Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
syn včera snědl rohlík s 10 dní prošlým máslem. To, že je máslo prošlé jsem si všimla až teď. Už je to asi 24 hodin od pozření a synovi nic není. Myslíte si, že se mám něčeho obávat nebo zbytečně plaším?
@peckova zbytečně plašíš, doba trvanlivosti je minimální, pokud bylo skladováno v lednici, tak mu nic není. Pokud by bylo žluklé, poznáš to podle zápachu.
Plašíš. Žluklé máslo děsně smrdí, to bys poznala. Jinak mu nic není ani po trvanlivost.
Zbytečně plasis. Pokud není žluklé ( to by si poznala při mazání ) tak je v pohodě. Já dávám máslo do mrazáku, takže vyndávání po datu spotřeby na obalu, tak nikdy nevím, jestli už třeba není po datu spotřeby a řídím se podle struktury a vůně ![]()
Jezis
normalne jime maslo, jogurty atp. po dobe zaruce (kdyz to nestihnem snist driv), ta potravina, to jaksi neví, že by se měla zkazit, víš? on jí to nikdo neřekl…jediny u ceho je dobere si opravdu davat pozor je maso…
@debra.morgan píše:
Jezisnormalne jime maslo, jogurty atp. po dobe zaruce (kdyz to nestihnem snist driv), ta potravina, to jaksi neví, že by se měla zkazit, víš? on jí to nikdo neřekl…jediny u ceho je dobere si opravdu davat pozor je maso…
@peckova píše:
Dobrý den,
syn včera snědl rohlík s 10 dní prošlým máslem. To, že je máslo prošlé jsem si všimla až teď. Už je to asi 24 hodin od pozření a synovi nic není. Myslíte si, že se mám něčeho obávat nebo zbytečně plaším?
Ne, neplaš, nic se mu nestane, max. se pos.re. ![]()
@debra.morgan píše:
Jezisnormalne jime maslo, jogurty atp. po dobe zaruce (kdyz to nestihnem snist driv), ta potravina, to jaksi neví, že by se měla zkazit, víš? on jí to nikdo neřekl…jediny u ceho je dobere si opravdu davat pozor je maso…
Já jsem jednou snědla měsíc prošlej jogurt. Našla jsem ho v lednici. A až jsem ho sežrala, tak jsem začala pátrat po tom, jak dlouho tam asi byl, jelikož jsem si absolutně nepamatovala, kdy jsme ho koupili. Tak jsem z koše vylovila obal a prošlej měsíc
![]()
Ani jsem se z toho nepo…
![]()
Asi fakt zbytečně plaším. Kdyby bylo zkažený, tak už by se asi dávno po… ![]()
Minimálně by to bylo poznat na chuti, myslím, že by ti to nesnědl ![]()
Bud v klidu, moje dcera nechte snedla par dni prosly jogurt a i po pul roce zije
![]()
@Šmoulice Kdyz nebylo nafoukle vicko a plisen primo v jogurtu, tak je to v pohode
teda kdyz to omylem snis..
@Ketris píše:
@Šmoulice Kdyz nebylo nafoukle vicko a plisen primo v jogurtu, tak je to v pohodeteda kdyz to omylem snis..
Nebylo mu právě vůbec nic ![]()