Na čem doma šetříte? :)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9148
18.4.17 11:04

@andelka83 asi ze do gati ze sekace pr.del nekdo jinej, zato do novejch kalhot si mohla max. svadlena utrit nos :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32895
18.4.17 11:28
@Tarjei píše:
@andelka83 asi ze do gati ze sekace pr.del nekdo jinej, zato do novejch kalhot si mohla max. svadlena utrit nos :D

No asi nebyl jediný člověk který si to oblečení zkoušel než si ho koupil.
Všechno oblečení peru, ať sekacove nebo z obchodu, nebo z netu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
18.4.17 12:55

@jakanas : to ma holt kazdy nastaveny jinak :nevim: Mne to nevadi, vyperu to s desinfekci a neresim. V novem obleceni je zase spousta chemie a navic mi vadi ten moralni aspekt vyroby, hlavne u tech levnych retezcovych hadru…ale hadat se nechci, chapu, nekomu to vadi, mne ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.4.17 08:06

To je dobry tema :) Se zajmem jsem si pocetla.

Obecne jsem u nas doma hledala levnejsi alternativy pro zbozi, ktere kupujeme casto. Ale ne vsude to slo. Tak treba syr: manzel nepozna rozdil mezi eidamem a treba leerdamerem (jeho slova!) a tak basti eidam a je happy jak dva grepy. Nebo ovocny caj (taktez hlavni konzument manzel): vari si ho tak, ze do velkeho hrnku da dva sacky a louhuje, dokud si na to nevzpomene (takze klidne pul hodiny) a tak pije jemcu.
Sunku ale kupuju jen nad 90% masa, levnejsi nam nechutnaji.

No a k tomu co vidim v okoli: nasi znami rikali, ze ted, jak cekaji rodinu, tak se uskromni a nebudou tak casto chodit do mesta na veceri (jednou jsme s nima byli a neni jim divny utratit za vecer 1200kc), ze budou chodit jen 3×. :think:

A nektere odevy si kupuju v sekaci, poradne proberu a vyperu. Jako decko a pak i pubertak jsem nosila casto zdedene obleceni, tak s tim nemam problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
2.6.17 09:45

U nás se šetří hlavně na oblečení, přijde nám zbytečné kupovat si oblečení za tisíce když tričko za stovku vydrží úplně stejně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20830
15.6.17 10:40

Soutěžte s portálem VratnéPeníze.cz o ceny v hodnotě 10 000 Kč

Dobrý den,

přihlaste se do soutěže s portálem VratnéPeníze. cz o poukázky do e-shopů v hodnotě až 2 000,–! Stačí se registrovat, při registraci zadat kód emimino2017 a stáhnout tzv. Připomínáček. A i když nevyhrajete, z každého nákupu online u partnerů Vám přijde část utracených peněz zpět na účet. A to už za to stojí, co myslíte? ;)

Pěkný den a hodně štěstí! :mavam:
Tým eMimino.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
15.6.17 14:51

NE Babisi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
15.6.17 17:35

@admin Odedneška tu spamují sami adminové?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
15.6.17 18:18

Já mám možnot a můžu pěstovat doma, třeba rajčata v létě vůbec nekupujeme, hodně zavařuju, peču, dělám sirupy, minerálky kupujeme málokdy, domácí pizza mi chutná daleko víc - už ji máme vychytanou :P A nestydím se koupit dětem sem tam věci ze sekáče, pokud máte možnost v nějakém lepším, najdete tam značkové kvalitní věci ve výborném stavu, za pár kaček (stejně z toho hned vyrostou). Snažíme se nekupovat tašky v obchodě, jen když zapomeneme… Pokud jde o prášky na praní, tak jsem spokojená s bonuxem, prádlo mám krásně vyprané i na nižší teploty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1383
20.6.17 08:42

Tak já se taky přidám. My si obecně moc nevyskakujeme, nekupujeme blbosti, nemáme s mužem každý rok nový telefon (máme oba starší tlačítkový a zcela nám to stačí).
Hodně ušetřím na jídle tím, že si vařím obědy do práce (nechci dávat v naší kantýně denně 100 a více za oběd, takže si nosím krabičky), muž má stravování dotované od zaměstnavatele (30kč/oběd - za tu cenu uvařím leda čočku s vajíčkem…). Dražší věci do domácnosti (prací prášek, sůl do myčky, aviváž, müsli, které já jím na kila, oblíbená káva a čaj a podobně) kupuju do zásoby v akci a strčím to doma do komory. Sleduju akce v obchodě a když vím, že něco rovnou po návratu z krámu hodím do hrnce a uvařím, tak kupuju často zlevněné potraviny -30% sleva, spotřebujte do zítra a podobně.
Vaření: jak jsem říkala, tak ty obědy si vařím, místo kupovaných sušenek se snažím péct buchty, minimálně jednou týdně dělám luštěniny.
Koupila jsem si jogurtovač a nemůžu si ho vynachválit :) Jím jogurty denně + používám je do pečení, a v jogurtovači udělám 1100g jogurtu za cca 25kč (1l plnotuč mlíka + 6kč jogurt z penny + energie).
Jinak oblečení kupuju v sekáči (kromě nočních košil a spodního prádla a plavek), nemám s tím vůbec problém. Když si chci udělat radost, koupím si jednou za rok něco hezčího, ale pak dlouho vybírám a snažím se koupit si něco, co vydrží. Nebo si koupím látku a tu dvacátou sukni si ušiju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
11.7.17 20:35

Mně se dost vyplatilo, když jsem si do telefonu pořídila aplikaci Easy Home finance, tam jsem si vytvořila virtuálně peněženku, kde jsem si zadala kolik měsíčně chci maximálně utratit. A když jsem viděla kolik mi zbývá, tak jsem nekupovala zbytečnosti, které nebyli tak nutné, nebo jsem si to prostě rozmyslela, a radši vzala něco jiného. Pro mě docela motivační - navíc jsem tam i objevila, že např za kosmetiku jsem zbytečně daný měsíc utratila, protože jsem ji koupila jen do zásoby - a ty slevy se koneckonců pořád opakují :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3007
11.7.17 21:38

@Janka24 Děkuji za tip na aplikaci…taky ji vyzkouším… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
11.7.17 22:13
@Klodika píše:
U nás se šetří hlavně na oblečení, přijde nám zbytečné kupovat si oblečení za tisíce když tričko za stovku vydrží úplně stejně :)

jj souhlasím. Já pravidelně nakupuji jen v sekáči, oblečení, kabelky a boty mě stojí 49,–. I soused obdivuje jaké mám krásné luxusní šaty jen tak na ven, a nebo nové kabelky, které jinak stojí 3-4 000,–. Baví mě to, chodím jen do jednoho ověřeného, kde mají opravdu krásné kousky. Takže skříň mám plnou značkového „drahého“ oblečení za pár korun :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
13.7.17 16:33

@rigousek v google play zadat do vyhledavace a je to hned :lol: ted jsem odzkousela :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
14.7.17 05:58

My šetříme tak, že se vůbec nekoupeme ve vaně. Nejsme na to zvyklí :D Jen sprcha. Nemám vztah k elektronice, takže notebook i mobil mám fakt staré a je mi to fuk. Hodně věcí kupujeme na internetu a v zahraničí, kde je to mnohem levnější. Potraviny jak kdy, když je něco v akci a chceme to, tak samozřejmě koupím, alecíleně po akcích nejdeme. Bezvadné je, že máme v práci dotovanou kantýnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat