Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Zdravím všechny, kdo se snaží o dítko. Po delší době chození po lékařích a prvním neúspěšném IVF, mi byly zjištěny v krvi protilátky proti placentě. Bývalý šéflékař CARu prozradil, že se s tím v praxi ještě nesetkal. Totéž potvrdil i primář gynekologie v Teplické nemocnici. Nemáte prosím někdo zkušenosti? Podotýkám, že nejsem a nikdy jsem nebyla těhotná.
To teda slyším poprvé. Jak to vůbec můžou zjistit, já myslela, že se placenta utváří až v těhotenství?
Bohužel neporadím, ale držím pěsti, aby Ti co nejdříve pomohli.
Jajo děkuji za pěsti. Svou první větou se můžeš zařadit mezi naše odborníky
Všichni měli tuhle reakci. A ta druhá věta je přesně ta, kterou jsem řekla už při odběru krve na imuno a potom při výsledcích.
Myslíš tím protilátky proti annexinu?
http://www.viameda.cz/page.php?… tam někde je: Protilátky proti annexinu V IgG,IgM
Nebylo to od Dr, spíš myšleno takhle? ![]()
Anonymko to nevím. Ten annexin jsem také četla, ale nic takového neřekl. Na těch výsledcích byly položky jako protilátky proti spermiím, protilátky proti obalům ovárií, atd. Dokonce tam není ani hodnota, ale jen to, jestli je to pozitivní nebo negativní. No a pozitivní to nikdo ještě prý neměl. Většina lidí řeší ty spermie či obaly. To jsou prostě věci mezi nebem a zemí. Beru Prednison, protože na ostatní protilátky to prý zabírá. Za dva měsíce mi odeberou krev, jestli bude nějaká změna. Což se bez té hodnoty asi špatně pozná ![]()
Ahojky, já jsem po dvou samovolných potratech. Je mi 34 let a byly to první těhotenství. Můj doktor se rozhodl, že mě pošle na různá vyšetření a já se dostala i na imunologii. Pan primář byl úžasnej a udělal mi všechny vyšetření včetně reprodukční autoimunity. Tedy protilátky ovariální, zona pellucida, spermie a annexin V. Ten annexin mi vyšel nějak megašpatně. To si myslím, že je to, co máš i ty. Poslal mě na reprodukční imunologii a doktorka mi vysvětlovala, že je to vlastně protein, kterej chrání placentu. Když máš protilátky, dojde k odloučení plodového vejce, u mě i k potratu (už jsme měli srdíčko). Od zítra začínám užívat prednison a anopyrin, vápník a draslík a musíme srazit ty protilátky. Za dva měsíce jdu na kontrolu, jestli to klesá. Taky mi říkala, že většinou se řeší spermie a vajíčka. Když mi ty protilátky neklesnou, začnu si píchat do břicha miniheparin a prednison mi zřejmě zvýší. (mám ještě leidenské mutace, takže celé těhu i při snažení si budu ředit krev) No tak nám držím oběma pěsti, ať prednison zabere a máme krásný mimoušky. ![]()
Leni, děkuji za radu. Reprodukční imunologii si zjistím, protože mám pocit, že jen ten Prednison nebude stačit. O Anopyrinu jsem četla, ale přijde mi to zvláštní, protože nic se srážlivostí nemám. Tak nám přeji štěstí ![]()
Nemáš zač, jen vlastní zkušenost
Já mám anopyrin kvůli těm leidenským mutacím, nicméně v příbalovém letáku toho prednisonu píšou, že tlumí účinky léků snižujících srážlivost. Tak nevím, pokud máš v pořádku laboratoř, asi to je pak zbytečné brát. Zase se zbytečně vykrmovat je taky nesmysl.
![]()
Holky je u vás něco nového? zrovna včera jsem se dozvěděla, že mám podobný problém…budu vděčná za jakékoliv informace.
Ahoj holky,
mám také protilátky proti annexinu V, bohužel prednison mi nezabral ![]()
Diagnózy:
N979 Ženská neplodnost, NS
D899 Porucha týkající se mechanismů imunity, NS
Imunologické vyšetření - kontrola
Sek. sterilita.
Snaha o graviditu se současným partnerem 4 roky, zde v 8-9/2012 susp. imuno faktor - varianta
antifosfolipidového syndromu s pozitivitou protilátek proti annexinu V. Prednison 5 mg/d a Anopyrin
50 mg/d od 10/2012.
Výsledky z 01/08/12:
Autoimunita reproduk:
Anti -Annexin IgG/IgA/IgM: >100,0 U/ml [0,0..37,0]
Výsledky z 18/09/12:
Autoimunita reproduk:
Výsledky z 06/12/12:
Autoimunita reproduk:
tj. proti předchozím nálezům beze změn.
Doporučuji Prednison vysadit, Anopyrin 50 mg/d ponechat.
Nově Metypred 12 mg/d (3-0-0) na 3 týdny, poté snížit na 8 mg/d. Pentomer 600 1 tbl večer.
Jsem už z toho nešťastná ![]()
Je tu někdo už s mimi nebo těhu?? ![]()
Ahoj Kacii,
u mě se nakonec zjistilo, že je všechno jinak. Nicméně soukromě mi psaly tři slečny, které mají protilátky, že jsou těhotné. Pokud vím, tak se léčí u MUDr. Malíčkové.
Ahoj leni, tak my se vrháme do dalšího IUI, chvilku to zase budeme zkoušet, léčba kortikoidy mi dala tělo trochu dohromady, a pak uvidíme ![]()
To je super, že jsou nějaké slečny těhotné
dává mi to naději
…snažím se být v pohodě, ale občas mě přepadne trochu deprese…ale když čtu, že už to někomu vyšlo, tak je mi hned mnohem líp ![]()