Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@siamka7 Ok. A z mého příspěvku soudíš, že já jsem, že musíš hned kroutit očima? ![]()
Tak to bude dobré. Teď pořád něco řádí. My jsme byly s holkou taky nemocné, teda já pořád jsem a nechce se mě to pustit ani přes antibiotika. Taky, paraleny, ibalginy, stoptusin. Pak jí napsala ještě nějaký Prothazin, ale ten jsem nedávala, je to spíš takový uspávák..
@lupeni píše:
@siamka7 Ok. A z mého příspěvku soudíš, že já jsem, že musíš hned kroutit očima?
ježiš ne, ten smajlík měl vyznít jako,,bojím se ![]()
@lupeni píše:
@siamka7 Ne, neočkovali. Toho smajlíkanechápu
Na emiminu muze ockovani za vse: zakopnutim na ceste pocinaje, pres horecku az po janevimco… tolik k vysvetleni.
K dotazu: pri vysokych horeckach je mensi objem moci bezny, piti podporuj, horecku srazej.
@BellinkaX píše:
Na emiminu muze ockovani za vse: zakopnutim na ceste pocinaje, pres horecku az po janevimco… tolik k vysvetleni.
K dotazu: pri vysokych horeckach je mensi objem moci bezny, piti podporuj, horecku srazej.
@lupeni zkus ji dat studene obklady na zapesti a kotniky misto jedne varky leku. Ona je ta horecka taky k necemu dobra. Telicko bojuje. Vim ze to je protivne, chces pomoci. Ja male davala sirup az pri 39.5 do te doby homeo, studene obklady a koupel. Max o stupen mene nez je horecka, at to neni sok. Za dva dni bez horecky.
A piti oslad cimkoliv. Hlavne do ni dostan piti. Mela sem ozkousene, dat leky, jak padla teplota, udelalo se ji lepe tak sem ji dala napit najist a vzdycky neco zbastila. At je brzy lepe
@siamka7 píše:
A co si mám o tom příspěvku a převrácením očí asi myslet, když čtu toto ![]()
https://www.emimino.cz/…rankovani/5/
@BellinkaX píše:
A co si mám o tom příspěvku a převrácením očí asi myslet, když čtu toto
https://www.emimino.cz/…rankovani/5/
nechápu co myslíš? vždyť jo, ano, mám strach z očkování. když čtu ty následky pak
fakt děs!
Ahoj!
Takovou horečku nesrážím. Dle mě se akorát zbytečně zatěžuje tělo léky.
Organismus se snaží zatopit, aby zahubil bacily, my mu v tom bráníme (antipyretiky), za nějakou dobu se zase snaží zabojovat a my zase šoupneme něco… a tak pořád dokola.
Nevidím v tom smysl. Naopak vidím smysl v tom, nechat přirozené obranné mechanismy pracovat.
Nejlepším lékem je klid, dostatek tekutin a láska.
Horečka není nepřítel, ale v podstatě lék a pro nás signál, že tělo proti něčemu bojuje.
@Zizalka píše:
Ahoj!Takovou horečku nesrážím. Dle mě se akorát zbytečně zatěžuje tělo léky.
Organismus se snaží zatopit, aby zahubil bacily, my mu v tom bráníme (antipyretiky), za nějakou dobu se zase snaží zabojovat a my zase šoupneme něco… a tak pořád dokola.Nevidím v tom smysl. Naopak vidím smysl v tom, nechat přirozené obranné mechanismy pracovat.
Nejlepším lékem je klid, dostatek tekutin a láska.
Horečka není nepřítel, ale v podstatě lék a pro nás signál, že tělo proti něčemu bojuje.
TAKOVOU horečku nesrážíš? A jakou teda srážíš? Jako ok já to beru nesrážet kolem 38, ale 39,5.. jak myslíš že tomu dítěti je?
@Zizalka Taky nechapu. Když bylo jednomu synovi cca rok a něco mel horečku právěkolem 39-40 a dostal z toho kkřeče a musela jsem volat záchranu. A pak jsme dostali dokonce nějaké silně čípky s tím ze kdykoliv bude teplota nad 38 tak dat, protože některé děti ty křeče z horečkydostanou snadno.Jo a přestával dychat takže to bych neriskovala.
@lupeni psala o horečce 39 a tu skutečně nesrážím ani u jednoho z dětí ani u sebe.
Až když horečka stoupne nad 39,5 srážím pouze vlažnými obklady na lýtka a chladím hlavičku (tu i dřív, když bolí).
Mám s tím zatím jen dobré zkušenosti. Horečka klesne sama do jednoho, max. dvou dnů (u šesté vydržela 3 dny). Pokud se horečka drží déle, tak je to pro mě známka, že to možná bude něco bakteriálního a řeším u lékaře příčinu, nikoliv horečku.
Chápu, že když dítě trpí na febr. křeče, tak si teplotu hlídáte.
Tady přidávám ještě zajímavé odkazy…
http://www.azrodina.cz/…sile-horecky
http://www.slobodavockovani.sk/…i-infekcich/
Nikomu tento postup nevnucuju, pouze přidávám jiný pohled na horečku pro zamyšlení… ![]()
Ahoj, teď jsem měřila malého (2 a půl roku) a má 39,8, spinká. Myslíte mám ho vzbudit a dát mu něco na snížení teploty? co nejvíce zabírá? Nevím, jestli je lepší ho nechat spinkat, asi to potřebuje a neb ho vzbudit ![]()