Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A z čeho má takovou teplotu? Jsi si něčeho vědomá? Volala bych pediatričku a domluvila se s ní.
To je dost vysoká horečka, určitě bych vzbudila a zkontrolovala, zda vnímá, motoriku atd… respektive víš důvod horečky (angína či něco)?
Nám dobře zabírá nurofen sirup, případně se dá po čtyřech hodinách kombinovat s paralen sirupem
Při takovéhle horečce už bych ho vzbudila, to už je dost..pokud to bude potřebovat, zase zabere
a při vysoké horečce se nám nejvíc osvědčily sirupy, na střídačku paracetamolový a ibuprofenový
a občas i vlažná sprcha, ale spíš teplejší, ať to při horečce nevnímá jako ledárnu ![]()
Příspěvek upraven 28.06.16 v 15:26
@LenďuleB píše:
Ahoj, teď jsem měřila malého (2 a půl roku) a má 39,8, spinká. Myslíte mám ho vzbudit a dát mu něco na snížení teploty? co nejvíce zabírá? Nevím, jestli je lepší ho nechat spinkat, asi to potřebuje a neb ho vzbudit
nemáš nurofenové čípky, třeba by se nevzbudil, když bys mu ho opatrně dala ![]()
vědomá si ničeho nejsem, dnes jsem mu dala nurofen, v 11 měl 38.. no a te´d mu to ještě takle vyskočilo
Tak já ho jdu vzbudit a zavolám na pohotovost, co s ním. jinak má maličko rymičku, ale to je všechno, nic jiného nepozoruji. Ještě jeho jedna sestřička má angínu.. tak jestli se nenakazil a druhá holčička )jsou dvojčata) tak tý jeden den taky takle vylítla teplota.. ne tolik, necelých 38 a druhý den byla dobrá. Doktor říkal, že to mohlo být z vedra nebo viroza…
@LenďuleB Muzu se zeptat, co Ti rekli na pohotovosti? Prave resim to same. Tez ma 2,5 let, od rana mel 38,3; Nurofen nezabral, vylitlo to az k 39,5. Zabrala vlazna sprcha, ale jen na hodinu, pak to zas vylitlo nahoru. Po 4h jsem dala Paralen sirup, znovu sprcha a az pak mu to kleslo. Uvidime, co v noci.