Prstíková metoda - čípek?

68
15.4.13 00:14

prstikova metoda-cipek??

Ahojky holky,
Docetla jsem se tu o tzv. prstikove metode. Mam rozhazeny cyklus, vetsinou 18 dnu, ale posledni cyklus byl dlouhy27 dnu. Dva dny po skonceni menstruace jsme meli s pritelem sex, pokousela jsem se nahnat spermiky k deloznimu cipku, ale vubec jsem ho nemohla nahmatat. vubec jsem se k nemu prsty nedostala. Trochu jsem to tam popohnala a hodila poctive nozky nahoru. Cetla jsem, ze pokud je cipek nenahmatatelny muze to znamenat ovulku?? Mate s ti nektera zkusenosti??
Dekuji, Peta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3722
15.4.13 00:32
@ginagina píše:
Ahojky holky,
Docetla jsem se tu o tzv. prstikove metode. Mam rozhazeny cyklus, vetsinou 18 dnu, ale posledni cyklus byl dlouhy27 dnu. Dva dny po skonceni menstruace jsme meli s pritelem sex, pokousela jsem se nahnat spermiky k deloznimu cipku, ale vubec jsem ho nemohla nahmatat. vubec jsem se k nemu prsty nedostala. Trochu jsem to tam popohnala a hodila poctive nozky nahoru. Cetla jsem, ze pokud je cipek nenahmatatelny muze to znamenat ovulku?? Mate s ti nektera zkusenosti??
Dekuji, Peta

Ahoj, myslím, že dva dny po skončení MS je ještě brzy na ovulku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3722
15.4.13 00:40

Zkus dělat OVU testy a a měři si teplotu a zapisuj do grafu jako já :) Tento měsíc jsem to zkusila poprvé a zdá se, že to možná i vyšlo :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.13 00:45

@Jennýsek Může na ni být brzy, ale nemusí… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3722
15.4.13 00:56
@VanillaVanilla píše:
@Jennýsek Může na ni být brzy, ale nemusí… ;)

2 dny po MS? Tyjo to jsem ještě tedy neslyšela.. :think: :nevim: Jsem zase o něco chytřejší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2562
15.4.13 01:10

Jestli ma cyklus nekdy 18 dnu a menstruaci teoreticky treba 6-7, neni dva dny po MS takovy nesmysl.
Zakl. ja si napr. cipek nahmatam jenom ve drepu, nikdy vleze. A o ucinnosti jsem slysela hotove baje :) zkus, nic za to nedas.
A ze je nenahmatatelny = ovulace, neni to obracene? Ze je niz, mekci asi jako rty a pootevrenejsi = ovulace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
15.4.13 01:21

Holky no diky, ja si ovu testy delala jeden mesic, ale vzhledem k nepravidelnosti cyklu jich spotrebuju dost a zadarmo nejsou :,(
No zkousela jsem nahmatat vleze, zkusim zitra v drepu at mam jistotu. cetla jsem, ze prave pri ovulaci nejde nahmatat. Achjo, vecny tema ovulace :-D je mozne poznat ovulaci I bez teplot, testu?? Uz jsem z toho blazen
Dekujiii :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.13 01:57

@Jennýsek ;) Myslím, že nejedna takhle otěhotněla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
15.4.13 07:27

Myslím, že po sexu je pochva ještě natažená, proto čípek nenahmatatelný?:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
15.4.13 07:58

Taky jsem to zkoušela jako zaručenou radu jak otěhotnět, ale měla jsem stejnej problém - po sexu si na ten čípek prostě nedošáhnu, nevím, jestli je to tím, že ležím nebo tím, že proběhl sex, každopádně už jsem to vzdala :D Asi bych si musela sednout nebo čupnout a to by spíš ze mě všechno vyteklo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
15.4.13 08:01

@ginagina čípek je hmatný vždy. i v období ovulace, jen se mění jeho tuhost, zkracuje se a otevírá. pokud nejsi dost zkušená rozdíl při jednom pohmatu nikdy nepoznáš. chce to sledovat, alespoň 2 cykly aby si získala praxi. já podle čípku ovulaci poznám 100%. pokud nechceš měřit teplotu tak můžeš zkusit sledovat hlen a čípek, ale jak říkám chce to nějakou praxi než ovulaci poznáš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
15.4.13 08:38

Jak sledovat hlen je krásně i s obrázkama popsáno tady: http://www.tehotenske-testy.net/…20metoda.htm .. ale nezkoušela jsem, ovulační testy vyšly dobře (mám ještě asi deset kousků kupovaných na Sebetesty.cz co nevyužiju, klidně poskytnu za dobrou cenu) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
15.4.13 08:57

2 dny po MS je ovulace totální kravina. Bývá 11 - 15 den po prvním dnu MS. Příroda není blbá, tak ji poslouchej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12337
15.4.13 09:16
@Helis79 píše:
2 dny po MS je ovulace totální kravina. Bývá 11 - 15 den po prvním dnu MS. Příroda není blbá, tak ji poslouchej.

kdyz ma cyklus 18 dni, tak muze mit ovulaci driv… totalni kravina je to, ze kazdy ma ovulku 11.-15. den. nekdo ji ma uz osmy den a nekdo i dvacaty paty…chce to vice cist :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
15.4.13 09:20

Jako kravinu bych to nepovažovala, není málo případů, co otěhotnělo i během menstruace:-) Každej nepatří mezi učebnicové případy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí