Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zdravím,
objevili jsme karton trvanlivého mléka, které prošlo 15.5. Je tedy přesně 3 měsíce po době trvanlivosti.
Po otevření nejeví známky toho, že by bylo zkažené.
Co myslíte? Tím, že je trvanlivé a pasterované, neotevřené v Tetra-paku, tak by snad mohlo být stále v pořádku? (ne pro děti, pro dospělé)
Díky!
Myslím, že v těch krabicíh vydrží věčně. Beztak chtějí u spousty věcí ty minimální trvanlivosti zrušit. Zbytečně se vyhazuje spousta potravin. A zkažený mlíko poznáš s jistotou.
A kdy je vyrobeno - jestli se to dá vůbec zjistit. Pokud třeba před dvěma lety a bylo skladované jak mělo, tak mu asi nic nebude, pokud třeba před 6m, tak bych ho určitě vyhodila. Ale nevím, jestli bych to vůbec konzumovala ![]()
Nepila bych, byt tomu asi nic neni.. Ale ja trvanlive nekupuju ani tak, nejak se mi ekluje, ze cerstva vec jako je mleko, muze byt mesice v krabicich v obchodech..
Ja bych si ho asi dala, jednou jsem si do kafe lila ty maly smetanky a asi u predposledni jsem zjistila, ze to nejlepsi dle vyrobce maji uz davno za sebou, taky to bylo asi dva mesice po a to nebyl zadny tetrapak, ale plastovej kalisek s „kusem hliniku“ ![]()
@Svandu to proto, že není čerstvé, je ošetřeno UHT, to ale neznamená, že by ho to mělo nějak degradovat ![]()
taky máme doma prošlé mléko, teprve pár dnů a v pohodě ho pijeme, zkyslé není, tak není proč se bát.
Ty dnesni mlika ani nejsou mlika, kdo vi, co v tom je. Meli jsme v lednici otevreme mliko asi 3 tydny a nezkyslo. Ted uz je to jen necim obarvena voda…