Na čem doma šetříte? :)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahoj holky, já Vás teda obdivuju, já bych takhle šetřit asi nedokázala:-/ale kdybych musela, tak bych musela..já nemám ráda, když někdo nemá peníze a kupuje blbosti a pak brečí, že nemá peníze..znám hodně lidí, co si koupí boty nike, hned jak jim příjde výplata na účet a na konci měsíce nemají co jíst, nebo co pro dítě. Ze současných platů se dělají blbě rezervy, ještě když má člověk hypo, leasing apod
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@no.to.mi.pověz Já v akcích už nerada nakupuji. Posledního půl roku se mi stává, že když koupím něco levněji v akci, tak je to proto, že je to méně kvalitní. Čokolády jsou šedé, jogurty a mléčné výrobky nejsou jako normálně, i káva manželovi slevněná nechutná, ovoce většinou špatné a je to spousty jiných věcí, jen si hned nevzpomenu.
Někdy třeba i ne, ale nějak na to máme poslední dobou štěstí
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě obdivovat nemusíš. My si zrovna nemusíme si odtrhávat od úst
Spíš nám přijde zbytečné vyhazovat peníze za věci a přípravky, které se dají nahradit nečím dostupným, obyčejným, nechemickým. Já bych třeba nebyla schopná vyrábět sliz na praní, ale když to někdo dělá, tak mu fandím.
Chleba peču doma, protože je chutnější, baví mě to, to že na tom ušetříme, je až taková třešnička na dortu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kopretinkaobecna píše:
@no.to.mi.pověz Já v akcích už nerada nakupuji. Posledního půl roku se mi stává, že když koupím něco levněji v akci, tak je to proto, že je to méně kvalitní. Čokolády jsou šedé, jogurty a mléčné výrobky nejsou jako normálně, i káva manželovi slevněná nechutná, ovoce většinou špatné a je to spousty jiných věcí, jen si hned nevzpomenu.
Někdy třeba i ne, ale nějak na to máme poslední dobou štěstí.
na tohle si naposledy stěžoval jeden známej, že na vánoční tatrku asi hodně dlouho nezapomene…taky v akci a zkazila mu celý salát a svátky…a přitom to byla Helmanska…já si teda majolku, potažmo tatarku dělám doma sama, tak nemůžu soudit..ale když jsem si přečetla, že v té Helmans tatarce je švestkové pyré
no pro boha, kde to jsme??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petulagabi píše:
Ahoj holky, já Vás teda obdivuju, já bych takhle šetřit asi nedokázala:-/ale kdybych musela, tak bych musela..já nemám ráda, když někdo nemá peníze a kupuje blbosti a pak brečí, že nemá peníze..znám hodně lidí, co si koupí boty nike, hned jak jim příjde výplata na účet a na konci měsíce nemají co jíst, nebo co pro dítě. Ze současných platů se dělají blbě rezervy, ještě když má člověk hypo, leasing apod
taky znám pár takových…a ne úplně mladých lidí a dokonce rodičů od dětí…že když mají nakupují a mají se královsky a pak týden suší hubu…to nepochopím, jak si to někdo nemůže umět rozpočítat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@no.to.mi.pověz tu jsme tedy zrovna kupovali v kaufu a stěžovat si nemůžu. Bylo to veliké balení 650 ml tuším. Ale jinak to jde fakt od desíti k pěti a i na slevách na nás vydělávají, aby to asi nemuseli vyhodit či co
. @Ukulina taky peču raději pečivo doma. Hodně mi vadí průmyslové tuky a že to je o ničem. Ještě k tomu je to dost nechutně drahé. Když si chci koupit pečivo v obchodě, raději zajdu do pekařství, kde dělají ruční chleba buď pšenično žitný nebo žitno pšeničný. Je fakt, že takovej doma prostě neudělám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ukulina píše:
Mě obdivovat nemusíš. My si zrovna nemusíme si odtrhávat od ústSpíš nám přijde zbytečné vyhazovat peníze za věci a přípravky, které se dají nahradit nečím dostupným, obyčejným, nechemickým. Já bych třeba nebyla schopná vyrábět sliz na praní, ale když to někdo dělá, tak mu fandím.
Chleba peču doma, protože je chutnější, baví mě to, to že na tom ušetříme, je až taková třešnička na dortu.
mám to jako ty…kámoška dělá mýdlový sliz a já ne…peníze, co jsou určené na jídlo i zbývají a to mi dělá radost…Pečivo taky peču doma, je to pochoutka ještě teplé s máslem…jen mě mrzí, že druhý den odpol, už nejsou takové…ale je to zase daň za to, že to je bez veškerých srágor…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kopretinkaobecna píše:
@no.to.mi.pověz tu jsme tedy zrovna kupovali v kaufu a stěžovat si nemůžu. Bylo to veliké balení 650 ml tuším. Ale jinak to jde fakt od desíti k pěti a i na slevách na nás vydělávají, aby to asi nemuseli vyhodit či co. @Ukulina taky peču raději pečivo doma. Hodně mi vadí průmyslové tuky a že to je o ničem. Ještě k tomu je to dost nechutně drahé. Když si chci koupit pečivo v obchodě, raději zajdu do pekařství, kde dělají ruční chleba buď pšenično žitný nebo žitno pšeničný. Je fakt, že takovej doma prostě neudělám
protože i v pekárně dávají do mouky nějaké chemické přísady, aby dohonili lepek…říkal mi to jeden kámoš, co je zemědělec a jeden rok se urodilo obilí jaksi slabé na lepek a tak to takhle dohánějí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janicka.ocet máš pravdu, dělám z Globusáckého Korrektu domácí jogurty a ani Selský není tak dobrý, myslím na výrobu těch jogurtů ![]()
- Citovat
- Upravit
A já třeba tenhle měsíc měla radost, že mám vyvážený rozpočet a že to vypadá nadějně, že i něco zbude na konci měsíce (myslim z mojeho rodičáku, když dojdou, tak „podojim“ manželův účet
) a na začátku týdne děcka onemocněla a hned v lékárně zůstalo bez pár korun 800,–
![]()
jo a třeba to rozdělení účtu nám taky hodně pomáhá šetřit - manžel je věčně v práci, je líný chodit k bankomatu a já se zase bojim v obchodě platit jeho kartou, aby nedošlo k trapasu, že mi jí nevezmou, protože je psaná na chlapa
takže se snažim vyjít s rodičákem a dost se rozmýšlim co koupit, většinou teda koncem měsíce teda stejně sáhneme i na jeho účet, ale myslim, že kdybychom měli peníze na společném, tak utrácim mnohem víc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@latunka01 píše:
A já třeba tenhle měsíc měla radost, že mám vyvážený rozpočet a že to vypadá nadějně, že i něco zbude na konci měsíce (myslim z mojeho rodičáku, když dojdou, tak „podojim“ manželův účet) a na začátku týdne děcka onemocněla a hned v lékárně zůstalo bez pár korun 800,–
![]()
jo a třeba to rozdělení účtu nám taky hodně pomáhá šetřit - manžel je věčně v práci, je líný chodit k bankomatu a já se zase bojim v obchodě platit jeho kartou, aby nedošlo k trapasu, že mi jí nevezmou, protože je psaná na chlapatakže se snažim vyjít s rodičákem a dost se rozmýšlim co koupit, většinou teda koncem měsíce teda stejně sáhneme i na jeho účet, ale myslim, že kdybychom měli peníze na společném, tak utrácim mnohem víc
nevím tomu ani hlavu ani patu…ale někde tady na diskuzích psala jedna maminka, jak jí hrozně natahovali v lékárně ohledně léků a doplňků pro dítě…že když se nad tím začala zamýšlet, tak zaplatila polovinu za stejně účinné ale levnější produkty
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak se tady někdo oháněl tím, že bez aviváže ani náhodou, tak já ji taky nepoužívám, protože mám citlivou kůži a prostě ji nesnesu. Prádlo mám vyprané a voní, i když použiju mnohem méně prášku, než je napsáno na obalu. Antiperspirant a parfém samozřejmě používám běžně ![]()
Jídlo kupuju podle seznamu, kdy si napíšu jídelníček zhruba na 14 dní a pak v krámě jdu cíleně podle něj a nekoukám po jiných věcech. Jogurty pro prcka kupuju ve velkém balení, má to na dva dny, vyjde levněji, než malý kelímek každý den. Vařím doma, polotovary nekupuji. Beru jedině celé kuře, rozporcuju a jednotlivé části putují do mrazáku, kde odebírám podle potřeby, například nashromážděná stehna pak využiji na celý oběd do pekáče.
Drogerii a věci pro malýho kupuju v Dmku, využívám slevové kupóny. Čistící prostředky doma moc nemám, na hodně věcí mi stačí jar a když uklidím často, tak pak nepotřebuju nic drhnout, stoletá špína jde blbě, chemie nechemie. ![]()
Okna myjeme vodou s jarem a stíráme stěrkou, jsou v pohodě čistá, lesklá.
Vodu pijeme z kohoutku, výjimečně koupíme colu, ale jen na chuť, případně je doma šťáva. Já ale mám nejradši vodu a čaj.
Díky mateřský nepotřebuju stále nové oblečení, dost se toho dá nakoupit za směšné ceny ve výprodejích. Nebo využíváme poukázky jako dárky k narozkám, Vánocům. Ale do lesa mi stačí džíny a mikina.
Taky se doma sama stříhám, tzn 800 ušetřeno měsíčně za kadeřnici - nelze ale doporučit každému, to je jasný ![]()
Na manikúru, pedikúru taky nechodím, to zvládám doma též. Masku na obličej nepoužívám jinou, než ze syrovátky, krémy buď skoro žádné a nebo za pár korun dětské hypoalergenní z Dm.
Jo a na mytí nádobí jedině myčka, to ušetří dost peněz za vodu, tablety kupuju v akci pouze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Erenza:
no s tím kadeřníkem si mě dostala…já jsem u kadeřníka tak 1× za rok a půl…mám dlouhé vlasy, tak to není tak potřeba, spíš jen na zastřihnutí konečků…a naposledy jsem dala 200,– a na to, že mě ani neposadili, že se jim to prý blbě stříhá tak dlouhé vlasy na křesle a ještě na sucho a byla jsem za 10 minut venku tak to se mi zdálo docela dost…
k tomu mě ještě napadá solárko, umělé řasy, masáže, kosmetika…solárko a řasy bych vynechala snad u každého úplně…masáže jsou dejme tomu zdravotně přínosné a kosmetika…jednou za čas…proč ne…
stejně dnes ženy v 50ti vypadají jinak než před 50-100 lety že jo?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@no.to.mi.pověz Jo s tím kadeřníkem jsi mi připomněla, že už dost dlouho přemýšlím, proč je dražší stříhání dlouhých vlasů než krátkých. Pochybuju, že spotřebují o tolik víc šamponu (ten mají stejně za hubičku). Když jsem nosila krátké vlasy, kadeřnice se s tím piplala snad i dýl, než teď, když jdu jen zastřihnout konečky. Nechápu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
K té aviváži: Ono je to prostě o zvyku a o tom, kde má člověk práh. Moje sestra i koncentrát neředí vodou a lije to tam rovnou a jejich oblečení „smrdí“ „květinovou svěžestí“ na kilometr daleko
Mně se osobně z převoněného prádla dělá zle, jí se to líbí
Já tedy aviváž používam jen ve velmi nutném minimu a jen na dospělácké věci. Dětské peru bez aviváže, bezpodmínečně. Mýdlový sliz jsem dělala ne kvůli šetření, ale ze zdravotního hlediska, ale mně po něm zůstávaly skvrny a sůl se mi přidávat nechtěla, tak peru v DenkMitu, ten je fajn a má i docela slušné složení.
Možná jsem prase, ale antiperspiranty používám jen výjimečně, když je pravděpodobnost, že se budu potit (v létě na výlet apod.). Já se ale obecně skoro vůbec nepotím a nevidím důvod, proč bych na sebe měla matlat nějakej sajrajt. Sprchuju se každý den a abych voněla, tak mi stačí trocha toaletní vody na krk..
K tématu:
Nikdy nešetřím na surovinách k vaření!
Když chci ušetřit, omezuju restaurace a kavárny (k nelibosti manžílka, protože máme bohatý společenský život a ty restaurace - ne hospody (!) - s kamarády „vycházejí“ docela často a obvykle to nejsou žádné nízkocenovky, takže je to třeba 500 za jednu večeři pro dvě osoby..) a nákupy zbytečností jako jsou třeba hadříky - ne pro sebe, na to si moc nepotrpím, ale hlavně pro malýho a mužskýho (ten je tedy zatíženej na určitý nelevný značky, bohužel..)
Ulítávám tedy na nákupu knih a některých časopisů, to druhé omezuju, ale zkrátka ráda čtu a v knihovně platím pokuty, protože vracím pozdě
, takže na knížkách moc šetřit neumím.. Pak ulítávám na nákupu materiálu pro různé hobby aktivity - zejména šití a látky, to je děs
A dost peněz necháme na cestách a výletech, protože neumíme sedět doma na pr..
Chodím s malým plavat apod. Jo a taky vybavení na sportování a za fitko, s tím mám tedy problém hlavně já
Ale to mi přijde jako dobře vyložené peníze, lepší než zadarmo sedět doma u televize, že ![]()
Jinak nijak zvláštní výdaje nemáme. Šetříme spíš tak nějak přirozeně tím, že nekouříme, abstinujeme, nekrmíme auto, ke kadeřníkovi chodím jednou za rok sotva, žádná kosmetika, masáže a podobné procedury. Dekorativní kosmetiku mám už hodně dlouho a vzhledem k tomu, že se namaluju tak jednou za měsíc, tak moc neubývá
Krémy vzhledem k věku nepoužívám. Takže z kosmetiky kupuju jen mýdla, šampony, toaletní vodu a mýdlo na obličej. Na mazání těla jsou podle mě lepší přírodní oleje než tělová mléka. Jednou za čas koupím balík eko plínek v DMku, ale jinak používáme látkovky, což je mimochodem taky úspora, když se člověk nezblázní a nepotřebuje mít tu tyrkysovou s kravičkama ![]()
Takže v našem případě je to jenom o tom, abychom nechodili často jíst ven a kontrolovali se při nákupu hader, zejména pro muže a pro syna, to někdy lítaj slušný sumy
Snažím se to hlídat ![]()
Jinak i jídlo lze kupovat kvalitní, ale rozumně. Stačí nekupovat polotovary a podle značek, číst složení a platit jen za to, co si to zaslouží (čerstvé maso, zelenina a ovoce). A chleba tedy taky peču doma, ale příliš levno mě tedy nevyjde
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit