Na čem doma šetříte? :)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@andelka83 asi ze do gati ze sekace pr.del nekdo jinej, zato do novejch kalhot si mohla max. svadlena utrit nos ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarjei píše:
@andelka83 asi ze do gati ze sekace pr.del nekdo jinej, zato do novejch kalhot si mohla max. svadlena utrit nos
No asi nebyl jediný člověk který si to oblečení zkoušel než si ho koupil.
Všechno oblečení peru, ať sekacove nebo z obchodu, nebo z netu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jakanas : to ma holt kazdy nastaveny jinak
Mne to nevadi, vyperu to s desinfekci a neresim. V novem obleceni je zase spousta chemie a navic mi vadi ten moralni aspekt vyroby, hlavne u tech levnych retezcovych hadru…ale hadat se nechci, chapu, nekomu to vadi, mne ne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To je dobry tema
Se zajmem jsem si pocetla.
Obecne jsem u nas doma hledala levnejsi alternativy pro zbozi, ktere kupujeme casto. Ale ne vsude to slo. Tak treba syr: manzel nepozna rozdil mezi eidamem a treba leerdamerem (jeho slova!) a tak basti eidam a je happy jak dva grepy. Nebo ovocny caj (taktez hlavni konzument manzel): vari si ho tak, ze do velkeho hrnku da dva sacky a louhuje, dokud si na to nevzpomene (takze klidne pul hodiny) a tak pije jemcu.
Sunku ale kupuju jen nad 90% masa, levnejsi nam nechutnaji.
No a k tomu co vidim v okoli: nasi znami rikali, ze ted, jak cekaji rodinu, tak se uskromni a nebudou tak casto chodit do mesta na veceri (jednou jsme s nima byli a neni jim divny utratit za vecer 1200kc), ze budou chodit jen 3×. ![]()
A nektere odevy si kupuju v sekaci, poradne proberu a vyperu. Jako decko a pak i pubertak jsem nosila casto zdedene obleceni, tak s tim nemam problem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás se šetří hlavně na oblečení, přijde nám zbytečné kupovat si oblečení za tisíce když tričko za stovku vydrží úplně stejně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Soutěžte s portálem VratnéPeníze.cz o ceny v hodnotě 10 000 Kč
Dobrý den,
přihlaste se do soutěže s portálem VratnéPeníze. cz o poukázky do e-shopů v hodnotě až 2 000,–! Stačí se registrovat, při registraci zadat kód emimino2017 a stáhnout tzv. Připomínáček. A i když nevyhrajete, z každého nákupu online u partnerů Vám přijde část utracených peněz zpět na účet. A to už za to stojí, co myslíte? ![]()
Pěkný den a hodně štěstí! ![]()
Tým eMimino.cz
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám možnot a můžu pěstovat doma, třeba rajčata v létě vůbec nekupujeme, hodně zavařuju, peču, dělám sirupy, minerálky kupujeme málokdy, domácí pizza mi chutná daleko víc - už ji máme vychytanou
A nestydím se koupit dětem sem tam věci ze sekáče, pokud máte možnost v nějakém lepším, najdete tam značkové kvalitní věci ve výborném stavu, za pár kaček (stejně z toho hned vyrostou). Snažíme se nekupovat tašky v obchodě, jen když zapomeneme… Pokud jde o prášky na praní, tak jsem spokojená s bonuxem, prádlo mám krásně vyprané i na nižší teploty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já se taky přidám. My si obecně moc nevyskakujeme, nekupujeme blbosti, nemáme s mužem každý rok nový telefon (máme oba starší tlačítkový a zcela nám to stačí).
Hodně ušetřím na jídle tím, že si vařím obědy do práce (nechci dávat v naší kantýně denně 100 a více za oběd, takže si nosím krabičky), muž má stravování dotované od zaměstnavatele (30kč/oběd - za tu cenu uvařím leda čočku s vajíčkem…). Dražší věci do domácnosti (prací prášek, sůl do myčky, aviváž, müsli, které já jím na kila, oblíbená káva a čaj a podobně) kupuju do zásoby v akci a strčím to doma do komory. Sleduju akce v obchodě a když vím, že něco rovnou po návratu z krámu hodím do hrnce a uvařím, tak kupuju často zlevněné potraviny -30% sleva, spotřebujte do zítra a podobně.
Vaření: jak jsem říkala, tak ty obědy si vařím, místo kupovaných sušenek se snažím péct buchty, minimálně jednou týdně dělám luštěniny.
Koupila jsem si jogurtovač a nemůžu si ho vynachválit
Jím jogurty denně + používám je do pečení, a v jogurtovači udělám 1100g jogurtu za cca 25kč (1l plnotuč mlíka + 6kč jogurt z penny + energie).
Jinak oblečení kupuju v sekáči (kromě nočních košil a spodního prádla a plavek), nemám s tím vůbec problém. Když si chci udělat radost, koupím si jednou za rok něco hezčího, ale pak dlouho vybírám a snažím se koupit si něco, co vydrží. Nebo si koupím látku a tu dvacátou sukni si ušiju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně se dost vyplatilo, když jsem si do telefonu pořídila aplikaci Easy Home finance, tam jsem si vytvořila virtuálně peněženku, kde jsem si zadala kolik měsíčně chci maximálně utratit. A když jsem viděla kolik mi zbývá, tak jsem nekupovala zbytečnosti, které nebyli tak nutné, nebo jsem si to prostě rozmyslela, a radši vzala něco jiného. Pro mě docela motivační - navíc jsem tam i objevila, že např za kosmetiku jsem zbytečně daný měsíc utratila, protože jsem ji koupila jen do zásoby - a ty slevy se koneckonců pořád opakují ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klodika píše:
U nás se šetří hlavně na oblečení, přijde nám zbytečné kupovat si oblečení za tisíce když tričko za stovku vydrží úplně stejně
jj souhlasím. Já pravidelně nakupuji jen v sekáči, oblečení, kabelky a boty mě stojí 49,–. I soused obdivuje jaké mám krásné luxusní šaty jen tak na ven, a nebo nové kabelky, které jinak stojí 3-4 000,–. Baví mě to, chodím jen do jednoho ověřeného, kde mají opravdu krásné kousky. Takže skříň mám plnou značkového „drahého“ oblečení za pár korun ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rigousek v google play zadat do vyhledavace a je to hned
ted jsem odzkousela ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My šetříme tak, že se vůbec nekoupeme ve vaně. Nejsme na to zvyklí
Jen sprcha. Nemám vztah k elektronice, takže notebook i mobil mám fakt staré a je mi to fuk. Hodně věcí kupujeme na internetu a v zahraničí, kde je to mnohem levnější. Potraviny jak kdy, když je něco v akci a chceme to, tak samozřejmě koupím, alecíleně po akcích nejdeme. Bezvadné je, že máme v práci dotovanou kantýnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit