Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky holky, zjistili mi v Gennetu protilátky na spermie, beru už druhý měsíc kortikoidy. Nejdřív jsem dva týdny brala 16 mg a teď beru 8 mg…V pondělí jsem byla na kontrolních odběrech a dneska mi doktorka volala, že to nezabralo. Poradíte mi jak pokračovat? Já nevím jak se rozhodnout, zda ještě počkat anebo jít rovnou na IVF?
Ahoj, jak ti to zjistili? Taky tam chodím a chtěla bych požádat o podobné vyšetření padž mám podezření… ![]()
@nwmnick ahojky, mně taky na Gennetu zjistili protilatky na hranici a ještě ureaplasmu
.
Nicméně na protilatky mi dají Prednison a prý se může hned jít na umělé oplodneni, že se nemusí čekat… tak nevím…
@Silence_is_golden udělali mi odběry krve…a z toho to zjistili, ale ja to tušila, měla jsem příznaky
@Wiwi1992 já tě chápu… přeci jen to IUI je méně náročné… mě doktorka hned tlacila do Ivf, ale já chci 3 pokusy iui a pak Ivf… a ty můžeš jít na IUI?
Třeba vám to holky pomuze, též mi zjistili protilátky na spermie v Plzni na reprodukční imunologii. Doporučen Medrol, ale s tím, aby to zabralo, tak se musí brát min mesic. Každopádně v car mi jo napsali a nic, u noveho IVF v jiném car mi ho dr rozmluvil, ze je to zbytečně, když se použije metoda ICSI, tak tím se to obejde🤷♀️
Tam se to povedlo🙏Takže asi k IUI to smysl má a u IVF asi ne…
@Michaelavavra děkuji!!! Mně zjistili hranicne pozitivní protilatky spermiím a pak na imunologii ureaplasmu a mudr říkala, že ty protilatky mohou být způsobeny i tím… brali jsme s manželem antibiotika a 24.11.jdu na kontrolní odběr krve a moči, tak uvidíme…nicméně já jdu na IUI, takže kdyby tam pořád byly, tak mi prý dají Prednison… ten bych brala a v lednu už bych na IUI mohla prý jít ![]()
@Majdasss to je skoro to same,Prednison.Tak ať se brzo zadari😉
@Majdasss mám…genetiku, imunologii.. našli mi i že mám špatnou štitku, ketoru mi zaléčili…takže tu už mám srovnanou
@nwmnick jasný, já už mám taky vše hotové, teď půjdu na kontrolní odběr na tu ureaplasmu, tak jsem zvědavá..