Proutěné truhlíky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
317
20.5.12 20:04

Proutěné truhlíky

Ahoj maminky zahradnice!
Objevila jsem na internetu proutěné truhlíky na balkonovky. Třeba něco takového:http://www.dejmesidobytu.cz/detail.php?…. Máte s tímto někdo zkušenosti? Chtěla bych tam dát normálně hlínu, zasadit Million Bells nebo Tumbeliny a pověsit to na balkon. Líbí se mi to mnohem více než klasický plasťák. Ale na obrázcích jsem zatím jen viděla, že tam mají třeba Primule v květináčích. Když to nasadím přímo, neprorostou mi kořeny? A jelikož to nepustí vodu tak to asi nebude to pravé ořechové (jedině hlídat přiměřenou zálivku). A co životnost proutí venku (možná že by bylo dobré je ošetřit lakem na zahradní nábytek). Za jakoukoliv zkušenost děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tadelka
20.5.12 20:08

@Kkomik tak já je mám a mám je už devět let. Asi po čtyřech letech mi je manža nalakoval, nebo natřel něčím, teď už nevím, protože po letech ti jakoby vyblednou. Mám teda kytky v klasickém plastovém truhlíku a ty jsem dala do těch proutěných. Jsou super a neměnila bych :palec:

• Citovat
  • Upravit
142
20.5.12 20:10

vypadá to hezky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
20.5.12 20:11
@Tadelka píše:
@Kkomik tak já je mám a mám je už devět let. Asi po čtyřech letech mi je manža nalakoval, nebo natřel něčím, teď už nevím, protože po letech ti jakoby vyblednou. Mám teda kytky v klasickém plastovém truhlíku a ty jsem dala do těch proutěných. Jsou super a neměnila bych :palec:

Super to jsem potřebovala slyšet :lol: vidíš na to jsem zapomněla, že je tam můžu dát v plasťáku a když to nahodou přeliju tak to vyteče dírkama a zůstane v igelitu (jako v podmisce) a už asi nevíš kde jsi je kupovala? (Chápu 9let je hooodně dlouho)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
20.5.12 20:12
@ceadynka04 píše:
vypadá to hezky :palec:
Že jo?! :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tadelka
20.5.12 20:13

@Kkomik já jsem je kupovala v Polsku. Já mám dědu u hranic, tak tam jezdíme za nim a při té příležitosti jedeme nakoupit do Polska. Teď v létě tam pojedu taky, můžu se ti podívat na cenu, ale to už bude asi pozdě, že? :?

• Citovat
  • Upravit
317
20.5.12 20:15
@Tadelka píše:
@Kkomik já jsem je kupovala v Polsku. Já mám dědu u hranic, tak tam jezdíme za nim a při té příležitosti jedeme nakoupit do Polska. Teď v létě tam pojedu taky, můžu se ti podívat na cenu, ale to už bude asi pozdě, že? :?

Nevadí mám to kousek do Polska a vím, že tam hodně lidí jezdí na kytky apod. Asi si udělám výlet. Moc díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tadelka
20.5.12 20:19

@Kkomik tak to je fajn, máš to vyřešený. Nevím jak u vás a jak teď, ale tady u nás se ještě stále vyplatí pro hadry a ratanový, nebo proutěný věci do Polska. Ono je to asi různý, tak uvidíš, ale opravdu doporučuji. Já jsem na tyhle věci úchylná, mám i ratanový a proutěný nábytek a různé jiné věci v bytě. Tohle je můj styl no :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
317
20.5.12 20:21
@Tadelka píše:
@Kkomik tak to je fajn, máš to vyřešený. Nevím jak u vás a jak teď, ale tady u nás se ještě stále vyplatí pro hadry a ratanový, nebo proutěný věci do Polska. Ono je to asi různý, tak uvidíš, ale opravdu doporučuji. Já jsem na tyhle věci úchylná, mám i ratanový a proutěný nábytek a různé jiné věci v bytě. Tohle je můj styl no :mrgreen:

Asi se to vyplatí, znamí kupovali celou velkou sestavu ratanu a byli pro to v Polsku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tadelka
20.5.12 20:24

@Kkomik no nám se to taky vyplatilo, vždy když tam jedem, tak něco vezem zpět :mrgreen: a to mám i koupelnu laděnou s proutím :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Jenika
20.5.12 20:24

Proutěné truhlíky jsou pěkné na primule apod. květiny, které nedělají převis. Pak vyniknou. Já třeba dávám na balkón 7 truhlíků muškátů v řadě. Ty udělají jednolitý převis přes metr i víc. Truhlíky nejsou vidět a důležité je zalévání a hnojení. Samozavlažovací jsou na to výborný. Pokud bys to zasázela přímo, tak ti hrozí přemokření. Jinak jsou velmi pěkné, mám je taky, ale né jako balkonovky.

• Citovat
  • Upravit
317
20.5.12 20:42
@Jenika píše:
Proutěné truhlíky jsou pěkné na primule apod. květiny, které nedělají převis. Pak vyniknou. Já třeba dávám na balkón 7 truhlíků muškátů v řadě. Ty udělají jednolitý převis přes metr i víc. Truhlíky nejsou vidět a důležité je zalévání a hnojení. Samozavlažovací jsou na to výborný. Pokud bys to zasázela přímo, tak ti hrozí přemokření. Jinak jsou velmi pěkné, mám je taky, ale né jako balkonovky.

A kolik ks muškátu dáváš do jednoho truhlíku? Mi se nikdy nepovedlo mít opravdu hustý převis…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jenika
20.5.12 22:27

Až deset ks. To jsou ty delší truhlíky (80cm ?.). Je jich potřeba opravdu hodně. A jak mě bylo odborně vysvětleno, důležité je hnojit. Kupuji normálně v obchoďácích a dávám celkem brzo ven. Mám je vždy jen jednu sezónu. Zkoušela jsem i přezimovat, ale nestojí to za to.

• Citovat
  • Upravit
34322
20.5.12 22:44

Mám taky dva ty proutěné, dala jsem do toho hlínu a kytky nasázela rovnou do toho, ale má to nevýhodu, že jak je truhlík poměrně malý, děsně rychle to vysychá (přemokření fakt nehrozí - mám to na plném slunci a chráněné před deštěm) a musím to zalévat každý den. Jsem zvyklá na samozavlažovací truhlíky, takže mi to přijde moc často (moc pracné).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný