Horečka nad 39,5°C

Napsat příspěvek
Velikost písma:
sad 1
23.9.13 19:59
@Verca1989 píše:
Tak raději zajedeme na pohotovost, malé to kleslo jen na 39.5 a už se mi zdá zase až moc teplá, tak nám držte palce prosím :(

podle mě je to nejlepší řešení. Držím pěsti, aby to nebylo nic vážného. Držte se

• Citovat
  • Upravit
sad 1
23.9.13 20:00
@Lama Lama píše:
ne, to není pravda. U dítěte bez předchozí amanézy febrilních křečí není rutinně podávání diazepamu doporučováno. Křeče sice vypadají příšerně, u dítěte bych to zažít nechtěla, ale probíhají obvykle bez komplikací, dítě se samo probre a nemá žádné následky.

díky za osvětu. Já se nebudu dohadovat, nejsem lékař, proto pořád radím pohotovost :mavam: :mavam: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
12743
23.9.13 20:08

@Verca1989 léky na horečku nikdy nedávám. chladím zásadně fyzikálně. Diazepam dát můžeš 1/4 5 mg tablety. Syn měl u 6. nemoci taky kolem 40 ale zvládli jsme to bez léků a druhý den mu bylo fajn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
23.9.13 20:33

@paola white a jak bys prosím srazila teplotu kolem 40 bez léků? Dítě má studené končetiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
23.9.13 20:40

@micelinka nechám ho ve vaně dokud voda nevychladne. pokud je potřeba tak si tam vlezu s ním aby byl v klidu. plus dávám homeopatika na lepší zvládnutí horečky a na pití kuzu, ale já u syna hodně buduji imunitu takže jemu velmi rychle vystoupá horečka, ale zároveň tím, že má tělo prostor se s tím poprat samo mu brzy klesá. zatím jsem mu nikdy žádné konvenční léky nedala a funguje to.
pokud jsou studené končetiny tak octové ponožky nedávám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
23.9.13 21:27

Syn měl 41 i několik dní - naposled 9 dní. Šílený, a to jsem srážela až při max teplotě, když měl teplé končetiny - do té doby se to nedalo. Klepal se zimou, takže jakákoli chladnější voda nešla použít a při max teplotě byl šílený, takže pak dostal sirup Nurofen (paralen apod. není vhodný). Ale horečky zvládá relativně v pohodě.
Oprotv tomu jsem stejnou taktiku zvolila u dcery a u horečky 39,5 měla febrilní kolaps. Vypadala jako neživá (nemůžu napsat to přesné slovo) a na pár dní skončila v nemocnici - měla ale jen virózu. Přesto jí diazepam při horečkách nebudu dávat a nechám tělo, ať si poradí samo. Některé dítě prostě horečky jako malé hůř zvládá.
Ale, co jsem chtěla říct - horečka je léčivá reakce organismu a nesmí se hned vyšilovat při 39 - nic ve zlém ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
23.9.13 22:14
@Balalajka píše:
Ale, co jsem chtěla říct - horečka je léčivá reakce organismu a nesmí se hned vyšilovat při 39 - nic ve zlém ;-)

tak nějak. ono to chce hodnotit celkový stav dítěte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
23.9.13 23:18

@Sibyla0 no, takovéhle horečky má poprvé, jednou měla ke 40 ale to netrvalo ani den a bylo to k zubům, teď to vůbec neklesalo. Připadám si jak hysterka ale radši pojedu zbytečně, než něco zanedbat. Navíc asi před 14ti dny se mi zdálo, že malá dostala zničehonic horečky a umřela, takže i díky tomu tak šílím :(

Na pohotovosti ji pořádně vyšetřili, ne jak doktorka ráno, vzali i krev ale crp má díky bohu jen lehce zvýšené, tak ji máme sledovat, pokud to bude šestá nemoc, už by měly teploty zítra klesat a jinak máme jít na kontrolu zase, pokud to nepřejde. A fakt jsem toho Nurofenu dávala málo, tak to možná bylo i tím, asi jsem ten „návod“ blbě pochopila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
23.9.13 23:23
@paola white píše:
tak nějak. ono to chce hodnotit celkový stav dítěte…

samozřejmě ale prostě holt je to první dítě, třeba budu reagovat jinak, až budu zkušenější. A hlavně člověk z oboru zdravotnictví k tomu asi přistupuje trochu jinak, než já, laik. Sousedka je taky zdravotní sestra, dcera jí leží taky doma s horečkama a nevyšiluje jako já, ví co má dělat, kdyby něco atd…snad už to přejde konečně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
23.9.13 23:28

@Verca1989 pokud máš pochybnosti tak je vždycky lepší, když se poradíš s doktorem. i kdyby jen pro klid vlastní duše…
já prostě v horečce vidím obranou reakci, která má svůj účel, proto se jí snažím nesrážet, ale nechat proběhnout. naopak v lécích jako Nurofen nebo Paralen nevidím úlevu, ale nebezpečí febrilních křečí.
každopádně ať je jí brzy dobře :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
23.9.13 23:32

@paola white děkuju :kytka: každopádně je fakt zajímavý, jak ty děti horečku snáší, Anička má čtyřicítky a pořád žvatlá, hraje si…já když měla 39.5, tak jsem byla ráda, že ležím a nevěděla jsem o světě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
23.9.13 23:37

@Verca1989 to je právě ono. jejich imunita s tou horečkou ještě umí pracovat, protože není nijak dramaticky poškozená. Maty má prvních pár hodin horečky spavou a pak lítá jak motorová myš, právě proto nesrážím. kdybych viděla, že ho něco bolí nebo nějak trpí tak mu ty léky taky dám. to zas vocamcaď pocamcaď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
23.9.13 23:39

Malá měla febrilni křeče před cca měsícem. Volali jsme zachranku a dostala Diazepam. Bylo mi doporučeno Dr. ze zachranky i pediatrem Diazepam podat pokud se křeče budou opakovat a nedavat ho preventivně při horečce. Budu se tím řídit.

Malá mela 40tky při růstu 3, kdy ještě neměla ani naběhlé dásně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
24.9.13 07:58

@Verca1989 mně teda vůbec jako hysterka nepřipadáš. Já jsem jela taky, když měla malá horečky, a ani nebyly tak vysoké. Moje malá měla 38,6, ale plazila se po zemi, blouznila, pořád plakala. Jiné dítě by ještě běhalo s úsměvem na tváři. nedávno jsem to psala v jiné diskusi. Já jsem se řídila vždy citem, a ne tím, odkdy „se má“ srážet nebo nemá, nebo jestli vůbec. Já jsem srážela, a na pohotovost jela, když už to nešlo a teploty neklesaly, a bylo to 3. den. Já prostě na nějaké univerzální rady nejsem. Děti mých kamarádek ani neví, že mají třeba 39, jak jsme psala, malá ani tolik neměla a blouznila a plazila se po zemi, a ani minutu celý den nespala. je potřeba to posuzovat individuálně, a to nejlépe s doktorem. Takže jsi udělala dobře, že jsi jela.
Já si myslím, že to bude u vás 6. nemoc, dle toho co jsi psala, ale jen si to myslím. Uvidíš, jestli se osype, tak je to jasná. Držím pěsti, ať je brzy malá fit.

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
24.9.13 08:10

@Verca1989 No ono i mě v lékarně zatrhli tu první tabulku, podle věku je to 2,5 ml, podle váhy 5 ml.. Což je dvojnásobná dávka, doktorka mě na to upozornila. Ono v dětech jsou velké váhové rozdíly, nevím kdo to vymyslel. Prostě tam mají napsat dejte na kilo váhy tolik a tolik ml 3× denně. A ne dvě různý tabulky. No nic přeju ať to je jen ta šestá nebo ten zub :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí