Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, nevím, co s malým. Má 3 roky. Nějakou dobu se mu táhne zvracení a průjem. Dneska 2× čůral, ale strašně malinko a bylo to tmavé. Dopoledne jsme strávili lítáním po doktorech a nemocnici na výtěry. Odpoledne usnul a v 7 jsem ho vzbudila. Vypil cca 400 ml vody a necelou decku černého čaje. Je veselý, hraje si, lítá tu, nemá suché rty, nesmrdí mu z pusy. Takže mu pití stačí, ale nemá dostatečné množství světlé moče. Dneska už ani nezvracel, průjem měl naposledy v noci. Se starším jsme jednou skončili při angíně na kapačkách kvůli dehydrataci a to vypadalo úplně jinak. Byl jak hadrová panenka. Mám se plašit nebo ho můžu dát v klidu spát?
Pokud ted vypil 500ml tekutin, tak bych zatim neplasila, i kdyz bych rekla, ze pocinajici dehydratace to je. Dulezite je, aby to nebyl jeho jefiny prisun tekutin na dalsich 24 hodin.
@adusinka Dej ho v klidu spát, jen bych mu ještě před spaním zkusila podstrčit pití… A jinak dostatečné množství světlé moči nemám já celý život a moje babička taky ne a na 93 se těší velmi dobému zdraví ![]()
Ještě dodám, že když ho vzbudím v noci na pití, tak jen začne brečet a nevypije nic.
@adusinka píše:
Ještě dodám, že když ho vzbudím v noci na pití, tak jen začne brečet a nevypije nic.
Se mu divíš, vynadat ti ještě neumí ![]()
Tak pokud kadil naposled v noci a od tý doby vypil 500ml, tak jdi v klidu spát, kup mu v lékárně něco na rehydratací, Kulíška nebo Vodníčka, ať má brzy zase všechny minerály zpět a cítí se líp. My nedávno jeli do nemocnice s jedenáctiměsíční, měla prjůjem a zvracela, byly ty šílený vedra, malá má ještě navíc léčbu na nezhoubnej nádor, tak jsem se bála, noa koukali na mě jak na blázna, ať dávám vodu po lžičkách a nazdar, prej 500ml v pohodě stačí ![]()