Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, doneslo se mi, že u porodu císařem nesmí být šperky, ale bohužel mi tak natekly prsty, že snubák ani zásnubní nesundám
(zatím to vypadá, že budu rodit normálně, ale kdyby náhodou…) nemáte někdo zkušenost, zda to i teď tak funguje? prstýnek Vám případně v nemocnici přeříznou? opravdu nevím, jeslti to ještě platí…máte někdo zkušenost?
Já musela sundat všechny šperky včetně prstýnku i u normálního porodu tak nevím. možná se poptej v nemocnici kde budeš rodit
Musela jsem sdelat vsechny sperky…a chteli to i po holkach co rodily normalne..rano olejem to das..kazdopadne asi ti ruku kuli tomu rezat nebudou ![]()
No u žádné operace by neměly být šperky a císař je bohužel taky operace, ale jak u klasického porodu, to nevím
já je neměla
Já jsem rodila normálně a nikdo se o šperky nezajímal. Rodila jsem v Podolí a bylo to tam asi moc lážo plážo, ptz manžel tam chodil normálně v oblečení a botech…
Mě sundávali šperky až těsně před akutním císařem. Do té doby jsem rodila s nima. Ale prstýnky už jsem dávno neměla.
Rodila jsem císařem a měla jsem snubák normálně na prstě, u druhého císaře před dvěma měsíci opět
Je to kvuli bakteriim, ale pokud ti opravdu nepujde sundat, nikdo ti hlavu neutrhne a urcite tak budou mit naladu rezat prstynek. mne rekli kdyz to nejde tak to nejde
Bohužel olejem a ráno jsem to zkoušela… vdávala jsem se ve 4.měsíci a malinko problém byl už u nandavání jenže v tu dobu jsem tohle neřešila teď se to ke mně doneslo… zeptám se doktorky až půjdu na kontrolu a ještě jednou to tedy zkusím.. děkuji holky..
@HouzvickovaZdena u žádné operace nesmí být šperky kvůli riziku infekce a císař je taky operace. Ale když ti nejdou sundat, tak ti je nechají - aspoň u nás v nemocnici nechávají. To máš jako se zamčenýma náušnicema, taky je nikdo nepřecvakává ![]()
Tak já při obou porodech měla normálně prstýnek na sobě…
Rodila jsem teda přirozeně… ![]()
Já jsem rodila normálně a měla jsem prstýnky, řetízek i náušnice
Rodila sem normálně a náušnice a řetízek jsem měla. Prstýnek ne, protože ten sem přestala před porodem nosit, padal mi.