Co s marodným batolátkem?

2271
16.1.11 22:46

Co s marodným batolátkem

Ahoj,prosím o radu,marodíme už víc jak týden a dochází mi nápady co dělat.Malá nesmí běhat,tak potřebujeme rady nebo nápady do postýlky.Viktorce je 20 měsíců.Jo a tipy koukni na dvd neberu…od jejího marodění nenávidím krtka :mrgreen: ,vyžaduje ho neustále :-) …Děkuju všem za jakýkoli nápad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6895
16.1.11 22:55

A co třeba puzzle-vkládačky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
16.1.11 22:55

Tak čtení - Hmmmmmmmmmmmmm, co třeba Krtek a paraplíčko :think: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
16.1.11 22:56

U nás jede krtek i když marodný nejsme a už mi to leze krkem.
A co třeba kreslení vím že nic nevykouzlí,ale čmárat po papíře by jí mohlo zabavit u nás to občas funguje,nebo knížky leporela a ukazovat a popisovat co tam je.Těžko radit ,já taky někdy nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
16.1.11 22:57

Našeho 11ti měs. marůdka udrží v klidu jen TV - BeBe (kabelovka UPC). Možná, že to znáte, dětský program, beze slov jen s hudbou a moc dobře udělaný :palec: Vydrží na to koukat v leže i přes hodinu :-D
Ať jste brzy zdraví ! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9909
16.1.11 23:00

U nás BEBE TV vůbec neuspěla,asi je na to už starej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
16.1.11 23:02

..no jo krtek je krtek :lol: . Me uz je jedno, na co ta moje kouka, klidne muze sledovat jednu pohadku od rana do vecera, casem jsem se naucila to nevnimat :mrgreen: hlavne, ze je chvili klid :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
16.1.11 23:03

No chtela jsem napsat dvd.My si cetli a pousteli pohadky a mala byla stastna ze se muze divat a lezet u toho. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
16.1.11 23:15
petra79 píše:
U nás BEBE TV vůbec neuspěla,asi je na to už starej :mrgreen:

No tak JimJam, Minimax… to zase zabírá u staršího :-D Hlavně, že nejede jedno dvdčko pořád dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
16.1.11 23:26

Já nechávám dělat to co běžně, akorát víc oblíknu, nechodíme ven. Je pravda, že Vítek neběhá.
On si většinou sám od sebe lehne na gauč, když je mu špatně, pustím pohádky v tv. Miluje bebetv u toho vydrží sedět i hodinu. Prohlížíme knížky, dokáže hodinu dokolečka prohlížet o veselé mašince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
17.1.11 06:12

Já teda hledím, kolik z vás nedokáže nemocná batolata zabavit jinak než televizí :-) Nemyšleno špatně, nemíním se hádat :-).
Dcera byla loni nemocná půl roku v kuse - opakované bronchitidy, angina, neštovice - měla rok až rok a půl a DVD u nás jelo minimálně.Skoro půl roku jsme nevylezli z bytu, jen cesty k dr. a zpět. Mám názor, že dítě do dvou let před obrazovku nepatří.Nemyšleno úplně doslova. Pokud není dítě zvyklé dívat se a vyžadovat pohádku, vždy, když máma potřebuje, je schopné se zabavit jinak.
Vím to, protože my to tak máme doma.

Je tolik rozvíjejících hraček, u kterých se dítě dokáže zabavit samo. Já jsem jí už v tom roce hodně četla, bavilo ji to, ukazovala jsem jí obrázky v knížce, ona si potom i s velmi omezenou slovní zásobou „vyprávěla“ na motivy obrázků vlastní příběh. Jinak různá dětská puzzle, vkládačky, skládačky, je jich nespočet. My toho máme doma hodně. V tom roce ji bavil hrající hrnec PF, dřevěné korálkové labirynty, dřevěné puzzle vkládací, různé dětské hudební nástroje. A nebo mohla vyskládávat a vracet zpět spodní šuplíky se srolovanými ponožkami.Nebo třeba Duplo. Malování - pastelkami nebo barevnou kuličkou.
Nebo prostě dítě zapojit do klidového běžného života - pokud může vylézt z postýlky.

Starší zase nebyl tak pozorné dítě, ale taky si nepamatuju, že bych mu jako batoleti pouštěla třeba na hodinu televizi.Taky si s něčím hrál,zabavil se i hodinu.

Netvrdím, že dětem TV vůbec nepouštím. Ale fakt hledím, že na to některé dokáže čučet hodinu, v tomto věku 8-o Moje děti, i když jsou nemocné, časté sledování TV nevyžadují a já si nedokážu představit, že bych je neuměla zabavit.
Před TV dávám přednost pohádce na CD - tam musí dítě zapojit svou fantazii.
Ale před tím vším úplně jiným činnostem.

OT - ty dětské kanály znám, nejsou nijak kvalitní, nijak bych je neomlouvala.Podle mě většinou fantasmagorie. Ani podle studií nesplnily to, co se od nich očekávalo. Na bebe TV bych nenechala dítě pasivně se dívat, účelné je to možná s vysvětlujícím komentářem, potom by si časem dítě třeba vyprávělo samo - nemám vlastní zkušenost.
Vlastní pozorování - dětské mozky zmagořené těmito kanály neznají jiné pohádky - třeba Rákosníčka, Křemílka a Vochomůrku, Maxipsa Fíka. Když už to musí být, zvolila bych toto. Vím, že o tom diskuze není, ale nikdo to tu nezmínil :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
17.1.11 07:23

aj u nas je drobec prave chory, co takto vodovky, plastelina, kreslit si.. u nas fici to, ze kreslim obrazik a on hada, co to bude..
alebo zacmarat voskovkami a potom vodovkami
alebo ked varis, daj hrniec, nech vari na stolicke tiez..
alebo duplo, ci ine stavebnice
alebo si spievat a dietatu dat daky hud. nastroj, i ked doma vyrobeny , v skatulke fazulu… alebo varechou o krabicu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17162
17.1.11 07:45

AHojky,
musím souhlasit s příspěvkem Jany 206.
Vzhledem k tomu, že syn je od malička astmatik + trpěl laryngitidami, tak jsme se nastonali až až.
Nesměl běhat, aby se nenamáhal a dušnost se mu zákeřně nevracela. Dnes je mu 13 let, a tak před tou dobou nebyly žádné TV kanály s pohádkama.

Miloval Kouzelnou školku, pohádky v ní a tak jsme je nahrávali na video (tehdy dvd ani nebyly).
Nemoc - to se u nás rovnalo nejméně 3 týdnům v posteli v naprostém klidovém režimu. V jeho 3,5 letech měl zákaz chodit do MŠ pro svou oslabenou imunitu. Vrcholem byl zápal plic a 2 měsíce doma (už ve školním věku).

A jak jsme se zabavili?

• čtením a povídáním si o knížkách - nejoblíbenější byla Tygrův příběh
  • ** malováním** - pastelkama, vodovkama, voskovkama
  • vystřihováním dětskýma nůžkama, lepením, skládáním papíru - dnes je na tolik návodů v knížkách i na internetu
  • lego - báječná a úžasná věc pro dětskou fantazii a šikovnost prstíků
  • pohádky na poslech a nebo při absolutním klidovém režimu na videu - čím více je znal, tím více je miloval. To je u dětí typické - milují ty pohádky, které znají na zpaměť.
  • vaření - dostal židli k lince, na tu si stoupl nebo sedl a pomáhal mi… něco zamíchat, podržet, nalít

Hlavní bylo podřídit režim dne synovi - spolu si hrát, povídat si, tvořit :-)

Dodnes koukáme na některé pohádky spolu, máme dvd př. Rákosníčka, Maxipsa Fíka, Krtka taky, Pejska a Kočičku (spíš už jen z nostalgie a pro malé děti kamarádek)… ale i spoustu pohádek pro větší děti a filmové příběhy.´

Určitě se dá vymyslet spousta zábavy pro nemocné dítko, a pokud nemá nařízený přímo klidový režim na lůžku a netrpí vysokými horečkami, tak u stolu a v kuchyni se dá zabavit velice hezky :-)

At jste brzy zdraví!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
17.1.11 08:14

mě napadlo ještě jednoduché pexeso - dcera nehraje klasicky, ale je schopná dávat obrázky které jsou spřeházené k sobě. A vydrží jí to celkem hodně. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
17.1.11 08:18

Teď jsem odvedla svýho tříleťáka po 14ti dnech doma :zed: do školky :pankac: Je zvyklej být 2× denně venku, takže 14 dní bylo dost náročnejch.
Skoro pořád vyžadoval pohádky na DVD - to jsem omezila na Kouzelnou školku a jednoho Shreka, Dobu ledovou nebo Auta :roll:
Zbytek dne jsme malovali vodovkama nebo voskovkama, plastelínovali, četli, stavěli z Lega, skládali puzzle. Z domina stavíme silnice pro autíčka, při pexesu hledáme kamarády (kartičky máme otočený, abysme na všechny viděli). U ničeho dlouho nevydrží :roll: ale dalo se to. Pomáhal mi uklízet, vařit.
Našla jsem 100letou klovatinu, obětovala čočku, cizrnu, kmín, rýži, popatlala papír a nechla ho sypat zrníčka. A světe div se, drželo to. To byla zábava na hodinu. Než potom uklidil všechny zrníčka ze země :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí