Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jsem naprosto bezradná, pořád se na mě lepí nějaké problémy. Po rozvodu jsem se přestěhovala do Prahy do staršího bytu a nic se mi nedaří, jeden problém za druhým. Nyní mi protéká WC, tak musím vodu na noc zastavovat. Nevím si s tím rady, zda koupit nové WC, nikoho tu neznám. Prosím o jakoukoliv dobrou radu, čím to může být, moc děkuji.
To bude něco s tím napouštěcím systémem do nádržky. Nejspíš opotřebované těsnění.
Zavolejte instalatéra, nebo se poraďte s někým, kdo WC prodává. Nebo koukněte sem:
https://www.chytre-bydleni.cz/…ladnete-sami
Příspěvek upraven 02.02.22 v 09:15
Zavolej instalatéra. Může to být víc věcí. A nevíme jaký systém máš. ![]()
@Zdenavlad píše:
Jsem naprosto bezradná, pořád se na mě lepí nějaké problémy. Po rozvodu jsem se přestěhovala do Prahy do staršího bytu a nic se mi nedaří, jeden problém za druhým. Nyní mi protéká WC, tak musím vodu na noc zastavovat. Nevím si s tím rady, zda koupit nové WC, nikoho tu neznám. Prosím o jakoukoliv dobrou radu, čím to může být, moc děkuji.
Instalater, hodinovy manzel pro ne bezna zalezitost
@Zdenavlad Jsi v nájmu? Kontaktuj majitele bytu. Pokud ve svém, jednej, jak ti zde radi, snad necekas na zázraky, i když při protekajicim WC ti nakonec polezou oči z dulku i tak a to při vyuct.vody,zdaleka nestačí že to zavres na noc, to je fakt směšný. ![]()
Ty rady v článku jsou docela dobré. Případně pokud je tam tvrdší voda a jde o vodní kámen, je možné jednoduché řešení - koupit si litr octa nalít do do nádržky třeba v době kdy odcházíte ráno do práce a vrátíte se až po 9 hodinách, tak ten ocet to docela slušně vypucuje. Případně se někdy doporučuje cocacola, protože ty kyseliny v ní rozpouštějí taky kde co za sajrajt.
Pokud toto nepomůže, což zjistíte během jednoho dne, jestli to pomohlo, tak volat instalatéra.
@Zdenavlad píše:
Dej sem foto toho WC, pak se dá něco napsat…
Jednoznačná rada zavolat instalatéra, protože si s tím jistě sama neporadíš. Mohu doporučit Instalatérství Musil, které má i havarijní službu. Jednal bych rychle vzhledem k tomu, že se potom můžeš divit faktuře za vodu. Mrkni na net a najdi instalatéra, kterého máš poblíž, ať neplatíš za cestu.
@Zdenavlad nové vnitřnosti stojí pár korun v každém hobby marketu. Stačí na výměnu jedny sikovky. A nebo to celé vyčistit.
Ve splachovadle je plovák který přes páčku zavírá jehlu.
Stačí kouknout dovnitř ( záleží na druhu ) pochybuji že máš vestavěné.
Buď povolis ten mačkací střed a nebo jen sundas horní víko. Kupovat nové je naprostá blbost!!!
A na tohle instalatéra mi přijde zbytečný.
@JiříkMazlík píše:
@Zdenavlad nové vnitřnosti stojí pár korun v každém hobby marketu. Stačí na výměnu jedny sikovky. A nebo to celé vyčistit.
Ve splachovadle je plovák který přes páčku zavírá jehlu.
Stačí kouknout dovnitř ( záleží na druhu ) pochybuji že máš vestavěné.
Buď povolis ten mačkací střed a nebo jen sundas horní víko. Kupovat nové je naprostá blbost!!!
A na tohle instalatéra mi přijde zbytečný.
No obávám se, že obyčejná ženská to takhle jednoduše nevidí.
Čest výjimkám.
Pokud to není nějaký stoletý záchod, tak se podívej na youtube, jsou tam videa, jak vyndat sifon. Většinou to bývá špinavým zaneseným těsněním, které nepřiléhá. Stačí tu gumičku sundat, umýt a je to. Také jsem to nedávno řešila, není to nic složitého. A než to vyndáš, tak si to můžeš vyfotit, abys viděla, jak to tam bylo poskládané.