míchám mouky podle chutí. Nakupuju většinou ve zdr. výživě. Dělám v ní kynuté těsto na koláče, knedlíky, housky atd.. Budu v ní dělat i těsto na cukroví. Značku mám Moulinex XXL, ale příště bych už vybrala jinou. Už byla jednou v reklamaci nádoba, a teď jí budu reklamovat znovu, povolily těsnící gumicky, ale je fakt, že za ty necelé 2 roky co jí mám jede téměř denně, někdy i 2×.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nejhodnější píše:
Holky nechci zakládat diskuzi, tak se zkusím zeptat tady…
Mám na Vánoce od babči dostat právě ten mlýnek, mám si ho sama vybrat… jenže koukala jsem na net a jsou různé velikosti… chci teda klasický ruční, ne elektrický - na tom se nemá co po.ratJaký máte doma? Velikost, značku… prostě co by jste doporučily.. Jo a na heurece jsem koukala na ceny, jelikož mi je divný, že dva téměř stejný mlýnky mají o tolik různé ceny… jeden za 350 druhý za 700…
![]()
Kup raději elektrický, mám už přes rok Etu a spokojenost, ihned k použití, myje se jen ta část do které strkáš maso a odpadne ti upevnění na linku, vzhledem k tomu, že děti mohou karbanátky a ml. na špagety pořád tak jsem ráda za elektrický, letos si k němu dokupuju ještě nástavec na krouhání zeleniny. Každý kousek masa hned semelu a hlavně je to Rychnova bez námahy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ady01 píše:
Kup raději elektrický, mám už přes rok Etu a spokojenost, ihned k použití, myje se jen ta část do které strkáš maso a odpadne ti upevnění na linku, vzhledem k tomu, že děti mohou karbanátky a ml. na špagety pořád tak jsem ráda za elektrický, letos si k němu dokupuju ještě nástavec na krouhání zeleniny. Každý kousek masa hned semelu a hlavně je to Rychnova bez námahy.
Jaký máš typ? Jelikož zrovna na Etu jsem moc dobré recenze neviděla
Už jsem taky pročetla kde co ![]()
- Citovat
- Upravit
@Nejhodnější Eta Amboo 2075,mám ještě litinovy po babičce, ten komfort elek. se nedá srovnat, nejsem líná točit klikou, ale ty mastný ruce na upínáku, omačkaná linka,… tohle vezme i chrupu a je hned hotovo, akorát to nejde vrazit do myčky, teda jde, ale zmatnělo to, na funkci to nemá vliv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojte žienky. Vzhľadom na zhoršenú ekonomickú situáciu som sa rozhodla šetriť. Naša momentálna situácie je 2 dospeláci, 1 dieťa a 1 baby na ceste. Ale, prečoby sa nemohlo niečo skomplikovať, tak sa to aj stalo. Muž prišiel o prácu.
Chcela by som vás poprosiť ešte o nejaké typy, čo robiť aby sme ušetrili v domácnosti, keďže náš rozpočet bude veľmi obmedzený. Ďakujem za všetky typy. ![]()
Zatiaľ som zrevidovala všetky poistky, znížila poplatky na telefóny a internet.
A ešte by som chcela znížiť výdavky na stravu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, tak se ráda přidám
tak já jsem momentálně po MD, jsem nezaměstnaná, můj manžel vydělává, takže jeho plat je náš jediný příjem, díky bohu má nadprůměrný plat, jinak nevím ![]()
Máme dvě malé děti, takže na jídle nešetříme, snažím se, aby měli kvalitní, ale zase, každý den vařím, takže kolikrát zbyde i na večeři a to je lepší než rohlík se salámem
vajíčka, sádlo, mlíko atd. máme domácí, takže mnohem levnější a kolikrát místo kokyn koupím mouku atd. a upeču buchtu.
Na drogerii rozhodně nešetřím
prášek na prádlo jedině Ariel, kvalitní a aviváže dávám do všeho, mám ráda vůni čistého prádla. Jinak také mám ráda drogerii DM.
Šetříme trochu na oblečení, třeba ted dcerka potřebovala rifle a když má 3 roky, nemusí mít nejnovější, tak jsem jí koupila na MMB pěkné, ale nošené, za hezké peníze. Co nemusí být nové, to koupím od jiných maminek. Jinak mám ráda značky jako F&F nebo C&A, nemusí to být nic luxusního a ráda vyhledávám slevy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak kdy