Prošlé kakao

Anonymní
28.1.16 17:10

Prošlé kakao

Ahoj maminky, upekla jsem buchtu s kakaem a po tom co jsem si na ni pochutnala, tak jsem zjistila, že kakao je prošlé už víc jak rok. Pokud by se jednalo o mě, vůbec bych nad tím nepřemýšlela, ale papkala i malá se synem. Jedná se o minimálku, ale i tak mám strach. 8o :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
jujingova
28.1.16 17:14

Nic tomu není

• Citovat
  • Upravit
sadlo-maslo-uzeniny
28.1.16 17:15

Co řešíš? P*del si to přebere. Ja dělal ve společensky unaveném stavu kafe asi z 10 let srarého Jacobsu a maximálně jsem se divil že to moc teda nefunguje.

• Citovat
  • Upravit
24992
28.1.16 17:16

A co si myslíš, že se stane? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
28.1.16 17:32
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, upekla jsem buchtu s kakaem a po tom co jsem si na ni pochutnala, tak jsem zjistila, že kakao je prošlé už víc jak rok. Pokud by se jednalo o mě, vůbec bych nad tím nepřemýšlela, ale papkala i malá se synem. Jedná se o minimálku, ale i tak mám strach. 8o :oops:

Z čeho máš strach? Co by se kakau tak mohlo stát? Moje máma vzpomínala, jak ještě před 48. měl její děda koloniál, když to začalo vypadat zle, tak ho prodal a zásoby zazdil do kůlny, aby na ně nikdo nemohl - kakao prý měli několik let a nikoho nenapadlo, že by tomu mohlo něco být.
Ber to tak, kakao nemá kalendář, tak neví, že se má zkazit. Pokud by bylo zkažené, tak to poznáš.
Osobně se řídím tím jak to vypadá, chutná a voní, ne datem na obalu. ;)

• Citovat
  • Upravit
1828
28.1.16 17:53

Nic tomu není.

Btw: že vám prošlo kakao je tak intimní sdělení, že musí být psáno anonymně? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
28.1.16 18:14
@sisk píše:
Nic tomu není.Btw: že vám prošlo kakao je tak intimní sdělení, že musí být psáno anonymně? :zed:

Tak třeba někdo nemusí vědět veřejně, že budou mít celá rodina sra*ku. :lol: Dělám si srandu, prošlé kakao ničemu nevadí. :nevim: Mně by i bylo líto ho vyhodit, kdyby bylo kvalitní. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
6.2.17 11:45

V pohodě, doma jsme měli hodně staré kakao a fakt mu nic nebylo…jsou potraviny, které se za války skladovaly v sudech a pokud byly v suchu, vydržely desetiletí…cukr, rýže, ani u konzerv (pokud nejsou poškozené, nebo zrezlé) nemusíš mít strach. Právě konzervace ti jídlo uchová. Já jednou jako malá ochutnala asi 15 let zavařenou husu v sádle ve skle..a nic jí nebylo. Prostě byla jen kvalitně zavařená. Nemluvě třeba o vojenských konzervách. Takže ono hned vše vyhazovat taky není správné, záleží co to je. Nemyslím teď čerstvé výrobky…ale ty suché a konzervované

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
22.2.25 11:08

Ahoj, našla jsem zásoby starého kakaa. Pár balíčku holandského s trvanlivostí do 2017, to po otevření smrdělo trochu jak kvaška, tak to jsem tedy vyhodila. No a teď je tam kakao s expirací 03/2024 a to kvaškou nesmrdí, ale nevím, zda má správný pach. Ochutnala jsem a je prostě hořké. Jak poznám, že mu něco je? Jasný, maximálně se pose..me, ale i tomu bych se ráda vyhla 😁 😁 😁 😁

• Citovat
  • Upravit
21580
22.2.25 11:28

Rok prošlé kakao bych vyhodila. Teď pár korun by mi za zažívací problémy nestálo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8649
22.2.25 11:31

Kakao jako suchý prášek? Tak 03/2024 není expirace ale minimální trvanlivost, tzn. že po ní se nadále může konzumovat. Nechápu co by tomu jako mělo být, já bych to tedy nevyhodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15496
22.2.25 11:38
@Asta135 píše: Více

Normálně bych ho použila … 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11759
22.2.25 11:43

Dobře skladované používám do doby než ho spotřebuji (u nás pár let). Granko i kakao.
Dokonce i rum pár let po záruce dávám do pečení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76579
22.2.25 12:54
@Evkad píše: Více

tak rum se snad ani nemůže zkazit, granko je konzervované obsaženým cukrem,
ale samotné kakao - tam můžou být už plísňové procesy, které okem neuvidíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11759
22.2.25 15:27
@stinga píše: Více

Po čase v tom rumu plavou usazeniny. Naše spotřeba je 2 rumy za dvacet let na pečení cukroví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí