Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky holky,
Docetla jsem se tu o tzv. prstikove metode. Mam rozhazeny cyklus, vetsinou 18 dnu, ale posledni cyklus byl dlouhy27 dnu. Dva dny po skonceni menstruace jsme meli s pritelem sex, pokousela jsem se nahnat spermiky k deloznimu cipku, ale vubec jsem ho nemohla nahmatat. vubec jsem se k nemu prsty nedostala. Trochu jsem to tam popohnala a hodila poctive nozky nahoru. Cetla jsem, ze pokud je cipek nenahmatatelny muze to znamenat ovulku?? Mate s ti nektera zkusenosti??
Dekuji, Peta
@ginagina píše:
Ahojky holky,
Docetla jsem se tu o tzv. prstikove metode. Mam rozhazeny cyklus, vetsinou 18 dnu, ale posledni cyklus byl dlouhy27 dnu. Dva dny po skonceni menstruace jsme meli s pritelem sex, pokousela jsem se nahnat spermiky k deloznimu cipku, ale vubec jsem ho nemohla nahmatat. vubec jsem se k nemu prsty nedostala. Trochu jsem to tam popohnala a hodila poctive nozky nahoru. Cetla jsem, ze pokud je cipek nenahmatatelny muze to znamenat ovulku?? Mate s ti nektera zkusenosti??
Dekuji, Peta
Ahoj, myslím, že dva dny po skončení MS je ještě brzy na ovulku ![]()
Zkus dělat OVU testy a a měři si teplotu a zapisuj do grafu jako já
Tento měsíc jsem to zkusila poprvé a zdá se, že to možná i vyšlo ![]()
@VanillaVanilla píše:
@Jennýsek Může na ni být brzy, ale nemusí…
2 dny po MS? Tyjo to jsem ještě tedy neslyšela..
Jsem zase o něco chytřejší ![]()
Jestli ma cyklus nekdy 18 dnu a menstruaci teoreticky treba 6-7, neni dva dny po MS takovy nesmysl.
Zakl. ja si napr. cipek nahmatam jenom ve drepu, nikdy vleze. A o ucinnosti jsem slysela hotove baje
zkus, nic za to nedas.
A ze je nenahmatatelny = ovulace, neni to obracene? Ze je niz, mekci asi jako rty a pootevrenejsi = ovulace?
Holky no diky, ja si ovu testy delala jeden mesic, ale vzhledem k nepravidelnosti cyklu jich spotrebuju dost a zadarmo nejsou ![]()
No zkousela jsem nahmatat vleze, zkusim zitra v drepu at mam jistotu. cetla jsem, ze prave pri ovulaci nejde nahmatat. Achjo, vecny tema ovulace
je mozne poznat ovulaci I bez teplot, testu?? Uz jsem z toho blazen
Dekujiii ![]()
Myslím, že po sexu je pochva ještě natažená, proto čípek nenahmatatelný?:-)
Taky jsem to zkoušela jako zaručenou radu jak otěhotnět, ale měla jsem stejnej problém - po sexu si na ten čípek prostě nedošáhnu, nevím, jestli je to tím, že ležím nebo tím, že proběhl sex, každopádně už jsem to vzdala
Asi bych si musela sednout nebo čupnout a to by spíš ze mě všechno vyteklo ![]()
@ginagina čípek je hmatný vždy. i v období ovulace, jen se mění jeho tuhost, zkracuje se a otevírá. pokud nejsi dost zkušená rozdíl při jednom pohmatu nikdy nepoznáš. chce to sledovat, alespoň 2 cykly aby si získala praxi. já podle čípku ovulaci poznám 100%. pokud nechceš měřit teplotu tak můžeš zkusit sledovat hlen a čípek, ale jak říkám chce to nějakou praxi než ovulaci poznáš
Jak sledovat hlen je krásně i s obrázkama popsáno tady: http://www.tehotenske-testy.net/…20metoda.htm .. ale nezkoušela jsem, ovulační testy vyšly dobře (mám ještě asi deset kousků kupovaných na Sebetesty.cz co nevyužiju, klidně poskytnu za dobrou cenu) ![]()
2 dny po MS je ovulace totální kravina. Bývá 11 - 15 den po prvním dnu MS. Příroda není blbá, tak ji poslouchej.
@Helis79 píše:
2 dny po MS je ovulace totální kravina. Bývá 11 - 15 den po prvním dnu MS. Příroda není blbá, tak ji poslouchej.
kdyz ma cyklus 18 dni, tak muze mit ovulaci driv… totalni kravina je to, ze kazdy ma ovulku 11.-15. den. nekdo ji ma uz osmy den a nekdo i dvacaty paty…chce to vice cist ![]()
Jako kravinu bych to nepovažovala, není málo případů, co otěhotnělo i během menstruace:-) Každej nepatří mezi učebnicové případy.