Potřebuji prosím rychlou radu - nájemný byt

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
6.3.14 11:31

prosím,potřebuji rychlou radu..

Prosím poradíte mi??správce bytu mi dnes řekl, že musíme nechat v bytě plovoucí podlahu
jelikož nám končí k 30.4.2014 nájemní smlouva a stěhujem se do lepšího bytu, v bytě nebylo nic, jen beton, na svoje náklady jsme si vše opravili a předělali, on mi dnes řekl že jsme se domluvili s paní majitelkou že až odejdeme že to tady necháme, což není žádná pravda!!! řekl mi že se to píše v občanským zákoníku, je to pravda???

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
6.3.14 11:33

Tak já tedy nevím, ale má sestřenice bydlí také v nájemním bytě, vše si opravili, ale prostě s tím, že to tam nechají, byla to jejich volba..takže tam taky nechají podlahu plovoucí i dlažbu :mrgreen: já ti nevím, ale stejně se asi těžko naskytne stejná plocha, abyste si jí brali s sebou..spíš jste se měli domluvit na třeba sníženém nájemném…

• Citovat
  • Upravit
1675
6.3.14 11:35

Není, co jste si na vlastní náklady pořídili máte právo si odnést a byt uvést do puvodniho stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nejhodnější
6.3.14 11:36
@hanča74 píše:
Není, co jste si na vlastní náklady pořídili máte právo si odnést a byt uvést do puvodniho stavu.

Přesně tak. :pankac:

• Citovat
  • Upravit
weddiene
6.3.14 11:37

Spíš bych se domluvila na nějakém odstupném, za to co jste tam opravili. Jestli tvrdí, že jste se na něčem domluvili a není to nikde sepsané a ještě k tomu to není pravda, tak to dodržet nemusíte. Byt by jste měli předat ve stavu, v jakém jste si ho přebírali.

• Citovat
  • Upravit
11565
6.3.14 11:39

Hned na začátek: přečti si pravidla pro formulaci názvů diskuse.

Jinak záleží, co máte ve smlouvě. Máte tam, žebyt uvedete do původního stavu? Nebo že se zavazujete na svoje náklady k nějaké rekonstrukci a podobně…

Jinak co jsem koukala do zákoníku, máš právo si podlahu odnést (i když bys teda byla první, o kom slyším, že to chce udělat), a pokud bys ji tam nechala, měl by ti majitel její hodnotu nějak kompenzovat. Základem ale je, že jsi ji tam měla dát jen s písemným souhlasem majitele. Máš ho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1446
6.3.14 11:41
@weddiene píše:
Spíš bych se domluvila na nějakém odstupném, za to co jste tam opravili. Jestli tvrdí, že jste se na něčem domluvili a není to nikde sepsané a ještě k tomu to není pravnezasahoval održet nemusíte. Byt by jste měli předat ve stavu, v jakém jste si ho přebírali.

Jj jdyz jsme se stehovali do bytu tak nam rekli, jestli to tak chceme dame jim nejakou cas penez a nebo tam mohou vratit stare lino atd..puvodni stav.ale bylo to jen mezi nami. spravce bytu do toho nezasahoval. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1675
6.3.14 11:41

@Slečna Ferka S písemným souhlasem majitele může dělat jen úpravy které se už zpátky nevrátí, ale plovoucí podlaha jde sundat a nic se tím nepoškodí. Stejně jako by si chtěla dát lino na podlahu, přeci tam nebudou jen na betonu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
6.3.14 11:42
@Anonymní píše:
Tak já tedy nevím, ale má sestřenice bydlí také v nájemním bytě, vše si opravili, ale prostě s tím, že to tam nechají, byla to jejich volba..takže tam taky nechají podlahu plovoucí i dlažbu :mrgreen: já ti nevím, ale stejně se asi těžko naskytne stejná plocha, abyste si jí brali s sebou..spíš jste se měli domluvit na třeba sníženém nájemném…

I kdybych ji měla dát někomu na otop nebo k popelnicím, za takový výmluvy bych mu tam nenechala ani bacil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
6.3.14 11:42

Můžete v bytě provádět drobné opravy u větších zásahů, byste měli mít souhlas majitele bytu, máte? Jinak byste měli byt předat v původním stavu tedy bez podlahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20885
6.3.14 11:44

Taky si myslím, že tyto věci se mají řešit předem a hlavně písemnou formou. Bohužel si myslím, že když se majitel obrnil, tak nezmůžete nic. Jinak souhlasím s @Slečna Ferka jsem neslyšela, že by někdo rval podlahu jakože si ji odnese, to jde? Aby se nepoškodila? Napíšu ti případ mé mamky, když se stěhovala do nájemního bytu, kde dali pův. majitelé novou plovoučku tak ji to připočítali ke kauci, jakože zaplatila hned na počátku víc, ale ti předchozí majitelé chtěli zaplatit třeba i wc, které tam předtím nebylo, nebo i vypínače, prostě asi vše :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
955
6.3.14 11:48

Ano je tam psáno do původního stavu řekla nám majitelka že je na nás co si tam dáme na zem, koberec, lino, plovoučku a nebyla vůbec řeč že to tam necháme, takže správce lže!!
můžete mi někdo přesně uvést kolonku na ten zákoník??
kde to najdu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4553
6.3.14 11:51

Tak to mame hodne podobne. Taky mame vypoved k tomuto datu a v detskem jsme nechaly udelat plovoucku. Ale mame dobreho majitele a ten nam to bude proplacet. Jinak sme tam mely sileny koberec a po strhnuti byla jen drevotriska :/ Pak tu budem nechavat i mycku a tu nam tez prolati. Podobne sme to meli, kdyz jsme se stehovali o patro vejs. Koupily jsme lepsi koberec do obyvaku, byt nad sklepem a desna zima od nohou a taky sme ho tam nechaly a proplatli nam ho i tu mycku. Zalezi, jak se domluvite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
955

Ať si to klidně vyndáme, on nám nic neproplatí, nesmíme prej poškodit beton :lol: je to možné??když se to pokláda :roll: no občas nechápu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565

@evíkkkk http://business. center. cz/business/pravo/zakony/obcansky-zakonik/cast4h2d2.aspx#cast4h2d2o3 Ale bacha, je to psaný na nájem čehokoli, tak někdy ty formulace jsou divný ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí