Nastavení hormonů štítné žlázy - zkušenosti, po operaci

21.12.23 21:18

Nastavení hormonů štítné žlázy - zkušenosti, po operaci

Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda byste se se mnou mohly podelit o zkusenosti s nastavenim hormonu po operaci stitne zlazy. Jak dlouho vam to trvalo, jak moc jste pribraly a zda mate po operaci nejake problemy. Predem dekuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3142
21.12.23 21:59

Nepřibrala jsem nic, nežrala jsem jak prokopnutá, není žádný důvod, aby se přibíralo.
První dávka 100 letroxu, po cca 3 nebo 6 měsících přenastaveno na 125. Nic víc. Problémy jsem neměla a nemám žádné a po operaci mám 3 roky za měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.12.23 22:38

@annlady super, dekuji za info. Mne dnes lekar vydesil, ze si mysli, ze to bide trvat dyl, nez se to nastavi, cca 6m, ze to mam rozjete… tak chci znat nazor druhych..mam hyperfunkci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5189
22.12.23 08:29
@JanaMala898 píše:
@annlady super, dekuji za info. Mne dnes lekar vydesil, ze si mysli, ze to bide trvat dyl, nez se to nastavi, cca 6m, ze to mam rozjete… tak chci znat nazor druhych..mam hyperfunkci

Ahoj, jsem po operaci 12 let, takže úplně přesně si to nepamatuju, ale přibrala jsem tak do 2 měsíců po aplikaci injekcí myslím B 12 na původní váhu a tu mám do dneška. Hormony nastaveny už několik let stejně, žádné problémy nemám. Ale měla jsem to též hodně rozjeté a dávala jsem se dohromady tak ty 3 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.12.23 12:05

@ibis super, děkuji moc za zprávu. Celkem mě to uklidnilo. Mně stále bkbne tsh, je velmi nízké, i když jsem s léky v hypofinkci, takže mě mudr vystrašil tím, že to nastavování bude dlouho trvat. Chtěla bych být zase normální :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.1.24 20:39

@ibis mela bych jeste jede dotaz. Jak moc rozjete jsi to mela? Ja uz asi 2mesice, mozna dyl, jsem b hypofunkci a tsh mam stale pod 0,008, prakticky nezmeritelne. Tak by me prave zajimalo, jak sk to mela rozjete ty? Za tyden me ceka operace a jsem nervozni jako prase.. dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5189
24.1.24 06:25
@JanaMala898 píše:
@ibis mela bych jeste jede dotaz. Jak moc rozjete jsi to mela? Ja uz asi 2mesice, mozna dyl, jsem b hypofunkci a tsh mam stale pod 0,008, prakticky nezmeritelne. Tak by me prave zajimalo, jak sk to mela rozjete ty? Za tyden me ceka operace a jsem nervozni jako prase.. dekuji

Rozjetý jsem to měla hodně moc. A určitě půl roku +-před operací jsem vůbec netušila, co mi je. Zhubla jsem, bušení srdce, únava a pak po odběru krve to šlo ráz na ráz. Po operaci pak ještě pár měsíců nějaký problémy jako chrapot, padání vlasů a postupně jsem přibírala a od té doby jsem v pohodě. Zrovna dneska jdu na kontrolu, chodím každý rok. Vůbec ničeho se neboj a držím palce ať jsi v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.24 07:58

@ibis dobre, dekuji. Behem lecby jsem pribrqla uz 9 kg. Takze se obavam, ze jeste vice priberu. Spis me desi to TSH, aby se to srovnalo, leky to nejde srovnat. Tys mela vybalancovane hormony, kdZ jai sla na operaci? Kde te operovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5189
24.1.24 08:13
@JanaMala898 píše:
@ibis dobre, dekuji. Behem lecby jsem pribrqla uz 9 kg. Takze se obavam, ze jeste vice priberu. Spis me desi to TSH, aby se to srovnalo, leky to nejde srovnat. Tys mela vybalancovane hormony, kdZ jai sla na operaci? Kde te operovali?

Vůbec jsem hormony neřešila. Vůbec nějaký hodnoty šly mimo mě. Měla jsem hyperfunkci, rok a půl po porodu, léky by mi to asi srovnaly, ale jelikož jsem chtěla druhé dítě, doktor doporučil operaci. Měla jsem přesně to onemocnění, co má Lucie Bílá. Nechci psát lokalitu, kde mě operovali, protože zde pracuji. Takže jsem byla v dobrých rukách a je to už víc jak 12 let. Takže když ti napíšu začátek září zjištěna diagnóza, úbytek váhy z 54kg na 45 kg, a začátek listopadu operace bez komplikací, bude ti to stačit? Dnes mám váhu 52 kg, žádné problémy a hormony už x let nastaveny stejně - beru Letrox 100 mg 4× týdně a 150 mg 3× týdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.1.24 08:23

@ibis ..aha, dobre, dekuji :-). :D to staci, ta hyperfunkce je pekny previt. Me se to rozjelo tez po porodu. Takze jsi pribrala na puvodni vahu. To je dobre, ja se lekla, ze nejak extra moc. To je dobre. Me vcera vydesila sestra u praktika, ze jeji znama ma problemy po operaci apod. Takze tak :-). A ja se necham snadno vydesit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí