Na čem doma šetříte? :)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Že jsou chemické prostředky škodlivé, to snad dneska ví už každý, natož Savo. Stačí si o tom něco přečíst.http://www.bio-eko-logicky.cz/clanky/jak-skodi-dezinfekcni-prostredky
Izzz např. - http://www.lady.cz/…article.aspx
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Citovat
- Upravit
Když jsme u toho šetření, napíšu vám k tomu i jeden můj zážitek, bohužel jsem anonymní, což asi pochopíte potom proč..
Já mám tchýni, je to hrozně hodná ženská, hlídací a dobrá babička. Její ale velké mínus je právě to šetření, ale na věcech, kdy je vám fakt na ![]()
Když jsem se vdala, rok jsme bydleli u ní, než jsme si zařídili vlastní bydlení. Hádky nebyly, spíš jen já jsem z nich (tchýně a jejího přítele) totálně šílela!
když začnu.. tak nádobí se umývalo v dřezu plném vody s Jarem, v tom se umylo komplet vše a pak jen utřelo do utěrky
žádné oplachování
to, že se v tom umyje pánvička se sádlem a potom talíře, a to, že v tom tchýně umývala i flašku od mléka našeho pár měsíčního syna, to jí přišlo uplně normální.
Když nebyl Jar, použila Lanolin, s kterým si i myje vlasy
koupání - koupe se u nich jednou týdně a to, že se napustí vana a v tom se postupně vykoupou oba. V tomto taky byly velké hádky, když byl přítel tchýně načučenej, že nevlezu do vody po něj, ještě plné chlupů, protože se při koupání holil ![]()
praní prádla - prášek nejlevnější, aviváž skoro žádná, bylo normální prát dohromady kalhotky a kuchynské, masttné utěrky
a to vše max na 40 stupnů, to přece bakterie zabije ![]()
A pak ten slavnej ocet, s kterým se pralo vše. A o osobní hygieně mé tchýně pomčlím, když jsme spolu jely nakupovat, styděla jsem se! žádné deodoranty, ani parfémy, myslela jsem, že smrady pojdu
![]()
Do dnes to tak je a nic se nezměnilo. Dalo mi to ale hodně do života a moje domácnost je jiná. Nádobí umývám Jarem, ale pod tekoucí vodou! Lanolin používám max na vyprání vlněných dek, co má pes v boudě. Kalhotky peru na 90, kuchynské utěrky na 60 (předtím je enchám 24 hodin ve vodě, aby z nich „opadl“ tuk a nešpinilo mi to pračku).
Používám Domestos, Savo a neměnila bych za Ocet ani kdyby mi někdo platil! A samozřejmě osobní hygiena, envyjdu z domu bez deošu, parfému a na poličce mám 29 sprchových gelů
každý večer se jdu koupat a vybírám si, jakou vůni použiju.
Prášek mám kvalitní, aviváž to stejné.
Takže tak u mě. Anonymně je to proto, že se za svou tchýni opravdu stydím a potom, co jsem tam zažila, nechápu to, jak někdo šetří na drogerii apod. Nechápu a nikdy nepochopím
![]()
- Citovat
- Upravit
Ha šetření
tak já přestala používat aviváže - pořád jsem tu četla jak je ocet výborný, tak jsem to zkusila a fakt jsem spokojená - hlavně jsem se konečně po několika letech zbavila plísně v pračce
teď jsem zahlédla, že jde i do myčky místo leštidla - takže zítra doleju poslední dávku leštidla co mám a pak už jenom ocet
jinak když už jsem u té myčky - zjistila jsem, že super jsou tablety z Lidlu a nebo přášek z DM a sůl jsem si objednala na netu na stránkách pro kutily - 1kg za 12,90
Nevím jestli se tu smí dávat odkazy, tak radši nedávám, ale zkuste třeba něco jako kutilovtečkacézet ![]()
pak taky krémy a všechno tyhle kosmetické pičičárny už nebudu kupovat v tubě, ale zásadně v kelímkách - tuhle mi totiž došel čistič na obličej, už z něj fakt nešlo nic vymáčknout, jenže děcka byla nemocná, tak jsem ustříhla vršek a lovila prstem co tam zbylo - teda lovila - tam toho ještě byla kvanta, vydržela jsem s tím ještě necelý měsíc
a pokud teda není „kelímková alternativa“,tak holt jako ta socka budu stříhat tubu a škrábat do posledních zbytečků ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Když jsme u toho šetření, napíšu vám k tomu i jeden můj zážitek, bohužel jsem anonymní, což asi pochopíte potom proč..Já mám tchýni, je to hrozně hodná ženská, hlídací a dobrá babička. Její ale velké mínus je právě to šetření, ale na věcech, kdy je vám fakt na
Když jsem se vdala, rok jsme bydleli u ní, než jsme si zařídili vlastní bydlení. Hádky nebyly, spíš jen já jsem z nich (tchýně a jejího přítele) totálně šílela!
Do dnes to tak je a nic se nezměnilo. Dalo mi to ale hodně do života a moje domácnost je jiná. Nádobí umývám Jarem, ale pod tekoucí vodou! Lanolin používám max na vyprání vlněných dek, co má pes v boudě. Kalhotky peru na 90, kuchynské utěrky na 60 (předtím je enchám 24 hodin ve vodě, aby z nich „opadl“ tuk a nešpinilo mi to pračku).když začnu.. tak nádobí se umývalo v dřezu plném vody s Jarem, v tom se umylo komplet vše a pak jen utřelo do utěrky
žádné oplachování
to, že se v tom umyje pánvička se sádlem a potom talíře, a to, že v tom tchýně umývala i flašku od mléka našeho pár měsíčního syna, to jí přišlo uplně normální.
Když nebyl Jar, použila Lanolin, s kterým si i myje vlasykoupání - koupe se u nich jednou týdně a to, že se napustí vana a v tom se postupně vykoupou oba. V tomto taky byly velké hádky, když byl přítel tchýně načučenej, že nevlezu do vody po něj, ještě plné chlupů, protože se při koupání holil
praní prádla - prášek nejlevnější, aviváž skoro žádná, bylo normální prát dohromady kalhotky a kuchynské, masttné utěrkya to vše max na 40 stupnů, to přece bakterie zabije
A pak ten slavnej ocet, s kterým se pralo vše. A o osobní hygieně mé tchýně pomčlím, když jsme spolu jely nakupovat, styděla jsem se! žádné deodoranty, ani parfémy, myslela jsem, že smrady pojdu![]()
![]()
![]()
![]()
Používám Domestos, Savo a neměnila bych za Ocet ani kdyby mi někdo platil! A samozřejmě osobní hygiena, envyjdu z domu bez deošu, parfému a na poličce mám 29 sprchových gelů![]()
každý večer se jdu koupat a vybírám si, jakou vůni použiju.
Prášek mám kvalitní, aviváž to stejné.
Takže tak u mě. Anonymně je to proto, že se za svou tchýni opravdu stydím a potom, co jsem tam zažila, nechápu to, jak někdo šetří na drogerii apod. Nechápu a nikdy nepochopím![]()
![]()
Tak koupání v jedné vodě znám taky
naštěstí už se to změnilo a je to ok…
Jinak já šetřím na utrácení jako oblečení, kavárny, restaurace…
příjde mi to zbytečně uvalené peníze. Když se mi něco líbí a potřebuji to koupím, ale zbytečně za oblečení neutrácím
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak tchýně už je extrémní případ, myslím že i na drogerii a kosmetice se dá šetřit s rozumem a nesmrdět nebo žít ve špíně
ale každého věc, mě teď co jsem na rodičáku s druhym a čekáme třetí začalo prostě vadit vyhazovat peníze za věci, které lze ROZUMNĚ nahradit. Ale třeba jako nekoupat bych se nedokázala i kdyby ta voda stála majlant
a to mytí pod tekoucí vodou teda zrovna nesnášim - já to teda oplachuju, vždycky si napustím trochu vody, začnu drobnýma, né moc špinavýmy věcma a hned je opláchnu a dám do odkapávače, takže mi tam přibývá voda na ty větší a špinavější věci, ty samozřejmě beru na konec, takže je pak opláchnu když už můžu dřez vypustit.Ale to nemyslím nijak zle - chápu tvůj odpor, já takhle umírám z toho, že jak tchýně, tak moje máma nepoužívají houbičky na nádobí, ale stříhají staré hadry
to jako nedávám, u našich když potřebuju něco umýt, tak si aspoň najdu čistý hadr, ale u tchýně bych si to nedovolila, tak buď jsem neslušná a nic po sobě neopláchnu a nebo teda s velkym sebezapřením vezmu ten hnus do ruky ![]()
edit: nechutná hrubka ![]()
Příspěvek upraven 15.01.14 v 21:47
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anonymní, špindíra bude vždycky špindírou a je jedno, jaké prostředky na úklid používá. A o takových extrémech tady nikdo nepsal. Však ať si každý používá co chce, nebo myslíte, že kdo nemá domácnost vydezinfikovanou savem, má doma bordel, breberky a ještě k tomu smrdí? Ne, breberky jsou všude stejné
A to že nechápeš, jak někdo může šetřit na drogerii - šetření není prvotní příčina, ale spíš důsledek používání ekologických protředků. Teda aspoň u mě. Jo a taky se překvapivě koupu, používám deo a vůně, kosmetiku, jar, prací prášek a tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@joanee píše:
No vidíš a mi nic jiného nevypere tak dobře jako mydlovy sliz
A kde ho bereš?
- Citovat
- Upravit
Teda moje tchyne se taky nemeje a taky se za ni stydim
ale u ni to neni setreni, ale lenost. S chlapem se chystame na jednu akcicku a hlidat by mela ona a ja mam hruzu z toho, ze by moje dite melo ulehnout do jejich smradlavych perin
setrim vodu.Pri myti nadobi si na oplachovani napustim studenou do vetsi misy a do drezu normalne teplou s jarem.
- Citovat
- Upravit
Zakladatelko, my šetříme tak nějak na všem
. Kupujeme kvalitní kosmetiku a drogerii z DM. Popravdě se jí nic nevyrovná na kvalitě a ani ceně.
Jídlo kupujeme tak, že si napíši jídelníček zhruba na 7-10 dní a podle toho na kupuji. Sem tam tedy nějakou sladkost pro děti.
Jinak jsou naše výdaje hrozné, i když fakt škudlíme.
Ale jak si psala s tím toaleťákem na začátku, tak já si raděj taky koupím v Lídlu, kterej je skvělej a vydrží ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Larr myslela jsem si, že si ze mě děláš srandu. Jako opravdu. Nechci teď myslet nic špatného na tebe, ale opravdu jsem nikdy neslyšela, aby takový přístup měla žena, že se nevoní, deoš si nedá nic a nosí s sebou náhradní tričko. Převléknutím někde venku se ten pot opravdu nesmyje. Připadá mě to hrozně ujetý a už raději nebudu sem nic psát. Myslela jsem si, že tu budou normální příspěvky o šetření a ne toto. Ať je každý jaký chce, ale toto je na mě moc. Ocet místo aviváže, mýdlový sliz na praní a nepoužávání osobní kosmetiky. brr. Neberte si to žádná osobně (i když čekám narážky, jak jsem zlá a urýpaná) ale toto fakt není na mě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit