Protilátky proti trofoblastu a spermiím

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
610
25.9.19 15:36

Protilátky proti trofoblastu a spermiím

Ahoj holky, zajímalo by mne, zda u vás, u kterých se zjistila pozitivita na sperma a trofoblast, jste otěhotněly přirozeně? Já podstoupila 3m kůru prednisonem, poté protilátky OK a povedlo se ivf. Poté Ket- neúspěšný a hned další měsíc jsem přirozeně otěhotněla, nicméně jsem musela na revizi kvůli prázdnému gestačnímu váčku. Gyne říkala, že to máme zkoušet, jenže já si říkám, jestli se to nepovedlo jen díky tomu, že při ketu jsem měla vyšší dávky prednisonu a imunita tím byla utlumená. Nevím, zda se snažit přirozeně nebo jít rovnou do dalšího ivf? Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
42775
25.9.19 15:56

Ahoj koukni do diskuse Karin Malíčková, jak dlouho trvala léčba neplodnosti? Tam určitě poradí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.19 17:21

@PipetkaJ ano má to smysl, po prednisonu 5mg denně jsem přirozeně otěhotněla, mám 3 leté dítě a znovu po stejném procesu jsem v 6.měsíci. Před prvním těhotenstvím několikrát potrat.

• Citovat
  • Upravit
5006
25.9.19 17:49

@PipetkaJ zalezi jak moc zvysene to mas. Mne treba Malickova rekla, ze bez predchozi medikace kortikoidama sice otehotnim, ale kolem 6-7tt potratim, takze jsme to ani nezkouseli a poslusne zobu metypred, za nervy mi to nestoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
25.9.19 17:55

@PipetkaJ jinak gynekoložky imunologii nebude rozumět imunologie je specializace a je jen pâr odborníků. Moje dr má cca 40 let praxe a sama říká, že tomu nerozumí a „učí“ se z mých výsledků. Potratila jsem 5× a bez kortikoidů bych potratila vždy. Hlavně imuno systém je velmi chytrý a s mým dalším potratem silnější a chytřejší a lépe se brání. Ale to je můj případ, třebas to budeš mít jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
610
25.9.19 19:13

@Helca83 @Ginuš no holky já teď totiž absolutně netuším jak na tom můj imuno profil je, vyšetření jsem měla indikováno po prvním neúspěšném ivf, po přelečení vše bylo ok a teď je tedy otázka, zda si ho vydupat znovu. Když jsem otěhotněla přirozeně, tak jsem volala do caru, zda mám nasadit prednison a tam mi řekli, že určitě. Jenže teď už ho nezobu a nevím, zda si ho mám nasadit sama?

@Anonymní píše:
@PipetkaJ ano má to smysl, po prednisonu 5mg denně jsem přirozeně otěhotněla, mám 3 leté dítě a znovu po stejném procesu jsem v 6.měsíci. Před prvním těhotenstvím několikrát potrat.
a jak dlouho před druhým těhotenstvím jste užívala prednison? Tři měsíce? To vám ho napsal gyne nebo jste si zažádala o imuno vyšetření, díky moc za odpověď.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5006
25.9.19 19:43

@PipetkaJ Ja bych to zkusila, ale
asi jedine u Malickove, protoze je hodne imunologu, ale malokdo se venuje specialne reprodukcni imunologii. Jinak nevim jestli Ti gyn doktor napise prednison, kdyz jsem to zkousela letos na jare v jednom CARu v Praze, bylo mi receno, ze se od lecby naslepo ustupuje a bud at si sezenu doporuceni od imuno anebo ze mi ho nenapisou, a to podotykam, ze se jednalo o soukr. CAR a vse jsme byli pripraveni uhradit za hotove. :think: kazdopadne drzim palce at se podari! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.19 19:57

@PipetkaJ když jsme chtěli druhé dítě, šla jsem na gynekologii pro žadanku na reprodukční imunologii, tam proběhlo vyšetření mě i manžela se stejným výsledkem jako před 3 lety, nasazen prednison, přeléčení 1 měsíc a při nejbližší následující ovulaci povoleno snažení, jinak jen s kondomem. Povedlo se druhý měsíc, tj. těhotenství jsem zjistila cca 3 měsíce od začátku braní prednisonu, brala jsem ho do konce 15.tydne, mezitím v 10.tydnu mě ještě otestovali, jestli je vše ok a potrat už nehrozí. Je to individuální podle hodnot protilátek, sama bych prednison nenasazovala a vyžádala bych si vyšetření.

• Citovat
  • Upravit
610
25.9.19 20:16

Chjo, jsem doufala, že se tu najde někdo bez nutnosti další léčby, imuno čekačky jsou dlouhé, byli jsme v Hradci, taky spokojenost, tak si zkusím tu žádanku vydupat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.9.19 21:10

@PipetkaJ zkuste Podolí, objednali nás za týden

• Citovat
  • Upravit
610
26.9.19 09:11
@Anonymní píše:
@PipetkaJ zkuste Podolí, objednali nás za týden

dneska tam asi cinknu a zeptám se na možný termín a moc děkuju za tip, ať Vám vše dobře dopadne, držím pěsti a ještě jednou díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí