Nedoplatek za plyn - důležité !!!

Anonymní
2.2.22 02:35

Nedoplatek za plyn - důležité !!!

Ahoj. Jsem nešťastná. Žiji sama od listopadu 2021 v rodinném domě o 2 patrech, kde já bydlím dole, 1+1, dělám 24 hodin v praci, občas tu ani nejsem, topení mám zapnuté max na dvojku na tzv zavlazovani, převážně se sprchuji, občas si dam vanu na relax, ani moc nevařím, nejsem moc doma. Nyní mi prisel nedoplatek skoro 10.000 korun za 48 dni celkem. Prosím, pomozte mi někdo, to preci nemůže byt pravda….. copak už člověk v tyhle době nemůže mít ani zapnuté topení, aby měl po vyúčtování co do huby??? :?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14727
2.2.22 02:54

Od ktereho dodavatele odebiras plyn?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
2.2.22 03:13

Kolik ti napočítali kWh?

Souhlasí spotřeba na papíře se stavem plynoměru? Kolik máš na plynoměru m3?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20905
2.2.22 04:59

To klidně může být. Když máš 48 dní v topné sezóně. Navíc šel plyn dost nahoru, tak pokud jsi měla nízké zálohy, tak je hnedka problém na světě. A jinak vytápění rodinného domu, zvlášť pokud není zateplený, tak sežere spoustu peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
2.2.22 05:19
@Anonymní píše:
Ahoj. Jsem nešťastná. Žiji sama od listopadu 2021 v rodinném domě o 2 patrech, kde já bydlím dole, 1+1, dělám 24 hodin v praci, občas tu ani nejsem, topení mám zapnuté max na dvojku na tzv zavlazovani, převážně se sprchuji, občas si dam vanu na relax, ani moc nevařím, nejsem moc doma. Nyní mi prisel nedoplatek skoro 10.000 korun za 48 dni celkem. Prosím, pomozte mi někdo, to preci nemůže byt pravda….. copak už člověk v tyhle době nemůže mít ani zapnuté topení, aby měl po vyúčtování co do huby??? :?

To mas od DPI? Jakou jsi zaplatila zalohu? Kolik plynu jsi propalila?

Asi takhle. Plyn nam zdrazili o necelych 1000 korun!!! za MWh :cert: Rocne propalime asi 30 MWh. To je rocni vyuctovani vyssi o 30 tisic nez predesle roky. Takze do ted jsme za rok platili 35-36 tisic. Letos to bude skoro dvojnasobek (a doufam ze ne jeste vice) :,( :,( :,(

A co na to nase vlada? Mlci :cert:
Orban pro sve lidi vyjednava s Ruskem. Nejen ze vyjednal dostatecne dodavky plynu, ale v mediich se pise, ze vyjednal pro Madarsko petinovou cenu.
O elektrice, kterou si umime levne vyrobit, radeji nemluvim :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20905
2.2.22 05:32

@cecetka vláda je malý pán v tomto. A i kdyby si Orbán zařídil levnější plyn, tak to nebude z dobrého Putinova srdce. Rusko má z prodeje ropy a plynu nějakých 80-90% státního rozpočtu. Nebudou jej dávat levně jen tak.

Ad elektrika. Ta se obchoduje na burzách. A ano, jaderná elektřina, kterou my vyrábíme, se vyrábí za nějakou 1/10 nebo 1/20 nynější ceny. Je to mazec. ALE za tu cenu my ji neprodáváme. Prodavame za ty ceny na burzách. Podívej se na akcie ČEZu. Už jsem na FB viděl mraky kolujících nesmyslů o tom, jak my prodáváme levnou elektřinu ven a pak kupujeme drahou zpět. Jediná šance, jak si sami sobě vyrábět elektřinu je vystoupit z EU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8515
2.2.22 06:31

@Cenarius to nemá cenu. Za všechno může vláda! My platíme za plyn 500 měsíčně a vrací nám kolem dvou tisíc za rok. Jaké si to kdo udělá, takové to má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.2.22 07:02
@Anonymní píše:
Ahoj. Jsem nešťastná. Žiji sama od listopadu 2021 v rodinném domě o 2 patrech, kde já bydlím dole, 1+1, dělám 24 hodin v praci, občas tu ani nejsem, topení mám zapnuté max na dvojku na tzv zavlazovani, převážně se sprchuji, občas si dam vanu na relax, ani moc nevařím, nejsem moc doma. Nyní mi prisel nedoplatek skoro 10.000 korun za 48 dni celkem. Prosím, pomozte mi někdo, to preci nemůže byt pravda….. copak už člověk v tyhle době nemůže mít ani zapnuté topení, aby měl po vyúčtování co do huby??? :?

Tak na začátku máš zapsány stavy měřičů, ne? Pak je jednoduché si to spočítat. I hodně záleží, kolik máš zálohy atd :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
2.2.22 07:15
@Hanula1212 píše:
@Cenarius to nemá cenu. Za všechno může vláda! My platíme za plyn 500 měsíčně a vrací nám kolem dvou tisíc za rok. Jaké si to kdo udělá, takové to má.

Miluji takove vykriky. Kdyz mas plyn jen na vareni, tak je jasne, ze ho spotrebujes nula nula prd :nevim:
Ale zakladatelka plynem i topi a ohriva vodu. Proto ma spotrebu nekolikanasobne vyssi nez ty. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26872
2.2.22 07:17

@Cenarius Hele, Orban se aspon snazi. Polska vlada taky alespon neco dela, aby svym lidem trochu ulevila.
Nasi novou vladu bohuzel vice zajima volba narodniho ptaka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
2.2.22 07:20

Bohužel, může to tak být. Nyní je hodně lidí stejně nešťastných. I já patřím mezi ně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.22 07:28

@Janča6 ČEZ

• Citovat
  • Upravit
8515
2.2.22 07:31

@cecetka já zase miluju výkřiky, že za to může vláda. Abych nemusela mít tyto problémy, tak jsme investovali do zateplení, topení na dřevo, které mám za desetinu ceny oproti plynu a solárních panelů na ohřev vody. Vím, že třeba u bytů v nájmu to nejde, ale nebudu to svádět na vládu. Píše že bydlí ve společném domě, ale už ne, jak mají domluvené placení plynu. Pokud nemá vlastní měřák, tak může doplácet i za ty nad ní. Nenapsala, jaké platí zálohy, jestli náhodou není u DPI. Takže je to stejný výkřik jako ode mě. Ale rozhodně nebudu nadávat na vládu, která nastoupila v prosinci v době, kdy ty ceny už byly tam kde jsou teď. Kdyby například Tomio neustále neblokoval sněmovnu blbostma, možná už byl dávno čas něco vymyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
2.2.22 07:32
@Anonymní píše:
@Janča6 ČEZ

A není zapnuté vytápění i v dalším patře? Máš napsanou spotřebu při nastěhování? Z toho se to dá odvodit ale není možné aby si toto spotřebovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80153
2.2.22 07:33

To je nějaké divné. Dělali vyúčtování za 48 dní? To snad ne. To se přece dělá po roce. Tak jestli ten nedoplatek není za celý rok, i za předchozí nájemníky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný