Průjem a 9ti týdenní miminko

3911
18.1.11 18:54

průjem a 9ti týdenní miminko

dobrý večer,
v pátek jsme byly já a moje dcerka v nemocnici na ortopedii a z plné čekárny dětí jsme si asi přinesly průjem (tedy ona, já mám obtíže spíš opačné)
Nepřikládala jsem tomu váhu když v každé plíně bylo „uprdnuto“ a bylo to žluté. Ale trvá to už 4.den a včera v noci i málo jedla. Normálně spořádá tak 100ml i víc a tu noc měla v 18 naposled plnou dávku a pak už jen po 40kát. Říkala jsem si že v noci toho tolik nepotřebuje a snažila se nepanikařit. Ráno v sedm zase snědla 150ml jako by to doháněla. Jenže odpoledne jsem si všimla že jí samovolně uniká žlutá řídká stolice. Aniž by prděla nebo tlačila. Leží na přebalováku a než jí dám novou plínu jednorázku, abych ty hadrové pod ní třikrát vyměnila. Žádný varovný zvuk, nic. No a navíc zas nepapá. Snědla tak 20ml a za hodinu jsem jí zase nabídla a zase tak 30ml. Poradí mi někdo jak jí pomoct? Zatím na váze stále přibývala. Mám jet na pohotovost? Jde jí nějak ulevit z domácích možností? Pomůže když jím banány a „stavící“ potraviny? :think: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
rozmary
18.1.11 18:58

Ahoj,jela bych na pohotovost,takový miminko se hrozně rychle odvodní,abyste nemusely na kapačky :think:

• Citovat
  • Upravit
1853
18.1.11 19:30

jo zajedte na pohotovost nebo jděte zítra k praktikovi -možná jste si přinesli rotavir .Možná je ta pohotovost lepší tam rovnou udělají všechny testy ,pro jistotu si vem pár věcí ,kdyby si vás tam nechali .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3911
19.1.11 02:39

no tak nase mala bojovnice uz zase pije a dohani co zmeskala, tak pockam do rana a zajedu k pediatrovi.. a to jsem zrovna premyslela jestli ty rotaviry ockovat nebo ne, hih

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3911
19.1.11 18:23

hm tak jsem byla u pediatra a nic..
kojime, odsavame (ale to zas drazdi sliznici), v male to bubla a smrdi jak cpavek, obcas pije hodne i nekolikrat za sebou po dobu hodiny nebo dvou, pak zas nepije vubec a pritom si rekla placem o jidlo a pak u prsa usne do peti minut. mam o ni fakt strach.
Plakala bych s ni. Opruzeny zadecek od vecneho mokra, nalada na bodu mrazu,vycerpana hladem.. je to fakt boj.
Holky jak je to s tema cajema?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
19.1.11 20:45

hlavně hlídej at není dehydratovaná (poznáš podle kožní řasy na břichu )Jinak ten rotavir se pozná až ze vzorku hovínka (brali vám ho?
Naše anabáze s rotavirem ..... .Volám do 1.nemocnice (tam ,kde jsem je chytli při předchozí hospitalizacijak se pak ukázalo )paní doktorka :„to nic není ,jen dávejte pít“.druhý den ráno jdeme k praktikovi ,protože srajda trvá…"to nic není jen dávejte pít ",večer jedeme na pohotovost,protože srajda trvá tam si nás nechali dali kapačky a na druhý den udělali testy hovínka ,kde se oběvil rotavir .
Takže se nevzdávej a jestli se ti to nezdá jedte na pohotovost a vem s sebou i tu posranou plinku .
Držím pěsti at to brzy vyřešíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3911
20.1.11 17:23

Pavli, dík za tvou zkušenost, obzvlášť u nedonošenečků je asi třeba zvýšená opatrnost. Mě právě už podruhé ta pediatrička vrátila domů že se jí to nějak moc průjmovité nezdá. No já teda nevím ale když malá neustále baští a přesto nepřibývá a vždy po nakojení (bývá krátké, je slabá a spavá) se hned vyprdí, vybublá.. Dneska mi řekla že jí můžu dát občas kojovodu na lžičce. A odsávat rýmečku, kojit a čekat jak se z toho vylíže :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
20.1.11 17:40

to je fakt ,když jsem řekla že je malej nedonošej vždycky se zdravotníci vyděsili a začali víc kmitat.
Jinak normálně to trvá tak 7 dní takže myslím ,že už byste měli končit :) Hodně zdraví a tužší bobky přeju :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3911
20.1.11 21:10

:-D :palec: díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dankaa
31.1.11 11:54

Ahoj, muj Honzik taky chytnul rotavir v nemocnici, ma necelych 5 tydnu. Ted uz jsme z nemocnice doma. Zaclo to tak, ze mel hodne zelenou stolici a pak uplne vodnatou. V nemocnici jsem mu davala krome kojeni jeste mrkev nebo mrkvovy odvar, takze pak se stolice upravila. Doma po 5 dnech od toho co to dostal ma opet zelenou stolici(uz nedavam mrkev), ale konzistence je dobra. Jen me desi ta barva. Nemate s tim nekdo zkusenost? Predpokladam, ze jen prujem odezniva tak casem odezni i ta barva.

• Citovat
  • Upravit
Berrusenka
1.2.11 09:23

My jsme na průjem dávali bylinky. Na upravení trávení i na takovéhle virózky. Můžu říct, že nám to teda pomohlo pokaždé. Navíc malýmu upevnily imunitu a obranyschopnost. Díky tomu jsme ve dvou letech ještě nebyli nemocní.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA