Nedoplatek za plyn - důležité !!!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20924
2.2.22 10:53
@Josefuna píše:
Ano, je to spíše politické rozhodnutí tlačené hlavně Německem, tak doufám, že věcí, co dělají, když jsou tak technologicky vyspělí a racionální. Oni mají ale na rozdíl od jiných států dost peněz, mohou občany různě dotovat, pokud dojde ke snížení životní úrovně. Prostě to berou tak, že k tomu přechodu dojde, ať to stojí, co to stojí a počítají s tím, že to nepůjde třeba úplně hladce.

Ono těch bohatých státu je víc. Třeba Dánsko, Norsko a další. Ale naštěstí Francie na tom se státním dluhem už je taky dost blbě a vyskakovat si nemůže a k nám chudým „východním“ státům se krásně přidá predluzena jižní část :mrgreen:. Bude to ještě dost vyjednávání než přijdou závazné kroky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20924
2.2.22 10:57
@Josefuna píše:
Nedávno jsem četla, že je třeba co nejvíce podpořit elektromobily, aby je mělo co nejvíce lidí. A jako důvod bylo uváděno i to, že chudší domácnosti si tato auta nebudou moci dovolit, tedy nová, a proto je třeba co nejvíce podpořit nákupo nových automobilů, aby si chudší domácnosti později mohly koupit jejich ojetiny. To je taky takové divné, ale bylo to myšleno naprosto vážně.

Jako je to logický. Když se jich hodně prodá, tak jich bude i hodně ojetých za levnější cenu. Ale vůbec neřeší, jestli o to reálně bude zájem. Na E15 jsou krásné rozhovory s Jahnem ze škodovky. Na dotazy, jestli si lidé budou moci drahé elektromobily dovolit, tak to vůbec neřeší, jelikož obyč lidí to kupovat asi nikdy nebudou :D vždycky jen použije krásnou frázi, že lidé dostanou „hodnotu za peníze“. Ale že ty peníze lidi nemají, to se neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26874
2.2.22 11:00
@berusa.m píše:
To je na tom ten největší paradox. Zatímco my zavíráme jaderné a uhelné elektrárny a modlíme se ke slunci aby svítilo, čína loni spustila několik uhelných elektráren.

Super treba je, ze se uhli do Evropy (ano i do Ceska) dovazi z Australie :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
2.2.22 11:04

Plynem topíme a vaříme, 2 patrový starý barák, plocha 150 m2 a zálohy máme necelé 4 tis. Vyjdeme tak tak.
500 Kč jsou jen nějaké poplatky ČEZu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66845
2.2.22 11:13
@Anonymní píše:
@inkakřivák Je tam psané od listopadu do prosince, prostě to nechápu…. 10.000 za 3 měsíce, kolik by to asi bylo za rok, to není preci možné ….

zalohami pres rok se plati dopredu zimni sezona. Takze za cely rok se protopi treba 30 000, z toho 20 000 v zimni sezone

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
afd
140
2.2.22 11:14
@Josefuna píše:
Kupovat si jednotlivé měny a cestovat na pas je to nejmenší. To by bylo hodně lidem vcelku jedno. Ale dopad na životní úroveň by pocítili dost. Hodně věcí je přímo dotováno z EU, stačí se podívat, tyto věci by zřejmě vůbec nevznikly. A navíc, aspoň je nějaká kontrola nad našimi nemožnými vládami.

Slavne dotace jsou zivnou pudou pro korupci. Do rozpoctu EU odvadime velke penize, to co dostaneme navic, stoji navazany byrokraticky aparat a korupce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80258
2.2.22 11:15

@Cenarius mne to nevykladej, já to vím. Čína, Indie i USA pojedou dál podle sebe, nějaké globální znečištění je jim kdesi. A nás převálcuje lehce, protože EU není schopna se nějak transformovat. Přitom původní myšlenka volný trh, volný pohyb osob byla vedena zejména potřebou být konkurenceschopní. Malé zemičky typu země Beneluxu by byly v háji. Nakonec i to Německo a Francie jsou plivanec proti těmto zemím. No a místo co by se EU snažila tímto směrem, řeší cicoviny typu 37 pohlaví a plastová brčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80258
2.2.22 11:17
@Josefuna píše:
Kupovat si jednotlivé měny a cestovat na pas je to nejmenší. To by bylo hodně lidem vcelku jedno. Ale dopad na životní úroveň by pocítili dost. Hodně věcí je přímo dotováno z EU, stačí se podívat, tyto věci by zřejmě vůbec nevznikly. A navíc, aspoň je nějaká kontrola nad našimi nemožnými vládami.

A já jsem tvrdý odpůrce dotací, takže zrovna zánik dotací bych vítala a s jásotem. Dotace jsou prostě zlo. Tečka. Krivi trh.
A třeba jednoduše - k čemu bude, že postavíš z dotací třeba bazén, když nebude na jeho provoz. Takže buď to budou muset obce dotovat, aby ten bazén šlapal, a tudíž stáhnout peníze jinde, nebo budou muset zvýšit příjmy třeba zvyšováním daní z nemovitostí, anebo se zvedne vstupné natolik, že to nikdo nedá. Výsledkem bude co?

Příspěvek upraven 02.02.22 v 11:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.2.22 11:18

Energie jsou teď šílený. Bojím se, kam to dopracujeme, co budou dělat ti, co nezvládají vycházet pomalu už teď? Nám oznámili navýšení ceny za elektřinu natolik, ze bychom měli platit místo 3000 měsíčně zálohy 12000. Přešli jsme tedy jinam, po velké námaze jsme na zalohach 5000. Jupi.

Ale dojímá mě, když si tu někdo mysli, ze s greendealem něco uděláme. Proste to je realita budoucnosti, nenadelame nic. Západ tam chce, a jako varianta zůstat s východem není uplne super nápad, protože i ten tam jednou půjde. Jen se zpožděním.

• Citovat
  • Upravit
12501
2.2.22 11:20
@afd píše:
Slavne dotace jsou zivnou pudou pro korupci. Do rozpoctu EU odvadime velke penize, to co dostaneme navic, stoji navazany byrokraticky aparat a korupce.

To už je ale problem našeho státu ne EU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25132
2.2.22 11:21
@cecetka píše:
To mas od DPI? Jakou jsi zaplatila zalohu? Kolik plynu jsi propalila?

Asi takhle. Plyn nam zdrazili o necelych 1000 korun!!! za MWh :cert: Rocne propalime asi 30 MWh. To je rocni vyuctovani vyssi o 30 tisic nez predesle roky. Takze do ted jsme za rok platili 35-36 tisic. Letos to bude skoro dvojnasobek (a doufam ze ne jeste vice) :,( :,( :,(

A co na to nase vlada? Mlci :cert:
Orban pro sve lidi vyjednava s Ruskem. Nejen ze vyjednal dostatecne dodavky plynu, ale v mediich se pise, ze vyjednal pro Madarsko petinovou cenu.
O elektrice, kterou si umime levne vyrobit, radeji nemluvim :cert:

Přesně Čečetko. Mně včera můj manžel vysvětloval, že nějaké sociální dávky a dotace pro pár vyvolených nic neřeší. A že si máme položit otázku, proč naše země nakupuje vel i drahý plyn přes překupníka (Německo) a nikoliv za pětinu ceny přímo z Ruska jako okolní země, třeba Maďaři. Tak to mi opravdu hlava nebere. Díky tomu, že Maďaři mají sjednanou dlouhodobou smlouvu s Ruskem, mají plyn za pětinu ceny než my. A my ho kupujeme prý na evropské burze od těch Němců pětkrát dráž než Maďaři. Němci sami mají taky kontrakt a násobně levnější než my. A rozdíl ceny, co jim platíme my, samozřejmě rádi inkasují. To samé elektřina. My prodáváme levnou elektřinu do zahraničí a zpátky kupujeme drahou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
2.2.22 11:22
@inkakřivák píše:
A já jsem tvrdý odpůrce dotací, takže zrovna zánik dotací bych vítala a s jásotem. Dotace jsou prostě zlo. Tečka. Krivi trh.
A třeba jednoduše - k čemu bude, že postavíš z dotací třeba bazén, když nebude na jeho provoz. Takže buď to budou muset obce dotovat, aby ten bazén šlapal, a tudíž stáhnout peníze jinde, nebo budou muset zvýšit příjmy třeba zvyšováním daní z nemovitostí, anebo se zvedne vstupné natolik, že to nikdo nedá. Výsledkem bude co?Příspěvek upraven 02.02.22 v 11:20

No ale pokud by CR nebyla v EU, tak bude ted naprosto nekonkurenceschopna. Ono i tak na tom ted nejsme zrovna dobre. Ocekavam, ze nase deti se budou uz mit mnohem hure nez my a ze zivot vetsiny obyvatel bude zivotni urovni pripominat tu komunistickou. Bude to z prace do prace, a vydelaji akorat na jidlo a bydleni, a na to vlastni uz vetsina ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
afd
140
2.2.22 11:25
@Josefuna píše:
Ano, je to spíše politické rozhodnutí tlačené hlavně Německem, tak doufám, že věcí, co dělají, když jsou tak technologicky vyspělí a racionální. Oni mají ale na rozdíl od jiných států dost peněz, mohou občany různě dotovat, pokud dojde ke snížení životní úrovně. Prostě to berou tak, že k tomu přechodu dojde, ať to stojí, co to stojí a počítají s tím, že to nepůjde třeba úplně hladce.

Vy o fiancni situaci Nemecka vite hodne malo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
afd
140
2.2.22 11:29
@Anonymní píše:
Energie jsou teď šílený. Bojím se, kam to dopracujeme, co budou dělat ti, co nezvládají vycházet pomalu už teď? Nám oznámili navýšení ceny za elektřinu natolik, ze bychom měli platit místo 3000 měsíčně zálohy 12000. Přešli jsme tedy jinam, po velké námaze jsme na zalohach 5000. Jupi.Ale dojímá mě, když si tu někdo mysli, ze s greendealem něco uděláme. Proste to je realita budoucnosti, nenadelame nic. Západ tam chce, a jako varianta zůstat s východem není uplne super nápad, protože i ten tam jednou půjde. Jen se zpožděním.

Kde berete tu jistotu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20924
2.2.22 11:31
@afd píše:

Můžeš dodat konkrétní čísla a zdroj? Podle mě píšeš úplné nesmysly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný