Na čem doma šetříte? :)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Malaga píše:
Mně se hodně osvěčila tabulka v excelu.
Beru to i jako „diář“, dohledala jsem díky tomu i několik důležitých datumů.
Mám to rozdělené na oblasti a v každé pak 2 sloupečeky, do 1. vypisuju slovně - třeba benzín nebo jízdenka a do druhého danou částku.
Vespod se mi zobrazuje, kolik zbývá, tak snažím, aby tam zůstávalo každý měsíc přibližně stejně.
to udělá, m,dik za napad
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tasa pokud chceš jíst kvalitně tak nedá. já to vidim kolik nechávam v krámu, blbosti nekupuju ale prostě to lítá. zase nemáme jídlo na příděl, každý si vezme co chce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Roxo-lana píše:
Místo pracího prášku používám PERKARBONAT SODNÝ - 1. Pere mnooohem lépe než Ariel či Persil, vybělí, odstraní skvrny od ovoce, zeleniny, krve atd, 2. Je ekologicky - při praní se rozkládá na sodu a peroxid vodíku, který se pak taky rozkládá na kyslík a vodu. 3. Není alergenní, viz složení, takže peru dětské věci. 4. Je levný - stojí cca 30 Kč za kilo, a na pračku potřebujeme jen 3 lžíce. 5. Může se používat v domácnosti i pro jiné účely
Já ho používám taky na přání, ale přidáván ho spolu s práškem. ty přes jen s prekarb. myslím že jako součást musí prát lépe. i když za dobře přání je zodpovědný. měkká voda
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mirecekblbecek píše:
Já ho používám taky na přání, ale přidáván ho spolu s práškem. ty přes jen s prekarb. myslím že jako součást musí prát lépe. i když za dobře přání je zodpovědný. měkká voda
Omluva za chyby, ten tablet píše nesmysly
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na jídle nešetřím, jen nekupuju polotovary, šťávy a pití v lahvích. Aviváž taky nepoužívám. Na skvrny mám DM prášek, na běžně špinavé prádlo Ariel nebo Persil. Tam aviváž určitě potřebná není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem kvůli ekzému začala prát v pracím slizu, mýdlo jelen + prací soda. Už máme po ekzému a já i nadále peru v slizu. Hodně ušetřím na prášku na praní, mýdlo jelen 16kč, prací soda 1kg 25Kč. Soda vystačí na 5×. Místo aviváže dávám ocet, stačí jeden panák do odměrky na aviváž. Navíc ocet pomůže vymáchat mýdlo z prádla. Většinou mi sliz z jedné kostky mýdla vystačí na měsíc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Miťulka píše:
Holky, pročítala jsem celou diskuzi a teda fakt čumím. Že třeba se ředí kondicionéry, dává se ocet místo aviváže nebo dokonce že si někdo vaří prací prášek(pokud jsem četla správně). Přiznám se, že jsem o tomto nikdy neslyšela, takové způsoby šetření a tak si říkám, že já teda vůbec šetřit neumím, jako vážně.
Hele a někdo ten prášek prý sype do bubnu, ne do nasypky, aby nebyla za dělaná a nemusel to myt
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na čem šetříme ?
Ahojky, otázka je jednoduchá..
Zajímá mě na čem šetříte? Za co neutrácíte? Jestli máte nějaké tipy na ušetření? Nebo rady v domácnosti a podobně:)
- Citovat
- Upravit
Obleceni…ani tak nemusim, ale prijde mi nesmysl utracet za nove „modni“ hadry, co se navic po 2 pranich rozpadnou,
kdyz jsou sekace plne suprovych veci (ale zijeme momentalne v zahranici, kde mi prijde teda nabidka podstatne lepsi, nez v CR)…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Balene vody,limonady.Ani ne proto, abych usetrila, ale ochucene vody mi nechutnaj, vsechno piti, vcetne dzusu je silene sladky, pijeme vodu.Dale nekupuju zadne pochutiny, jako chipsy, arasidy a podobne sragory. Polotovary.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eemii : balene piti nekupuji taky (obcas Pepsi na zaludek, kdyz mi je trochu blbe), ale neberu to jako setreni, ale jako nevyhazovani penez za zbytecne blbosti ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahojky, otázka je jednoduchá..Zajímá mě na čem šetříte? Za co neutrácíte? Jestli máte nějaké tipy na ušetření? Nebo rady v domácnosti a podobně:)
Nedá se úplně říct, že bychom na jídle šetřili, ale myslím, že nejvíc se dá ušetřit právě tam. Nekupovat polotovary a pochutiny, vařit ze základních surovin, kupovat sezónní zeleninu atd. Nákup si předem promyslet a umět využít zbytky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nekupuju to, co si doma snadno a levněji udělám sama, jako například knedlíky. Rozhodně ale nešetřím na kvalitě a na původu. Kupuju jen český výrobky, které vyhovují mým podmínkám co se týče složení. Dál nekupuju to, co nepotřebuju. Tím myslím hlavně novou elektroniku, když ta stávající funguje. Mám mobil asi už 6 let. Sice to neni super vymakanej mobil s 1000 funkcemi, ale jede jak má. Za oblečení taky neutrácím velké sumy. Koupím jen to, co potřebuju. Teď jsem prošoupala boty, tak jsem si jedny koupila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@beruska9 píše:
Obleceni…ani tak nemusim, ale prijde mi nesmysl utracet za nove „modni“ hadry, co se navic po 2 pranich rozpadnou,kdyz jsou sekace plne suprovych veci (ale zijeme momentalne v zahranici, kde mi prijde teda nabidka podstatne lepsi, nez v CR)…
Sorry ale nakupovat použité oblečení mi přijde hodně blízko k vybírání popelnic.
Ze sekáče mám teda taky asi tři kusy oblečení ( které jsem dostal) ale vždy to bylo nové i s visačkami.
Pro mě oblečení je už dost intimní věc a klidně si koupím procesor z bazaru, ale kalhoty rozhodně NE.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řekla bych že na potravinách, ne tak že bychom kupovali vždy to nejlevnější, ale tak že nekupujeme hodně věcí v celé ceně, ale počkáme třeba až jsou slevy a koupíme toho víc, třeba mléko a tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit