Prošlé vitamíny?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
26.9.22 10:45

Prošlé vitamíny?

Ahoj chci se zeptat, mám doma vitamíny které měli datum spotřeby 05/2022. Jsou docela drahé tak je mi to líto vyhodit. Myslíte že to u vitaminu vadí? Žádné léky na předpis jen doplňky stravy.
 Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
75923
26.9.22 10:49
@Anonymní píše:
Ahoj chci se zeptat, mám doma vitamíny které měli datum spotřeby 05/2022. Jsou docela drahé tak je mi to líto vyhodit. Myslíte že to u vitaminu vadí? Žádné léky na předpis jen doplňky stravy.
Dekuji

já bych je být tebou začala hned užívat, ať už to dýl neleží,
doktor na neurologii říká, že to datum spotřeby je velice přísné, je to nadsazené, on neuznává něco, jako vyhodit lék kvůli tomu, že je prošlý,
problém by mohl být třeba u krémů, ale vitamínové tablety bych užívala klidně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.9.22 11:03
@Anonymní píše:
Dekuji

A co je to za vitamíny? Bála bych se u tobolek na olejové bázi (vitamín D, rybí tuk apod.), tam by k té oxidaci mohlo dojít, ale běžně zobu vitamínky i dva roky prošlé a nic tomu není :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
26.9.22 11:04

Já bych to normálně brala. Popravdě u vitamínu ani na datum spotřeby nekoukam, takže uz jsem jich takhle asi dost snedla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31268
26.9.22 11:08

Normálně bych je zpracovala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21968
26.9.22 11:14
@Anonymní píše:
Dekuji

Nestane se nic, jen s největší pravděpodobností nebudou mít ten efekt, který by měly mít… protože správná účinnost je garantována jen do data spotřeby a pak už ji jednotlivé vitamíny resp. složky toho přípravku (dle svého typu) začínají postupně ztrácet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
26.9.22 14:16

Nestane se nic, ale nemusí mít vůbec žádný účinek. My jsme tohle téma probírali přímo ve škole s magistrou z lékárny a ta nám říkala, že ty léky a přídavné látky jsou tak namícháné, aby spolu působily. To ale funguje jen určitou dobu. Pak ztrácí účinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64845
26.9.22 17:37
@stinga píše:
já bych je být tebou začala hned užívat, ať už to dýl neleží,
doktor na neurologii říká, že to datum spotřeby je velice přísné, je to nadsazené, on neuznává něco, jako vyhodit lék kvůli tomu, že je prošlý,
problém by mohl být třeba u krémů, ale vitamínové tablety bych užívala klidně

ptala jsem se v lékárně na Ventolin a říkala, že maximálně tak dva měsíce po datu, víc ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
26.9.22 17:40
@Aduš8 píše: …probírali přímo ve škole s magistrou z lékárny a ta nám říkala, že ty léky a přídavné látky jsou tak namícháné, aby spolu působily. To ale funguje jen určitou dobu. Pak ztrácí účinek.

Tak, co jiného by tak magistra v lékárny asi mohla povědět.
Jo, kapičky do očí apod bych ani 3 dny po už nechtěl. Ale vitamíny, pokud byly ještě správně uzavřené a nesvítilo na to slunce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
17.10.22 18:35

Záleží, co je to za přípravek, zpravidla to bude mít jen nižší účinnost, ale pokud to nějak změnilo barvu, tak to nejezte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
18.2.25 09:26

2 měsíce prošlé vitamíny

Ahoj, mám doma vitamíny které byly do 7.12. 2024 a dnes je 18.2. 2025. Vypadají trošku jinak. Do teď jsem je jedla a dobrý, ale když jsem si všimla těch flíčků a u jednoho je to uvnitř takové hrudkovaté tak nevím jestli je ještě jíst. Byly teda hodně drahé tak je mi líto je vyhodit. Přikládám fotku a budu ráda za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
18.2.25 09:58

Proč myslíte, že je lepší reagovat do 2 roky starého příspěvku, když chcete poslat novou otázku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
18.2.25 09:59

@pletiplot protože je to myslím v pravidlech. Pokud je založené téma mělo by se psát do něj, ale že je to lepší si nemyslím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1084
18.2.25 10:39
@Dája0 píše: Více

Já bych to vyhodil. Pokud by to vypadalo normálně a jen prošla doba, tak bych to zobal, ale tady už se s tím něco stalo, ledviny a játra máte jen jedny, i když byly ty vitamíny drahé, pryč s tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
18.2.25 10:42

Nejsem úplně cíťa, ale změna barvy a konzistence by teda asi měla napovědět, ne? Je to dražší, než třeba 2 dny na JIP?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová