Prošlé pivo

  • Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1654
19.2.14 12:06

Prošlé pivo

:kytka:
Budu dělat pozdní oběd :mrgreen:, chci péct krkovici v troubě, patří tam desetistupňové pivo, mám jednu plechovku v lednici a všimla jsem si, že byla do 10.2.2014 - tedy 9 dní prošlá. Je samozřejmě zavřená, budu to péct na 180°C hodinu. Můžu to použít nebo po požití zemřu v křečích?

Díky za odpovědi :)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26739
19.2.14 12:08

Můžeš, určitě. Se napij, než to tam naleješ, zkažený poznáš :nevim:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1654
19.2.14 12:09

@Berousik nepoznam, pivo normálně nepiju, přijde mi hnusný i když ostatním chutná :|, tak snad by třeba smrdělo

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
3402
19.2.14 12:11

@Allons-y Já bych to tam normálně dala, to je pár dní :nevim: Chlap vypil pivo, co bylo prošlý asi 4 měsíce a přežil :lol:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
31689
19.2.14 12:11

Myslím že za 9 dní se pivu nic nestane

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1520
19.2.14 12:12

Dala bych ho tam, 9 dní nic není. Je to minimální trvanlivost do…, ne? Takže by tam měla být ještě nějaká doba použitelnosti navíc asi :nevim:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1654
19.2.14 12:12

Dík :) :kytka:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1206
19.2.14 12:15

Klidně ho použij. Švagr (alkoholik) našel na půdě pivo prošlé 2 roky a hned ho do sebe naklopil :roll:. Byl akorát zmatlanější než obvykle, jinak se nic nedělo :mrgreen:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1654
19.2.14 12:17

@ivonnet :mrgreen: dobré účinky, někdy to vyzkouším :mrgreen:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
4152
19.2.14 12:20

Nic by tomu nemělo být, je to minimální doba trvanlivosti

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
10365
19.2.14 12:27

Dej ho tam, stejně se to tím pečením převaří. Akorát na pití bych byla opatrná, manžel si taky dal prošlý pivo a chudák několik dní nevěděl, kudyma to půjde dřív :mrgreen: Spíš to ale byla náhoda, pochybuju, že všechna piva chvíli prošlá udělají takovou paseku :)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
verulicek
19.2.14 12:31

My jsme měli doma rok prošlé pivo a bylo vpohodě :D

  • Citovat
  • Nahlásit
20519
19.2.14 13:56

Cca měsíc prošlé (kvalitní) pivo by vzhledem k technologii výroby nemělo žádné výrazné zdravotní potíže způsobit - zvláště pak ještě po tepelné úpravě. (S výjimkou kvasnicových nepasterizovaných piv, že.) Ono je to prostě jedno s druhým. Na špatné pivo totiž můžeš narazit s platnou trvanlivostí jak v lahváči, tak u točenýho. A ještě je to tak, že jeden holt nesnese jeden výrobek (značku)… zatímco jiné chlemtá jak vodu. A většinou je to tak, že je zvyklý na to, co se točí v jeho „domácí“ hospodě.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat