Na čem doma šetříte? :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Larr
16.1.14 18:54
@no.to.mi.pověz píše: …sice to je asi na jinou diskuzi…a nevadí vám, že v těch všemožných tyčinkách proti pocení jsou sajrajty, který vám ucpou póry v kůži a všechno škodlivé je pořád v těle a jsou z toho pak rakoviny prsů a lymfatických žláz… já používám neutrální deodorant na bázi lihu, za 60,– mi vydrží tak na 5 týdnů a je to v pohodě…prostě někdo třeba nechce tyčinky používat právě pro ty srágory co tam jsou…

Souhlas.

• Citovat
  • Upravit
657
16.1.14 21:30

@no.to.mi.pověz

Ještě abych to upřesnila, nešetřím tím způsobem, že jsem přestala chodit ke kadeřníkovi, ale proto, že jsem vlastně nikdy nebyla úplně spokojená s cenou a následnou kvalitou sestřihu a to jsem byla ve vícero kadeřnictví a taky ne úplně neznámých. Ta cena mi přišla děsná, to jo, ale pak mi začlo vadit, že ten účes vlastně nesplňuje to, co bych chtěla. Přišla jsem na to, jak se ostříhat sama, sice je to trochu vopruz, ale když se k tomu dokopu, tak je to pak v pohodě a jsem s tím strašně spokojená. Takže je to jen taková třešnička na dortu, že tím i ušetřím. No a vlasové přípravky - kopřivový nebo březový šampon a toť vše. Na výsledný styling jen lak na vlasy. Už ani nebarvím, vlastní barva zvítězila, no ale ty roky, než mi to došlo… :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
16.1.14 21:40
@Kopretinkaobecna píše:
@Ema1984 My taky nepoužíváme Aviváž. Na nic. Máme hodně funkčního oblečení a akorát to ničí. A nemám ráda převoněné věci. Stačí mi z prášku. Používáme Ariel nebo Persil.A co kdo používá je jeho věc. Někdo se třeba tak nepotí, tak to nepotřebuje.-)

Taky souhlas.

• Citovat
  • Upravit
Larr
16.1.14 21:44
@Ukulina píše:
@no.to.mi.pověz Jo, to s tím záměrným nenakupováním občas uděláme taky. Jednou se nám o víkendu nechtělo a zjistili jsme, že jsme v pohodě vystačili s tím, co bylo doma. :)

A supr pocit že :palec:.
My nijak nesyslíme dopředu, vařím z toho co je a jak nic není
až pak jdeme nakupovat.

• Citovat
  • Upravit
17.1.14 09:57

Ještě se zeptám z jiného soudku…když šetříte, tak určitě ani neplýtváte elektřinou…co s vámi vnitřně dělají takové ty recepty typu…necháme 3-4 hodiny táhnout vývar…

má někdo odměřeno kolik to sežere elektřiny…v návodech na vařiče je vždy max. hodnota příkonu(nebo výkonu? ) ale když máme plotýnku na 1. nebo 2. stupni z 9 tak kolik to žere??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.1.14 09:58

A máte přehled o tom co máte doma v zásobě??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.1.14 09:59

Taky mě napadlo, že teď šetřím na tom, že se v rámci procházky projdu s pracovní poštou pěšky a nejedu autem…je to 40 minut chůze…něco pro zdraví a neubejvá benzín,–)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
17.1.14 13:42

Dobrá diskuze, chválím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
17.1.14 15:00
@no.to.mi.pověz píše:
Ještě se zeptám z jiného soudku…když šetříte, tak určitě ani neplýtváte elektřinou…co s vámi vnitřně dělají takové ty recepty typu…necháme 3-4 hodiny táhnout vývar…má někdo odměřeno kolik to sežere elektřiny…v návodech na vařiče je vždy max. hodnota příkonu(nebo výkonu? ) ale když máme plotýnku na 1. nebo 2. stupni z 9 tak kolik to žere??

Tak to nezkoumám a neřeším. :) Ale využívám nočního proudu na praní a pouštění myčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.1.14 15:05
@Ukulina píše:
Tak to nezkoumám a neřeším. :) Ale využívám nočního proudu na praní a pouštění myčky.

jo noční proud je kapitola samo o sobě…v předešlém bytě v paneláku jsme měli sousedku, která pouštěla pračku po desáté hodině večer…nikdo jí tehdy nebyl schopen vysvětlit, že noční proud v paneláku prostě není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
17.1.14 15:31
@Ukulina píše:
Tak to nezkoumám a neřeším. :) Ale využívám nočního proudu na praní a pouštění myčky.

Taky tak, vyvar vařím na kamnech na dřevo nebo mám ještě v záloze starý plynový sporák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Larr
17.1.14 18:29
@no.to.mi.pověz píše:
Ještě se zeptám z jiného soudku…když šetříte, tak určitě ani neplýtváte elektřinou…co s vámi vnitřně dělají takové ty recepty typu…necháme 3-4 hodiny táhnout vývar…má někdo odměřeno kolik to sežere elektřiny…v návodech na vařiče je vždy max. hodnota příkonu(nebo výkonu? ) ale když máme plotýnku na 1. nebo 2. stupni z 9 tak kolik to žere??

3 - 4 hodiny nevařím, to plýtvání bych nepřežila :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
Larr
17.1.14 18:31
@no.to.mi.pověz píše:
A máte přehled o tom co máte doma v zásobě??

Ano, vaříme podle toho co najdeme ve špajzce či ledničce, neděláme šílený zásoby jídla.

• Citovat
  • Upravit
36504
17.1.14 18:38
@Larr píše:
3 - 4 hodiny nevařím, to plýtvání bych nepřežila :mrgreen:.

mě by ten vývar za tu cenu taky ani nechutnal :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
17.1.14 18:42

Ale ten dlouho vařenej vývar je 100× lepší.
Vařím /když mám čas/ klidně tři, čtyři hodiny. Na plotýnce, která má maximum 9, stačí pomalu táhnout na 2, nikdy mě nenapadlo, že by to mohlo vyjít nějak extra draho. Ta plotýnka taky pořád nehřeje, ne?
No, teď nevím, má spořivá duše je teda pěkně vyděšená. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat