Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
![]()
Budu dělat pozdní oběd
, chci péct krkovici v troubě, patří tam desetistupňové pivo, mám jednu plechovku v lednici a všimla jsem si, že byla do 10.2.2014 - tedy 9 dní prošlá. Je samozřejmě zavřená, budu to péct na 180°C hodinu. Můžu to použít nebo po požití zemřu v křečích?
Díky za odpovědi ![]()
@Berousik nepoznam, pivo normálně nepiju, přijde mi hnusný i když ostatním chutná
, tak snad by třeba smrdělo
@Allons-y Já bych to tam normálně dala, to je pár dní
Chlap vypil pivo, co bylo prošlý asi 4 měsíce a přežil ![]()
Dala bych ho tam, 9 dní nic není. Je to minimální trvanlivost do…, ne? Takže by tam měla být ještě nějaká doba použitelnosti navíc asi ![]()
Klidně ho použij. Švagr (alkoholik) našel na půdě pivo prošlé 2 roky a hned ho do sebe naklopil
. Byl akorát zmatlanější než obvykle, jinak se nic nedělo ![]()
Dej ho tam, stejně se to tím pečením převaří. Akorát na pití bych byla opatrná, manžel si taky dal prošlý pivo a chudák několik dní nevěděl, kudyma to půjde dřív
Spíš to ale byla náhoda, pochybuju, že všechna piva chvíli prošlá udělají takovou paseku ![]()
Cca měsíc prošlé (kvalitní) pivo by vzhledem k technologii výroby nemělo žádné výrazné zdravotní potíže způsobit - zvláště pak ještě po tepelné úpravě. (S výjimkou kvasnicových nepasterizovaných piv, že.) Ono je to prostě jedno s druhým. Na špatné pivo totiž můžeš narazit s platnou trvanlivostí jak v lahváči, tak u točenýho. A ještě je to tak, že jeden holt nesnese jeden výrobek (značku)… zatímco jiné chlemtá jak vodu. A většinou je to tak, že je zvyklý na to, co se točí v jeho „domácí“ hospodě.