Protékající WC

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7
2.2.22 09:09

Protékající WC

Jsem naprosto bezradná, pořád se na mě lepí nějaké problémy. Po rozvodu jsem se přestěhovala do Prahy do staršího bytu a nic se mi nedaří, jeden problém za druhým. Nyní mi protéká WC, tak musím vodu na noc zastavovat. Nevím si s tím rady, zda koupit nové WC, nikoho tu neznám. Prosím o jakoukoliv dobrou radu, čím to může být, moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24587
2.2.22 09:12

To bude něco s tím napouštěcím systémem do nádržky. Nejspíš opotřebované těsnění. :think: Zavolejte instalatéra, nebo se poraďte s někým, kdo WC prodává. Nebo koukněte sem:

https://www.chytre-bydleni.cz/…ladnete-sami

Příspěvek upraven 02.02.22 v 09:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20845
2.2.22 09:15

Zavolej instalatéra. Může to být víc věcí. A nevíme jaký systém máš. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12546
2.2.22 09:16
@Zdenavlad píše:
Jsem naprosto bezradná, pořád se na mě lepí nějaké problémy. Po rozvodu jsem se přestěhovala do Prahy do staršího bytu a nic se mi nedaří, jeden problém za druhým. Nyní mi protéká WC, tak musím vodu na noc zastavovat. Nevím si s tím rady, zda koupit nové WC, nikoho tu neznám. Prosím o jakoukoliv dobrou radu, čím to může být, moc děkuji.

Instalater, hodinovy manzel pro ne bezna zalezitost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
2.2.22 09:20

@Zdenavlad Jsi v nájmu? Kontaktuj majitele bytu. Pokud ve svém, jednej, jak ti zde radi, snad necekas na zázraky, i když při protekajicim WC ti nakonec polezou oči z dulku i tak a to při vyuct.vody,zdaleka nestačí že to zavres na noc, to je fakt směšný. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
2.2.22 09:27

Ty rady v článku jsou docela dobré. Případně pokud je tam tvrdší voda a jde o vodní kámen, je možné jednoduché řešení - koupit si litr octa nalít do do nádržky třeba v době kdy odcházíte ráno do práce a vrátíte se až po 9 hodinách, tak ten ocet to docela slušně vypucuje. Případně se někdy doporučuje cocacola, protože ty kyseliny v ní rozpouštějí taky kde co za sajrajt.
Pokud toto nepomůže, což zjistíte během jednoho dne, jestli to pomohlo, tak volat instalatéra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kutil Tom
2.2.22 09:53
@Zdenavlad píše:

Dej sem foto toho WC, pak se dá něco napsat…

• Citovat
  • Upravit
2.2.22 12:42

Protékající WC

Jednoznačná rada zavolat instalatéra, protože si s tím jistě sama neporadíš. Mohu doporučit Instalatérství Musil, které má i havarijní službu. Jednal bych rychle vzhledem k tomu, že se potom můžeš divit faktuře za vodu. Mrkni na net a najdi instalatéra, kterého máš poblíž, ať neplatíš za cestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
2.2.22 20:29

@Zdenavlad nové vnitřnosti stojí pár korun v každém hobby marketu. Stačí na výměnu jedny sikovky. A nebo to celé vyčistit.
Ve splachovadle je plovák který přes páčku zavírá jehlu.
Stačí kouknout dovnitř ( záleží na druhu ) pochybuji že máš vestavěné.
Buď povolis ten mačkací střed a nebo jen sundas horní víko. Kupovat nové je naprostá blbost!!!
A na tohle instalatéra mi přijde zbytečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24587
2.2.22 20:33
@JiříkMazlík píše:
@Zdenavlad nové vnitřnosti stojí pár korun v každém hobby marketu. Stačí na výměnu jedny sikovky. A nebo to celé vyčistit.
Ve splachovadle je plovák který přes páčku zavírá jehlu.
Stačí kouknout dovnitř ( záleží na druhu ) pochybuji že máš vestavěné.
Buď povolis ten mačkací střed a nebo jen sundas horní víko. Kupovat nové je naprostá blbost!!!
A na tohle instalatéra mi přijde zbytečný.

No obávám se, že obyčejná ženská to takhle jednoduše nevidí. ;) Čest výjimkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13729
2.2.22 21:30

Pokud to není nějaký stoletý záchod, tak se podívej na youtube, jsou tam videa, jak vyndat sifon. Většinou to bývá špinavým zaneseným těsněním, které nepřiléhá. Stačí tu gumičku sundat, umýt a je to. Také jsem to nedávno řešila, není to nic složitého. A než to vyndáš, tak si to můžeš vyfotit, abys viděla, jak to tam bylo poskládané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný