Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj všem, prosím je tu někdo kdo by mi poradil už asi měsíc mě trápí problém s nosem vlastně už se to stávalo i předtím ale vždy jsem dostala Dymystin a pak byl klid… Teď nezabírá nic
Můj problém je takový že se mi špatně dýchá nosem cítím jakoby něco vzadu něco jako otekla nosní sliznice nevím vážně jak to popsat rýmu nemám jen hleny… Nos mám taky suchý takže se snažím zvlhčovat mořskou vodou.. Je mi z toho pořád na zvracení
Jsem v 27tt takže nevím jestli má cenu jít opět k lékaři tam mi napíše vždy dymystin a hotovo 🫣
Na opuchlou sliznici Olynth? Ten se ale nesmí brát déle než 1 nebo 2 týdny, nepamatuji si přesně.
Na hleny někde vzadu v nosohltanu můžeš zkusit vypláchnout nos konvičkou (dává se do ní teplá slaná voda, jestli to neznáš).
Nevím, jestli ti to pomůže, ale podle tvého popisu mám někdy podobné potíže a tohle mi pomáhá. Ale třeba máš taky něco jiného.
@Aneta009 Vyšetření na ORL asi není od věci. Nicméně v těhotenství ti rtg nebo CT dělat nebudou. Můžou tě vyšetřit endoskopem nebo udělat sono, jestli nemáš polypy, které ti brání ve volném dýchání.
@cecetka
No nejspise si myslím ze to jsou ty polypy😩koukala jsem si do nosu a mám na každé straně takové bulky tak si nejsem jistá
Neporadim, ale mam to same, jen jsem 29tt. Dycham pusou a vypadam u toho zajimave
taky bych to popsala jako neco vzadu v nose az jako v krku. U doktora jsem s tim nebyla ale mela jsem pred tim nejakou nemoc a ted mam prave podezreni na zadni rymu. Chtela jsem zkusit konvicku, ale nevim ![]()
Je něco jako těhotenská rýma - pořád ucpaný nos. Zůstává jedině přežít
. Taky jsem měla. Určitě si nenič sliznici nosa kapkami typu nasivin.