Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ovulaci, tedy plodný den, nemůžeš nikdy zcela přesně určit. Navíc vajíčko v děloze může nějakou dobu čekat. Proto je v období ovulace nebezpečí otěhotnění vysoké nejen jeden den a Postinor je v takovém případě velmi málo spolehlivý. Pokud se kondom roztrhl, přítel to naplno pustil do Tebe a otěhotnění bys nedokázala zvládnout, uvažuj o zavedení nitroděložního tělíska. To se dá jako dodatečná antikoncepce použít do 5 dnů po souloži i v plodných dnech.
@Lemrucha píše: Více
To bych nerada. Všechny co znám které to měli tak meli po něm dost velké problémy. ![]()
Je pravda, že některým ženám tělíska dělají potíže, ale na druhé straně jsou děvčata, která oceňují, že tělíska nevyžadují každodenní pozornost, spolehlivě je chrání a nemusejí se v ničem omezovat. V současné situaci Tě Postinor nemusí spolehlivě ochránit, takže bys měla uvážit, jestli bys zvládla interrupci, kdyby to bylo potřebné.
@Lemrucha já právě hodně trpím na výtoky a svědění nevím zda bych to zvládla a na další stranu mně po druhém porodu zašivali trvalo jim to skoro hodinu a půl takže zásahy do dělohy bych nezvládla a v případě potratu tak jsem se dočetla a tabletách tak bych nemusela mít zásah tam dole v ![]()
V každém případě jsi v nepříjemné situaci. Potraty s použitím pilulek jsou dnes běžné, ale také to není nic příjemného. Vyvolání potratu trvá několik dnů, některé ženy při tom mají velké boleti a dlouho krvácejí. Přesto se někdy nepodaří potrat vyvolat, takže se kyretáži nevyhnou.
Jenom takový dotaz, k čemu tedy pilulka po je, když tedy podle vás nedokáže zabránit oplodnění? 😯
Antikoncepce má zabránit otěhotnění, ale každá může selhat. U Postinoru, který má zabránit ovulaci, je nebezpečí selhání v období ovulace největší.
@1Janinka1 dočetla jsem se ze má menší účinky v době plodnych dní a v některých případech v den ovulace nezabere ![]()
Děkuji za vysvětlení. Takže je to taková KPZ vlastně úplně na nic. Jako záchranná brzda, která zabrzdí na rovince, ale ne v kopci… 🫣
@1Janinka1 v článcích a v některých diskuzích jsou různé názory. Někde je napsáno že zabere když se dodrží postup a vezme se co nejdříve jinde ne
@Ivaha3 píše: Více
Tak snad tobě zabere, když už je to takové hormonální svinstvo a na nějakou dobu ti rozhodí cykly… ![]()
Očekávám menstruaci 7.5 tehdy zkusím test. Možná do té doby se objeví i špinění. Podle jiných testů o ovulaci tak jsem v neplodnych dnech. ![]()
@Ivaha3 píše: Více
Tak se zkus přestat nervovat a nemysli na to, já vím, lehko se řekne, ale holt teď prostě s tím nic víc nejde dělat. Ale já myslím, že to bude dobrý! ![]()
Dobrý den. Mohli by jste mi prosím poradit nebo měla z vás některá zkušenost? S přítelem jsme měli sex 26.4. hodinu po půlnoci (po skončení plodného dne) bohužel nám prasknul kondom. Hned ráno v půl 10 jsem užila tabletky prostinor. Vím že tabletky po nejsou 100% ale jaká je pravděpodobnost že bude účinkovat v neplodnych dnech a chvíli po skončení plodného dne? Moc děkuji za odpovědi-