Prosulpin na dráždivý tračník

9410
22.12.23 15:27

Prosulpin na dráždivý tračník

Ahojte,

ráda bych se vás zeptala, zda nemáte někdo zkušenost s Prosulpinem na dráždivý tračník… pořád lítám na wc, mám zrychlenou střevní pasáž… praktická Dr. mi říkala, že má teď u několika pacientů velmi dobrou zkušenost s Prosulpinem, tak ho mám taky zkusit.

Jediný problém je, že jsem ho v minulosti brala na psychotické stavy, 600 mg denně a teklo mi po něm hodně mléko. Teď mám jiná antipsychotika, ale Prosulpin jen 50 mg na dráždivý tračník, tak si říkám, že po něm by se mi třeba mléko tvořit nemuselo, samozřejmě, že pokud bude, tak ho vysadíme.

Ještě v lékárně mi doporučovali Imodium na zpomalení pasáže, ale tedy stálo skoro 250 Kč, tak to si ještě rozmyslím, uvidím nejdřív, co Prosulpin.

Děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
18.6.26 19:52

Máte někdo zkušenost s Prosulpinem na potíže s trávením?

• Citovat
  • Upravit
9410
19.6.26 15:06
@Anonymní píše: Více

Já zakládala tuhle diskuzi, Prosulpin jsem nakonec brala 50 mg na dráždivý tračník, ale nepomohl mi. Jediné, po čem jsem téměř neměla průjmy, byla tricyklická AD, ale ta jsem vysadila z jistých důvodů a průjmy mám zas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.26 16:19
@Lollitka píše: Více

A příčina těch průjmů se ví? Co všechno ti dělali za vyšetření? Nebyla jsi po Prosulpinu unavená, neomezovalo tě to v řízení?

• Citovat
  • Upravit
9410
19.6.26 16:35

Kolonoskopie 2-krát, gastroskopie (mimo jiné vzorek na celiakii), zkoušela jsem eliminační dietu na laktózu. Byla jsem i na alergologii, nabírali mi tam milion věcí, ale už nevím, co vše, nemám výsledky u sebe. Ale u mě to bude psychické, jsem hrozný nervák. Unavená jsem po Prosulpinu nebyla víc, než jak jsme unavená pořád. Auto neřídím už roky, sice mi řidičák nechali, ale nemám doporučené řídit, já toho beru víc. A ty máš také průjmy, nebo jaké zažívací problémy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.26 08:20

Takže u tebe žádnou alergii nenašli? Je toho hodně. A průjmy máš po jídle nebo to nemá souvislost s jídlem? Já mám průjmy po jídle, mám histaminovou intoleranci a pak nějaké konkrétní potraviny. Ale nemám lepek, laktózu. Přesto mám potíže po mléku, smetaně. A taky nám problémy po ovoci a zelenině. Doktorka chce zkusit prosulpin.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.6.26 08:21

To jsi téměř neměla průjmy - takze i tak jsi je měla. Jak často? Opravdu si myslíš, že to máš psychicke?

• Citovat
  • Upravit
9410
20.6.26 11:40

Nn a ani si nemyslím, že nějakou mám, já to mám někdy po jídle, někdy jen tak. Jediné, po čem je to častější, je kafe, ale i bez mléka. A co u tebe Dr. očekává od Prosulpinu, když máš histaminovou intoleranci, potíže po mléku, smetaně, ovoci, zelenině…? Já bych to spíš řešila eliminační dietou, Prosulpin je psychofarmakum, ne lék na průjmy obecně, ale na stresové problémy se zažíváním, třeba se dává i na žaludeční neurózu. Já mám psychické problémy 18 let, léčím se s více problémy na psychiatrii a proto věřím, že to mám psychické, zvláště, když mám za sebou řadu negativních vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.26 14:09

Já měla za sebou taky negativní vyšetření. Dlouho trvalo, než zjistili tu intoleranci. Ale i s tím je to jak na houpačce. Mám různá období, někdy jsem relativně v pohodě a někdy mě rozhodí dietní chyba a už se to veze. Doktorka si asi myslí, že by mi ty léky mohly pomoct. Nejhorší období mám asi léto a podzim. Když nejím, nemám křeče ani průjmy. Když jedu někam fale, musím být o to víc opatrná, co sním. Doma si můžu dovolit víc risknout něco, čím si nejsem jistá.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex