Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
preju hezky vecer
nas malej bude mit ted v lednu rok a v pondeli ho ceka operace triselne kyly, mam z toho trochu obavy a vubec nevim, co nas ceka, a to ani po operaci… Nemate s tim nekdo zkusenosti? Jako jestli mimco po operaci se treba nema hybat nebo tak? Neumim si totiz predstavit, jak bych ho udrzela v leze
a taky, jak to v nemocnici probiha… popr. se stravou, co tak davaji tem detem jist? Zkratka a dobre, nemam paru, co mam cekat :/ taky doufam, ze me tam s nim nechaji, protoze maly je na mne hodne zavisly anema rad cizi lidi ![]()
Ahoj, my byli na operaci loni v lednu, Madlence bylo 9 měsíců. Jeden den jsme nasotupili, druhý den byla operace, třetí den se šlo domů. Na sále byla hodinu, já jí doporovodila k sálu a pak si tam pro ní i šla. Na naší malou působila narkoza tak, že po ní blbla, byla strašně živá, takže po přivezení ze sálu si okamžitě v postýlce stoupla a téměř vůbec nespala. Já jsem jí naštěstí kojila, takže jsem jí poprvé mohla dát trošku 2 hodiny po operaci.
no ja prave uz nekojim, takze jsem zvedava, jak to bude s jidlem, malej je totiz docela jedlik
navic je naucenej pit mi mlicko a caj z netekoucicho hrnecku, tak premyslim, jestli ho mam vzit sebou, nerada bych, aby mi tam zase navykl na nejaky nemocnicni lahvicky s cucakem
a co jste si sbalili sebou? I nejake hracky?
My jdeme na začátku ůnora s vodní kýlou,malý má 4,5 let-má taky hrůzu skrz jídlo
Mám obavu aby nepadl hlady
Marka76 píše:
My jdeme na začátku ůnora s vodní kýlou,malý má 4,5 let-má taky hrůzu skrz jídloMám obavu aby nepadl hlady
no presne, jestli vari stejny blafy pro deti, jako pro dospeli, tak potes
jako malej neni vubec vybiravej, zato ja sem vybiravapro nej
ajestli mi daji nejaky kolinka a UHO, pro nej, tak nevim, nevim
asi si pro jistotu nabalim nejaky Hamánky ![]()
sisinka84 píše:Marka76 píše:no presne, jestli vari stejny blafy pro deti, jako pro dospeli, tak potes
My jdeme na začátku ůnora s vodní kýlou,malý má 4,5 let-má taky hrůzu skrz jídloMám obavu aby nepadl hlady
jako malej neni vubec vybiravej, zato ja sem vybiravapro nej
ajestli mi daji nejaky kolinka a UHO, pro nej, tak nevim, nevim
asi si pro jistotu nabalim nejaky Hamánky
Bude po operaci, na jidlo nebude mit chut, stejne se nesmi hned jist. jinak nas malej byl tak vystavenej, ze dva dny jenom chrnel
fakt? no toby bylo na jednu stranu ulehceni pro oba… ale pochybuju, ze to bude nas pripad ![]()
Ahoj, mám k vám dotaz, kluk 19 měsíců byl ve středu v noci operován, měl uskřinutou tříselnou kýlu, akutně ho operovaly v noci, dnes odpoledne nás pustily domů, ale doma poplakává v nomocnici neplakal, nemá teplotu, dala jsem mu nurofen a usnul, bojím se, oni mu přetahovali a pindíka protože mu to nateklo, otok už opadl, myslím si že pláče kvůli tomu, myslíte že se mám vrátit do nemocnice? Kontrolu máme zítra na ambulanci. Děkuji za jakoukoliv reakci i radu co by mu mohlo ulevit.
@Sijoma80 me teda prekvapuje, ze vas pustili tak brzo domu. Od zname syn byl na planovane operaci kyly bez uskrinuti a byl v nemocnici 5 dni. Je to cerstva rana, to ho jeste musi bolet.
No doktorka nás pustila domů, myslíš že nám něco hrozí? Říkala že na životě orhožený není. Taky se bojím, ted jsem tam volala a říkala že s pláčem sem určitě jezdit nemáme, že mu mám dát nurofen a hlídat otok a teplotu, budeme chladit, akorát se bojím jestli tu teplotu poznám přes ten nurofen, po telefonu říkala že jo
tak snad jo, strašně se bojím.
Syn byl na operaci jeden den, druhý den nás pustili a dalsi jsme se tam vrátili- měl horecku(ale to bylo jen po te operaci, žádný zánět, ale protože jsme byli zdálky nechaly si nas tam do druheho dne na pozorovani…asi ho boli to pretazení
Určitě ho bolí pindík, možná i pálí chudinka. Má plínky, třeba se mu tam mačká atd. Nurofenem nic nezkazíš, hlídej teplotu, ale když se ti nebude cokoliv zdát, jeďte. Lepší jet zbytečně, než se trápit.