Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Od rána máme horečku nad 39,5 a teď měřenou 39,7.Máme úplně studené nožičky a rozpálené tělo a hlavu.Dala jsem na střídačku čípek a panadol.Ještě k tomu přední rýma přes oči.Uvažujeme o zábalu, ale už teď se děsím toho křiku.
Zábal nedělat,pokud má studené ruce a nohy…hrozí febrilní křeče.
max.otřít vlažnou žínkou.
A léky střídejte dál,snad to bude ráno lepší......
jakej čípek na střídačku s panadolem??pokud paralen tak je to to samé.....dává se panadol nebo paralen na střídačku s nurofenem nebo ibalginem......pokud je nachlazený a má studené nohy a ruce tak jak už je tu psáno tak zábal nedělat
Zabal nedělej při studených končetinách. Dál střídej léky a dávej hodně pít. Pokud neklesne teplota, asi bych radši jela na pohotovost.
Zabal nedělej při studených končetinách. Dál střídej léky a dávej hodně pít. Pokud neklesne teplota, asi bych radši jela na pohotovost.
Jo samo jak píše Dzarunka s lékama,to jsem si blbě přečetla…
Máme paralen čípky a panadol sirup.Dnes jsme byli u dr. ještě s kašlem ale to horečku ještě neměl a jakmle jsme dorazili domů tak se to rozjelo.Zábal teda nedáme.
BACHA - Panadol a Paralen je to stejne, stejna ucinna latka (Paracetamol)!! Musis stridat s Ibalginem, Nurofenem nebo necim takovym, jinak hrozi predavkovani!!
jerryna84 píše:
Máme paralen čípky a panadol sirup.Dnes jsme byli u dr. ještě s kašlem ale to horečku ještě neměl a jakmle jsme dorazili domů tak se to rozjelo.Zábal teda nedáme.
To je špatně, oboje je paracetamol - nestřídat, hrozí předávkování. Když už střídat, tak paralen (panadol) s Nurofenem (ibuprofen). Pokud jsi střídala Paralen a Panadol, tak zavolej na pohotovost co s tím, aby jseí neprošvilla nějaké předávkování.
Není paralen a panadol s tou samou složkou
? Já střídám paralen čípky a Nurofen sirup.
Malá měla horečky minulý týden - tři dny přes 39 a pomáhala i vlažná (nebo míň teplá) koupel, to se teplota srazila vždycky skoro o stupeň.
Tak jsme si to tady v jedné minutě pěkně potvrdily
.
Ono se to může střídat, ale až po těch 6 nebo 8 hodinách nebo kolik tam píšou, pokud častěji, tak se to musí zkombinovat s tím druhým.
Zábaly ne, jen bych třeba zchladila čelo vlhkou plínkou. Bacha na ty léky, fakt musíš používat jinou léčivou složku!!!
Musí hodně pít!
Ahoj…
stridej dal leky a pres noc kontroluj teplotu, zabal nedelej, spis treba vlaznou vanu kdyby to slo pres 40stupnu.
Jinak pokud to netrva dyl jak tri dny na pohotovosti s vama nic nenadelaji a neudelaji(pokud to neni nesrazitelny pres 40), moje dcera mela loni - ve ctvrtek 38,5 odpoledne, v noci to stouplo na 41 (srazili jsme vzdycky na 38,5 ale zhruba po 2 hodinach teplota zase lezla pres 40), v nedeli rano jsem volala na pohotovost, ze uz to trva od ctvrtka (celou tu dobu nejedla, byla bila jak papir, jenom pila) a poslali me nekam, ze at dal srazim, ze to delam dobre atd. ![]()
Hlavne ho hlidej at mu to nevyleze pres 40, kdyby to neslo srazit tak se seberte a jedte do spitalu.
Adélky: Ano je to tak, panadol a paralen - v obou paracetamol, střídá se s nurofenem nebo ibalginem..
Tyhle neklesající teploty jsme si teď taky užili, pomáhala ta vlažná voda (ale nevím,jestli se to může s těma studenýma končetinama). My jeli teda na pohotovost (den před tím jsme byli u dr.) u obou se z toho vyklubal zánět průdušek..
Holky, a vypotit nebo nevypotit? Někde píšou klasika, dítě zabalit a vypotit a jinde jsem četla, že děti by se potit neměly. Poraďte…