Na čem doma šetříte? :)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Tableta píše:
Nekupuju to, co si doma snadno a levněji udělám sama, jako například knedlíky. Rozhodně ale nešetřím na kvalitě a na původu. Kupuju jen český výrobky, které vyhovují mým podmínkám co se týče složení. Dál nekupuju to, co nepotřebuju. Tím myslím hlavně novou elektroniku, když ta stávající funguje. Mám mobil asi už 6 let. Sice to neni super vymakanej mobil s 1000 funkcemi, ale jede jak má.Za oblečení taky neutrácím velké sumy. Koupím jen to, co potřebuju. Teď jsem prošoupala boty, tak jsem si jedny koupila.
tak to mě nikdy nenapadlo brát jako šetření
přišlo mi to normální, že se nový mobil/TV/pc atp. koupí až se starý rozbije…
nekupujem minarálky, ale kofolu, juice a ledový čaj v lidlu občas jo,
polotovary nekupuju až na rybí prsty z tresky, které prodávají v lidlu a takový čínský kari nudle od vitany, po kterých se můžem utlouct, ale nic jinýho mě nenapadá…
vajíčka jsem nekupovala nikdy, ty máme domácí od našich
jinak se nejvíc ušetří na vaření ze zákl. surovin, vždycky vařím aspoň na dva dny, tím se taky ušetří.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Eemii píše:
Balene vody,limonady.Ani ne proto, abych usetrila, ale ochucene vody mi nechutnaj, vsechno piti, vcetne dzusu je silene sladky, pijeme vodu.Dale nekupuju zadne pochutiny, jako chipsy, arasidy a podobne sragory. Polotovary.
To same u nas. Sokuje me, kolik lidi vyhodi penez za tyhle veci, ktere jim absolutne nic dobreho do tela nedavaji. Dal vse varim domaci, z kvalitnich surovin a tim setrim. Rozhodne nesetrim na zelenine, ovoci a kvalitnim masu, mlecnych vyrobcich a vajickach, vinu a cokolade.
Jsem minimalistka, takze nemam plnou skrin hadru, mam par kousku, nakupuji obleceni tak, aby mi vse ladilo dohromady a vybiram kvalitni materialy. Jak uz tu nekdo pise, nekupujeme zbytecne elektroniku. Mobily mame nekolik let ty same a zlodej by o ne stoprocentne zajem nemel ![]()
Jsem trosku lakomec a kazdy penizek pekne obratim v ruce nez ho pustim. V dobe internet. nakupovani si lehce najdu nejvyhodnejsi cenu a snazim se usetrit i na postovnem. Nekourime.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja teda setrim hlavne na obleceni, mam ho tuny, coz nikdy neunosim a kdyz chci neco neokoukaneho tak si menime jednotlive kousky se segrou
na obleceni pro dite se moc usetrit neda, ale snazim se kupovat v akcich a, vyprodejich treba i vetsi kusy aby tomu dorostl
dale nekupuju zadnou elektroniku, dokud stavajici funguje, pak nekupuju kosmetiku (delam avon lady, ne ze by se tim neco vydelalo, ale pokreje to naklady na moji spotrebu kosmetiky od samponu, sprchacu, kremu po dekorativku, takze tady to mam vicemene zadarmo). Jinak kdyz si chci udelat radost nejakou bizuterii, doplnkem do bytu atak, tak objednavam z aliexpress kde to maj za par kacek
Na jidle moc neusetrim, nekupujem zadny alkohol, snazim se omezovat nakup sladkosti, ale cas od casu naky cokosky koupim, nekupuju polotovary a hotovky a snazim se nakupovat ve velkym kdyz je neco ve vyhodnejsi akci, to pak schovam v mrazaku abych nemusela kupovat denne drahy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice jsem marna - az na poslední otázku jsem vždy odpověděla ano ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To mě baví když tady píše někdo, kdo šetřit ani nemusí. ![]()
Já teda dětem kupuju z 80% v sekáči, máme jich tady hodně. A sobě občas taky. Nedala bych za dětské tepláky 400,tričko 200 apod, vím jak během pár měsíců dopadnou a jak rychle z nich vyrostou. Oblečení potřebujeme hodně. A proč za to utrácet když nemusím.
Jinak vyloženě nešetřím, prostě hospodařím rozumně. Nekupuju balené vody, chipsy apod.to už tu padlo. Občas něco dostaneme (jen z velikonoc to vydrží do aleluja
)
V lednu jsem šetřila na MHD, roční lístek vyjde mnohem levněji než jakýkoli krátkodobější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a už dlouho využívám možností pojišťovny, při jejích akcích a z bonusového programu si dobíjím permanentku na různé aktivity, takže skoro celý rok máme plavání, saunu, kuželky, koupaliště zdarma.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahojky, otázka je jednoduchá..Zajímá mě na čem šetříte? Za co neutrácíte? Jestli máte nějaké tipy na ušetření? Nebo rady v domácnosti a podobně:)
Nevím, co přesně máš na mysli, ale co se týče jídla, tak zádné polotovary, minerálky (nebo sr. čky typu cola). Používám minimum drogerie do domácnosti - jen na mytí nádobí, do myčky a tekutý písek, jinak uklízím s kyselinou citronovou. Peru v prášku z DM - kvalitní a není drahý. Oblečení na děti dětím nebo kupuju v sekáči (až na zimní oblečení a boty samozřejmě). Nevím co víc. Někdo něco považuje za standard, pro jiného je daná věc zbytečnost.
Asi nejvíc stojí auta - provoz a nafta.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
tak to mě nikdy nenapadlo brát jako šetřenípřišlo mi to normální, že se nový mobil/TV/pc atp. koupí až se starý rozbije…
Mám přesně stejný názor. Sama mám tlačítkový za tisícovku a bohatě stačí. Ale to je to, co píšu výše, každý máme ten standard a životní úroveň nastavenou jinak. Co někdo bere jako samozřejmost, je pro jiného rozhazování a zbytečnost.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice Tak máme známé, co dělají hogo fogo - téměř vždy, když je vidím, tak mají nový telefon, pro dceru pořádají každý tok velké oslavy narozenin, každou chvíli nový PC… ale jeden barák prodrbali (exekuce) a nájem tak tak platí.
Zase jiná známá šetří, až je to smutné. 8 let, co ji znám, nosí dvoje rifle a dvě mikiny a jednu bundu. Má to tak naučené od rodičů. V létě taky dvoje kraťasy a neforemný trika, co si šila ještě kdysi v práci z nějakých zbytkových látek.
Já si oblečení kupuju taky hlavně účelově, ale v létě si ráda vezmu sukni, pěkný šaty, jiné roční období taky ráda nosím sukni a kozačky.
Je zajímavé, jaké má člověk v okolí extrémy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan píše:
tak to mě nikdy nenapadlo brát jako šetřenípřišlo mi to normální, že se nový mobil/TV/pc atp. koupí až se starý rozbije…
nekupujem minarálky, ale kofolu, juice a ledový čaj v lidlu občas jo,
polotovary nekupuju až na rybí prsty z tresky, které prodávají v lidlu a takový čínský kari nudle od vitany, po kterých se můžem utlouct, ale nic jinýho mě nenapadá…vajíčka jsem nekupovala nikdy, ty máme domácí od našich
jinak se nejvíc ušetří na vaření ze zákl. surovin, vždycky vařím aspoň na dva dny, tím se taky ušetří.
No, mně to taky přijde normální, ale mám kolem sebe spoustu lidí, kteří si kupují každej rok novej mobil, protože už vyšel další typ toho telefonu, nebo novej playstation… Jeden takovej je třeba i můj bratr. Nevysvětlíš mu to ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jakanas no a co clovek vi, kdo sil a mel v ruce novy obleceni, co si koupis…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarjei píše:
@jakanas no a co clovek vi, kdo sil a mel v ruce novy obleceni, co si koupis…
tak to je trošku něco jinýho ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jakanas ja s tebou souhlasím. Oblečení ze sekace mi taky vadí. A proto bych ho logicky nekoupila ani dětem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit