Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zdravím, potřebuju sdělat mražené halušky, abych uvolnila místo v mražáku a přemýšlím, s čím je udělat. Se zelím a uzeným jsme je měli nedávno a s brynzou mi nechutnají. Nemáte někdo nějaký tip, s čím by se ještě daly udělat? ![]()
@Sinquinita píše:
A na sladko? S cukrem, mákem apod.?
To je super nápad
A já bych si je dala s povidly, cukrem a smaženou strouhankou ![]()
Vypečená slanina a místo brynzy jen zakysaná smetana (nebo přidat trochu nivy), nebo špenát a česnek, s houbovou omáčkou, se smetanovou paprikovou omáčkou (a la slepice na paprice), nebo na sladko. Nebo prostě jako příloha třeba ke kachně a zelí
@zrcadlo píše:
Vypečená slanina a místo brynzy jen zakysaná smetana (nebo přidat trochu nivy), nebo špenát a česnek, s houbovou omáčkou, se smetanovou paprikovou omáčkou (a la slepice na paprice), nebo na sladko. Nebo prostě jako příloha třeba ke kachně a zelí
To zní taky moc dobře ![]()
A nebo třeba se svíčkovou (falešnou) - nebo použít jako špecle tj. jako přílohu k čemukoliv - té svíčkové, ke kuřeti na paprice, s mletým masem jako na špagety…
Ještě mě napadají klasicky s vajíčkem. Prostě osmažit na pánvi a přihodit vajíčko, osolit, opepřit a jíst s okurkou.
Manžel je miluje se špenátem
udělám trochu řidší špenát, případně do něj opeču trochu masa nebo slaniny a promíchám s haluškami ![]()
Tak jsem nadhodila sladké a kuře na paprice, ale byla jsem přehlasována a šla jsem stejně koupit to zelí
Takže celá diskuze zbytečná, ale i tak děkuji za příspěvky a třeba to pomůže někomu jinému ![]()
Bych použila všude tam, kde noky, nebo knedlík… je to taky bramborový těsto, takže se zelím a pečeným masem, nebo s nějákou smetanovou omáčkou(se špenátem, svíčkovou, klině i rajskou
)