Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
To mě taky napadlo. Jako čefvené oči nemá. My alergici taky nejsme, ale ono je to asi jedno,že?
ahojky -mě to začala dělat dcerka také z ničeho nic…jak se to objevilo tak to přešlo…u očního mě řekly,že je to psychického rázu..třeba má prcek stres aniž by si si to uvědomila
…nezačal chodit do školky nebo nějaká jiná změna?
Kamarádky dcerka to začala dělat páč to viděla u nějakého hošíka ve školce ![]()
I my jsme se synem 3,5 roku řešili něco podobného - hodně mrkal, občas si třel oči, ale červené nebyly. Doktorka usoudila, že je to neurologického původu, opravdu způsobené třeba nějakým stresem. Doporučovala vůbec o tom před synem nemluvit, pokud začne mrkat, tak se ho snažit něčím zaujmout. u nás to po nějaké době zmizelo samo, někdy se asi dávají i léky. Ale určitě bych se raději poradila s doktorem.
Do školky nechodí ještě. Jediný stres co mě napadá že ho naši straší čertem
![]()
My jsme také nepřišli na to, co to způsobilo, jedině že jsem v té době byla v pořádném stresu já a mohla bych to na něj přenést. Zajděte k doktorovi a uvidíte. Může to být i ta alergie…
to může být i maličkost…popravdě jsem nepřišla proč malá mrkala…řekla dr,že nekřičet na dítě a ani nezvyšovat hlas…
Ještě počkám třeba týden, dva a pak vyrazíme k doktorce. Jenže nejhorší je, že on se u doktora hrozně bojí, takže jestli náš pošle na oční tak nevim
![]()
Světloplachost…? ![]()
Pokud už to trvá déle, já bych ho nechala zkontrolovat doktorkou, strach nestrach… ![]()
Muj syn nejdriv koktal, pak koktat prestal a zacal mrkat. Myslim si, ze je toho na nej proste moc, kazdy den se nauci spoustu novych veci, 2× tydne chodi do skolky, tak bych rekla, ze je tp psychika/stres. Ale presto jsem ho objednala k ocnimu. Jdeme pristi tyden.
A nemůže mít suché oči? Nemáte třeba přetopeno, příliš suchý vzduch?
Dobrý den, můžu se zeptat, jak to dopadlo s mrkanim?? my se synem resime totez, nyni jiz 3.mesic… jsem z toho dost nervozni. dekuji
můžeš..samo to přešlo…neupozorňovat a nechat být…kamarádky dcerka taky lepší…nejdříve zašla k očnímu aby byly vyloučena oční vada…držím palečky ať se mrknání zlepší… ![]()
Dobrý den.
Chtěla bych se zeptat. Můj 3 letý syn často mrká, mne si i oči. Začal s tím zhruba před měsícem. Nevím, jestli jde o nějaký zlozvyk nebo jestli má nějakou oční vadu. V rodině žádnou vadu nemáme