Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Jednorazovku menim casteji nez ty latku…
Tri hodiny u novose v latkovy plene - to je prasecina. Sorry.
@Diane1990 Ahoj, určitě dej pinďu dolů, zkontroluj zda je plena dobre nasazená a případně přidej vkládačku. Tři hodiny by to mělo vydržet v pohodě.
Já jsem jinak taky nechala tři hodiny, když spalo dítě. Nebudila jsem kvůli přebalování. AIO ale na tři hodiny nebylo u toho novorozence, lepší byly opravdu kalhotkové pleny nebo nějaké dobrá vkládačka. Pak v té kategorii jednovelikostních jsou AIO fajn, používám téměř výhradně je, ale u novorozence mě málem odradily od látkování.
@Diane1990 píše:
Vždy protečou nahoře u toho loga - kde má malý pinďu
Aha
No, jak píšou holky, mířit vždycky dolů ![]()
Mám kluka po dvou holkách a tuhle radu jsem si tu kdysi přečetla (díky!) ![]()
Bamboolik i Breberky jsou super ![]()
@Diane1990 Já jsem tedy měla látkové pleny 100% a venku při běžných procházkách (2-3 hodiny, kdy miminko většinu z toho času spí), jsem nikdy nepřebalovala. Já osobně bych změnila typ pleny. Kde přesně plena protéká? A protéká ven nebo procházkách PUL vrstva?
@Diane1990 píše:
Vždy protečou nahoře u toho loga - kde má malý pinďu
Ano, pinďu dolů a často to bývá i tím, když je plena nasazená moc nízko.
@VitaminC píše:
Jednorazovku menim casteji nez ty latku…Tri hodiny u novose v latkovy plene - to je prasecina. Sorry.
Ty rozbaluješ spící dítě venku v kočáru každou hodinu, abys mu vyměnila plínu, jo?
@Hoa Mai protéká nahoře a mokra je i vrstva PUL, takže to má protekle i přes body a kalhoty nebo dupačky.
@Diane1990 a nemáš je z druhé ruky? U takhle malého miminka by PUL neměl provlhnout. Může být taky zanesená savá vrstva a moč se pak pořádně nevsákne, zůstává na povrchu a provlhá ven. Nebo nemáš je špatně utažené, neodstávají mu? Já jsem měla čtverce a PUL Bamboolik a dokonce vlňáky. PUL mi neprovlhl snad nikdy a vlňáky jen u staršího dítěte, když tam pustil fakt velkou nálož a já zrovna nemohla přebalit okamžitě.
Nene mám je úplně nové a prala jsem je jen jednou s Lovelou na 60. Možná je na ně ještě malý, má cca 5 kilo, možná tím pindou nahoru. No budu to muset vyzkoušet.
Já si nejsem i jistá, jestli jsou dostatečně utažené. Vždycky se snažím je dotáhnout tak, aby mu nedostávaly a ještě zkontroluji lem u nožiček. Nikdy to neproteklo okolo nich, jen nahoře, jak je logo Bamboolik. Přemýšlela jsem, jestli to nemůže být málo dotaženou plenkou, že se to přehoupne přes horní lem, ale nevím kolik je tedy dost. Zase aby to neměl otlačené
@Diane1990 píše:
Já si nejsem i jistá, jestli jsou dostatečně utažené. Vždycky se snažím je dotáhnout tak, aby mu nedostávaly a ještě zkontroluji lem u nožiček. Nikdy to neproteklo okolo nich, jen nahoře, jak je logo Bamboolik. Přemýšlela jsem, jestli to nemůže být málo dotaženou plenkou, že se to přehoupne přes horní lem, ale nevím kolik je tedy dost. Zase aby to neměl otlačené
Spíš než špatně dotaženou to může být špatně nasazenou. Že je plena moc vzadu - takže vpředu je moc nízko. Zkusila bych třeba taky zvětšit velikost.
Ale s AIO nemám zkušenost, máme svrchní kalhotky a do toho vkládací plenky.
Zkusím tedy dát výš. Všem moc děkuji za tipy, snad už teď bude latkovani hračka ![]()