Na čem doma šetříte? :)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Larr
15.1.14 23:07
@joanee píše:
No vidíš a mi nic jiného nevypere tak dobře jako mydlovy sliz :kytka:

A kde ho bereš?

• Citovat
  • Upravit
Larr
15.1.14 23:10
@Miťulka píše:
@Larr :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: dobrej vtip :palec:
?
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.1.14 23:17

Teda moje tchyne se taky nemeje a taky se za ni stydim :oops: :oops: ale u ni to neni setreni, ale lenost. S chlapem se chystame na jednu akcicku a hlidat by mela ona a ja mam hruzu z toho, ze by moje dite melo ulehnout do jejich smradlavych perin :poblion: :poblion: :poblion: setrim vodu.Pri myti nadobi si na oplachovani napustim studenou do vetsi misy a do drezu normalne teplou s jarem.

• Citovat
  • Upravit
15.1.14 23:17

Zakladatelko, my šetříme tak nějak na všem :-). Kupujeme kvalitní kosmetiku a drogerii z DM. Popravdě se jí nic nevyrovná na kvalitě a ani ceně.
Jídlo kupujeme tak, že si napíši jídelníček zhruba na 7-10 dní a podle toho na kupuji. Sem tam tedy nějakou sladkost pro děti.
Jinak jsou naše výdaje hrozné, i když fakt škudlíme.

Ale jak si psala s tím toaleťákem na začátku, tak já si raděj taky koupím v Lídlu, kterej je skvělej a vydrží :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1299
15.1.14 23:19

@Larr myslela jsem si, že si ze mě děláš srandu. Jako opravdu. Nechci teď myslet nic špatného na tebe, ale opravdu jsem nikdy neslyšela, aby takový přístup měla žena, že se nevoní, deoš si nedá nic a nosí s sebou náhradní tričko. Převléknutím někde venku se ten pot opravdu nesmyje. Připadá mě to hrozně ujetý a už raději nebudu sem nic psát. Myslela jsem si, že tu budou normální příspěvky o šetření a ne toto. Ať je každý jaký chce, ale toto je na mě moc. Ocet místo aviváže, mýdlový sliz na praní a nepoužávání osobní kosmetiky. brr. Neberte si to žádná osobně (i když čekám narážky, jak jsem zlá a urýpaná) ale toto fakt není na mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6759
15.1.14 23:19
@Larr píše:
A kde ho bereš?

Mýdlový sliz se vaří doma (voda, mýdlo s jelenem, soda - přesný recept se dá na netu určitě najít).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
16.1.14 06:02

@Miťulka
seš urýpaná, ty normální příspěvku :mrgreen: :mrgreen:, nám třeba aviváže a prímové čistoskovoucí prací prášky v podstatě zakázal pro děti jejich imunolog, no tak budu ty sra. čky kupovat pro sebe :?: :?: Takže jedem bez aviváže a perem ve slizu, nesmrdíme, prádlo nám voní marseiským mýdlem, je bez fleků apod. ještě bychom mohli kupovat Ecover gel, ale při naší spotřebě bychom neušetřili. Jo a ať to rozproudíme s drogerií úplně :mrgreen:, šetřím i na vložkách, mám menstruační kalíšek nebo jsem těhotná, i když i tam primární důvod nebylo šetření peněz, ale šetření těla, zbavila jsem se tak mykóz a pokrátila si MS. Jak psala @Ema1984 šetření je spíš vedlejší efekt.

anonymní tchýně je prostě čuně, to asi nijak nesouvisí se šetřením

@latunka01 dík za zakuklený odkaz, omrknu to.

a do restaurací chodíme, aby se děcka naučila chovat, no a tam nešetříme, protože jdeme tam, kde víme z čeho vaří…

my ještě „šetříme“ za poplatky, nemáme telku a ni rozhlas, takže koncesionářské popltaky neplatíme už roky, zkrátka nehygienický burani :! :idea:

• Citovat
  • Upravit
Nejhodnější
16.1.14 09:47
@Miťulka píše:
@Larr myslela jsem si, že si ze mě děláš srandu. Jako opravdu. Nechci teď myslet nic špatného na tebe, ale opravdu jsem nikdy neslyšela, aby takový přístup měla žena, že se nevoní, deoš si nedá nic a nosí s sebou náhradní tričko. Převléknutím někde venku se ten pot opravdu nesmyje. Připadá mě to hrozně ujetý a už raději nebudu sem nic psát. Myslela jsem si, že tu budou normální příspěvky o šetření a ne toto. Ať je každý jaký chce, ale toto je na mě moc. Ocet místo aviváže, mýdlový sliz na praní a nepoužávání osobní kosmetiky. brr. Neberte si to žádná osobně (i když čekám narážky, jak jsem zlá a urýpaná) ale toto fakt není na mě.
:potlesk: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
733
16.1.14 10:30

To je pořád dokola, neházejte všechny do jednoho pytle, o (ne)používání osobní kosmetiky tady psala pouze jedna osoba. Osobní hygiena s používáním úklidových prostředků nijak nesouvisí. Nebo je podle Vás vážně ten, kdo nepoužívá aviváž, nutně špindíra :?: :! Viz stazinka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
16.1.14 10:32

@Ema1984 Asi něco takového jsem chtěla napsat. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
16.1.14 11:15

Bz deorantu a parfemu ani ranu…

Ma babicka to taky nepouzivala. Podotykam, ze neni zadne prase, veci si pere, zehli, myje se, pouziva mydlo, sampony, laky na vlasy, kremy. Jen proste je z te jine generace a dlouho tvrdila, ze kdyz se kazdy den myje, nepotrebuje zadny deodorant.
Pomohlo mi, az jsem ji kazdy vecer (nastehovala se ke me a pomaha mi s dcerou) dala cichnout jejiho trika. Pochopila… a i tak nekdy zapomene.

Ale moje dcerka uz ma tri roky, casto opakuje co slysi a kazde rano se ji pta „Babi, namazala ses?“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.14 11:43

@Ema1984 My taky nepoužíváme Aviváž. Na nic. Máme hodně funkčního oblečení a akorát to ničí. A nemám ráda převoněné věci. Stačí mi z prášku. Používáme Ariel nebo Persil.

A co kdo používá je jeho věc. Někdo se třeba tak nepotí, tak to nepotřebuje.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.14 12:29

…sice to je asi na jinou diskuzi…a nevadí vám, že v těch všemožných tyčinkách proti pocení jsou sajrajty, který vám ucpou póry v kůži a všechno škodlivé je pořád v těle a jsou z toho pak rakoviny prsů a lymfatických žláz… já používám neutrální deodorant na bázi lihu, za 60,– mi vydrží tak na 5 týdnů a je to v pohodě…prostě někdo třeba nechce tyčinky používat právě pro ty srágory co tam jsou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.1.14 12:41

A aby to bylo fér…šetřím prací gel, dávám menší dávku než je psáno a prádlo je vyprané dobře, používám i ocet do praní, protože s naší tvrdou vodou by bylo do 1/2 roku po pračce

potraviny při vaření odvažuji, nemám zbytky vařeného jídla a nemusí se vyhazovat

jednou za 2-3 týdny nejdu záměrně nakoupit hned jak něco dojde, aby se spotřebovali všemožné zbytky v lednici nebo ve špajzu

při sprchování vypínám vodu, neteče celou dobu mytí

nádobí myju v napuštěném dřezu a oplachuji v druhém

z drogerijních prostředků kupuji prášek/gel na praní, aviváž, ocet, iron, leštěnku, jar, čistič koupelen proti vodnímu kameni

tělovou drogérku většinou pokryjí „dárky“, nekupuju drahou dekorativní kosmetiku, vystačím se stíny a řasenkou, pomádu na pusu, tělové mléko…lak na vlasy mám třeba 2 roky, olej na vlasy 1 rok

v obchodě si občas nad košíkem řeknu zda to opravdu je potřeba a nepočká to koupit příště…několikrát se stane, že se to příště nekoupí, protože to potřeba není a nebo je to třeba pak ve slevě

hodně využívám slevy, nemíním krmit velké řetězce a věřte, že ceny, které jsou při akcích jim bohatě stačí…mají rabaty dost vysoké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
16.1.14 12:44

@no.to.mi.pověz Jo, to s tím záměrným nenakupováním občas uděláme taky. Jednou se nám o víkendu nechtělo a zjistili jsme, že jsme v pohodě vystačili s tím, co bylo doma. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat