Miminko se nedaří

47759
24.5.12 22:45

Miminko se nedaří

Ahoj děvčata, mám k vám takovou prosbu. Kamarádka má problémy otěhotnět. Dr. neřeší, prý až po roce rovnou umělým oplodněním. Vůbec na utz nezjistoval stav folikulu, takže si myslím, že to je i na změnu lékaře. Můžete mi prosím doporučit nějaké stránky, ohledně ovulace, jak přesně ji zjistit a podobné informace. Nikdy jsem to neresila, tak nevim. Děkuju moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7569
24.5.12 22:55

taky se nám nedařilo a nepamatuju si, že by mi zjišťoval velikost fulikulu…
napsal mi hormony a kdyby se nepovedlo, tak by mě taky poslal na umělý…
tak nevim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
24.5.12 22:58
@Lenka512 píše:
taky se nám nedařilo a nepamatuju si, že by mi zjišťoval velikost fulikulu…
napsal mi hormony a kdyby se nepovedlo, tak by mě taky poslal na umělý…
tak nevim :nevim:

Právě že on nedělá vůbec nic, nenapsal ji ani ty hormony. U mě to dr. řešila po půl roce, napsala clostilbegyt a hned se zadarilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
24.5.12 23:20

no, někde jsem slyšela, že až po roce núspěšného snažení, to má doktor začít řešit…třeba těma hormonama.....
jestli to někdo dá dřív - tak dá :nevim: …ale teprve po roce neúspěšného snažení by se to mělo žačít řešit…
i když můžeš říkat - my už se rok snažíme a ono nic…ale doktoři chtějí, aby ses rok snažila pod jejich dohledem…protože vědí, že si lidi vymýšlí..a chtějí to HNED !

myslím, že na postupu toho doktora není nic neobvyklého… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
24.5.12 23:34
@Lenka512 píše:
no, někde jsem slyšela, že až po roce núspěšného snažení, to má doktor začít řešit…třeba těma hormonama.....
jestli to někdo dá dřív - tak dá :nevim: …ale teprve po roce neúspěšného snažení by se to mělo žačít řešit…
i když můžeš říkat - my už se rok snažíme a ono nic…ale doktoři chtějí, aby ses rok snažila pod jejich dohledem…protože vědí, že si lidi vymýšlí..a chtějí to HNED !myslím, že na postupu toho doktora není nic neobvyklého… :think:

Asi záleží jak který dr. :nevim: ale mě je možná napsala hned proto, že s prvním jsem otěhotněla raz dva a druhý ne a ne přijít. Hlavně ta holka vůbec nemá páru, co to je ovulace, měření bazalni teploty (i když já o tom taky dlouho věděla velký kul.vy)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
24.5.12 23:57

Na zjištění ovulace jsou nejjednodušší ovulační testy - při nákupu přes e-bay se dají pořídit celkem levně (kolem 200 Kč za 50 ks). Pokud chce trochu stimulovat hormony, může zkusit přírodní cestu - třeba mateří kašičkou (dobrý je sarapis) a u muže trochu podpořit tvorbu kombinací selen+zinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.12 07:40

Milá zakladatelko,

tvé kamarádce bych po vlastní zkušenosti doporučila toto:

1. domluvit se se stávajícím gynekologem, aby ji pomohl s určení ovulace, nabral krev na hormonální profil.

2. pokud nepřistoupí, okamžitě bych odešla a přeregistrovala se jinam. Sama jsem měla doktorku, která nade mnou 2 roky jen mávla rukou s tím, že jsem mladá a jistě se podaří. Vůbec nebrala ohled na můj zdravotní stav, co se týče gynekologických problémů. Po více jak 2 letech neustálého prošení mě nakonec odeslala do CARu.

3. nenechat se v CARu hned natlačit do umělého oplodnění. Oni to dělají velice rádi, je to pro ně dobrý byznys. Mě vyšetřili ultrazvukem a řekli mi, že jedině IVF. Já na ně koukala jak blázen, jak IVF, vždyť mi ani nezjistili, jestli třeba ovuluji, nic. Přišlo mi to velice sobecké, že nabídli a vlastně ani nedali prostor k jiné léčbě.

Já nakonec hodila vše za hlavu, změnila jsem gynekoložku, která hned při první návštěvě začala řešit naši snahu. Po měsíci od registrace jsem už ležela na operačním lůžku pro diagnostickou operaci. Vyšly najevo srůsty, ale ne v nijak závažném rozsahu, navíc mi zjistili chlamydii. (podotýkám, že doktorka, ke které jsem chodila, nic nenašla). V současnosti se zotavuji a léčím se antibiotiky, hned po dobrání se můžeme začít snažit a šance je dost veliká.

Jaké z toho plyne ponaučení? Nenechat se nikým vláčet a hlavně si stát za svým.
Přeji, aby se tvé kamarádce brzy podařilo. Doporučila bych jí nějakou odbornou literaturu, či webové stránky s touto problematikou. Na internetu je toho spoustu a přečtením si několika článku rozhodně nic nezkazí.

• Citovat
  • Upravit
5382
25.5.12 08:57

Když jsem gynekoložce řekla,že se chceme začít snažit o miminko. Tak mi udělala vyšetření, koukla na UZ jestli jsem měla ovulaci (byla jsem uprostřed cyklu) a řekla mi,že pokud se do půl roku nebude nic dít, ať přijdu,že ještě zkusíme pohlídat ovulaci a pokud by nebyla ovulace,tak řešit to pomocí léků. Mojí švagrové doktor řekl,že má přijít nejdřív po roce a víc ho nezajímalo. Je škoda,že se čeká třeba rok, když by tomu šlo pomoct dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19007
25.5.12 11:56

To že doktoři začínají něco řešit až po roce snažení je normální.. .ale i tak se mi nezdá ten přístup doktora, asi si chce usnadnit práci… mně gynekolog dělal hormonální profil, kontrolovala ultrazvukem, poslala chlapa na spermio a mě na diagnostickou laparku… pak Clostilbelgyt a až potom nás poslala do Caru, že už víc nemůže udělat… takže neudělat ani hormonální profil ani ultrazvuk mi přijde zvláštní, asi se mu nechce… jenže záleží jak to u kamarádky je, jak dlouho se snaží… pokud se snaží třeba 4 měsíce, tak to s ní ted asi fakt nikdo moc řešit nebude, ten rok je prý normální doba… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
25.5.12 12:11

Snaží se asi 8. měsíců. Mě to připadá dost na to, aby se mělo začít něco dít. Já si právě postěžovala u dr. na kontrole cytologie, že se snažíme půl roku, pořád se nedaří a hned to začala řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.5.12 12:30

Ked som sa zamyslala nad prvym potomkom, tak mi gynekologicka vravela ze uplne zdraveho paru, bez akychkolvek prekazok otehotnenia je normalne ze to trva aj rok, kym sa „trafia“. Akurat si nie som ista, kolko je dnes tych uplne zdravych parov bez problemov :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
30.6.12 14:43

ahojky

Taky se přidám do diskuse. O miminko se pokoušíme od září 2010 a stále nic. První jsem tomu nechala volný průběh po vysazení HA, otěhotněla jsem asi po měsíci a půl, což jsem zjistila v prosinci 2010, ale skončilo to mimoděložním těhotenstvím. Mohli jsem se o to znovu pokoušet asi za tři měsíce, ale ztrátou zaměstnání a novou prací se zkušební dobou jsem „promeškali správnou dobu“. Letos v únoru jsem byla na gyndě, prý se můžeme znovu pokoušet, já ji řekla, že už to zkoušíme od loňského srpna. To je prý dlouho a poslala mě na HSG. S toho zákroku jsem měla neskutečný strach, ale řekla jsem si, co bych neudělala pro miminko. Ale při příjmu mi lékař změnil výkon, vzhledem k mému předešlému MT se srůsty, mě poslal na laparoskopii a hysteroskopii. Uťali nebo sebrali mi levý vejcovod. Tak a teď přesně na mé narozeniny 11.7. to budou 3 měsíce od zákroku a stále jenom čekám na //.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
30.6.12 14:50
Marti, tomu nerozumím, bez vejcovodů přirozeně neotěhotníš, to se asi // nedočkáš.
@Martina32 píše:
Taky se přidám do diskuse. O miminko se pokoušíme od září 2010 a stále nic. První jsem tomu nechala volný průběh po vysazení HA, otěhotněla jsem asi po měsíci a půl, což jsem zjistila v prosinci 2010, ale skončilo to mimoděložním těhotenstvím. Mohli jsem se o to znovu pokoušet asi za tři měsíce, ale ztrátou zaměstnání a novou prací se zkušební dobou jsem „promeškali správnou dobu“. Letos v únoru jsem byla na gyndě, prý se můžeme znovu pokoušet, já ji řekla, že už to zkoušíme od loňského srpna. To je prý dlouho a poslala mě na HSG. S toho zákroku jsem měla neskutečný strach, ale řekla jsem si, co bych neudělala pro miminko. Ale při příjmu mi lékař změnil výkon, vzhledem k mému předešlému MT se srůsty, mě poslal na laparoskopii a hysteroskopii. Uťali nebo sebrali mi levý vejcovod. Tak a teď přesně na mé narozeniny 11.7. to budou 3 měsíce od zákroku a stále jenom čekám na //.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
30.6.12 14:53

Taky to nechápu-mimoděložní, tak to se bere vejcovod ne? Potom teda ta laparoskopie, kdy ti vzali druhý? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
30.6.12 14:54
@terinka4444 j
@terinka4444 píše:
Marti, tomu nerozumím, bez vejcovodů přirozeně neotěhotníš, to se asi // nedočkáš.

sebrali mi jenom jeden a to levý. i s jedním vejcovodem můžeš mít i pět dětí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital