Slovní agrese 3leťáka

316
25.8.15 11:56

slovní agrese 3 leťáka

Zdravím všechny maminky tří a čtyřleťáků,

máme teď trochu trápení s naším 3,5 letým chlapečkem. Je to slušný a milý chlapeček, poprosí, poděkuje, někdy je až přezdvořilý (tak to nazvala moje kamarádka, když se jí omluvil za to, že ona do něj omylem vrazila :mrgreen: ). Ale jen do té doby než se naštve. Jakmile to totiž rozčílí (např. když mu něco zakážeme nebo ho za něco pokáráme), tak na nás začne vztekle nabíhat, zuby vyceněné a výhružně u toho vrčí (já vím, asi to zní směšně, ale jinak nevím jak to popsat). U toho umí vykřikovat hesla: Mámo, zavolám Bořka a on tě přejede bagrem a vezme dětský telefon a volá Bořkovi a stěžuje si na mě: Bořku, přijeď, přejeď mámu, máma mě nechce už pustit na zahradu (například).
Dneska zase - ráno vyslékání z pyžama, obrovský problém. Normálně ani nehlesne a jde se vysléknout, vyčistit si zuby atd. Dneska né, prostě nebude. Do deseti hodin jsem ho přemlouvala, vysvětlovala. Pak jsem zvýšila hlas, což on nesnáší, když na něj někdo zvyšuje hlas. Takže hned začal brečet a nabíhat na mě a zuřit. Tak jsem ho chňapla a dala do jeho pokoje, ať se tam vyzuří. A z pokoje slyším: ty mámo jedna, zavolám Bořka. Bořku, máma je hloupá…
tak teď nevím jak to řešit. Mám dělat, že to neslyším? Toto si přeci nemůže dovolovat. Příští týden jde do školky. Co když řekne učitelkám, že jsou hloupé?
Většinou, když ho nechám vyzuřit v jeho pokoji (jdu pryč, aby mě neviděl), tak se za chvíli zklidní a jako by se nechumelilo. Když se pak s ním o tom, co řekl nebo provedl a proč měl trest a musel být v pokoji chci mluvit, tak dělá, že neslyší nebo odvádí řeč jinam a když trvám na svém a hučím do něj, tak se rozbrečí (do lítostiva, ne do zuřiva) a sedí a pláče.
Tak teď nevím co s tím.
Neporadíte některá zkušenější mamča, jak se v této situaci chovat?
Děkuji
 Mishel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3157
25.8.15 12:12

Tak u nás probíhá něco podobného. Syn něco přes 3,5r, klasika, jak nejedu podle jeho scénáře, volá telefon a volá do polepšovny at si pro maminku přijedou atd. Já na to vždy je řeknu, že za chvilku zastaví před domem auto z polepšovny a odvezou si mě, jeslti mu nebude vadit že bude doma sám. Což on je malej závislák takže jakmile se před barákem ozve nějakej zvuk, dostane hysterickej záchvat a drží mě za nohu. Ale jako za dvě hodiny už je to zas nanovo. Nevím moc co s tím, ale vyloženě jako slovní agresi to asi neberu, čekala jsem že popíšeš něco horšího. U nás spíš probíhají jiné dialogy ze kterých rostu: Pojd, půjdeme se koupat. NEPŮJDEME. Ale ano, pojd do koupelny a vysvleč se. NEVYSVLEČU. Říkám ti že se jdeme koupat, mám ti pomoct. NECHCI SE KOUPAT. TY JSI ALE NEPOSLUŠNÁ MAMINKA TY MI POŘÁD ODMLOUVÁŠ!!! Tímhle končí téměř všechny naše debaty. Snažím se mu vysvětlit že já neodmlouvám, ale vysvětluju mu, ale pro něj je to „odporování“, tedy odmlouvání. Na cokoliv musí odpovědět, vždycky poslední slovo, zjištuju že s ním tyhle debaty fakt nezvládám vést :-( Ale zas povzbudivé je, že se to pomalu ale jistě zlepšuje.

A jestli se bojíš že řekne učitelkám že jsou hloupé, syn do školky chodí, asi tam občas plácne něco, ale učitelky mu to vysvětlí a je klid. Takhel jsme řešili, že prý dětem říká že jsou hloupé, protože do něj třeba žďuchají nebo se chtějí prát. To jsem mu řekla několikrát, že se perou jen hloupí kluci, kteří se neumí chovat. Za tím si stojím i já, takže nemám problém když to někomu pak řekne :nevim: Ty děti to časem pochopí co můžou komu říct a komu ne. Včera si k synovi na kolotoč přisedla taková holčička, asi 6-7 let, a 150 kg. syn vytřeštil oči a říká - ty seš teda obrovská přes celej kolotoč :roll: Holčička tam neměla maminku naštěstí a nic si z toho nedělala ale taky jsem moc nevěděla co mu na to mám říct když měl pravdu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
25.8.15 12:12

Tak mu přestaň pouštět Bořka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
25.8.15 12:15

A jinak dnes ráno při cestě do školky mi nedal jiný řidič přednost a zařvala jsem DOPRD.ELE TY MAG.ORE. Jako normálně se mi to nestává, ale tohle bylo prostě o fous a „do prkýnka“ by mi asi neulevilo. A syn mi říká: TO NENÍ ŽÁDNEJ MAGOL, A TY SI TAKOVÝ VĚCI ŽÍKEJ JENOM PLO SEBE POTICHU JO. A HLAVNE TO NEŽÍKEJ VE ŠKOLCE AT MI NEUDELÁŠ OSTUDU" :-D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
25.8.15 12:19
@marmelada78 píše:
A jinak dnes ráno při cestě do školky mi nedal jiný řidič přednost a zařvala jsem DOPRD.ELE TY MAG.ORE. Jako normálně se mi to nestává, ale tohle bylo prostě o fous a „do prkýnka“ by mi asi neulevilo. A syn mi říká: TO NENÍ ŽÁDNEJ MAGOL, A TY SI TAKOVÝ VĚCI ŽÍKEJ JENOM PLO SEBE POTICHU JO. A HLAVNE TO NEŽÍKEJ VE ŠKOLCE AT MI NEUDELÁŠ OSTUDU" :-D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

To je sladký :srdce: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3956
25.8.15 12:20

Mé dceři budou v listopadu 4 roky a máme něco podobného taky. Ona na mě začne řvát, že jsem ošklivá a zlá a pak vykřikovat, že ji nikdy nic nedovolím. Tak to asi patří k věku, jen má každé dítě svůj vlastní styl. :-) To je vždycky tenhle záchvat, pak se z toho i rozbrečí a po chvíli úplnej střih a začne se ke mě tulit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
25.8.15 12:22

Máme něco podobného. Při zákazu s náma není kamarád, nadává, brečí, vzteká se a do toho na nás ječí, že s náma není kamarád. Babičky jsou z toho na prášky, moje máma o víkendu reagovala hůř jak on, sbalila se a nebavila se s ním.
A podobně. V sobotu jsme byli s manželovými rodiči a on když tam jsme všichni, tak zásadně chce nás. Takže tatínek bude houpat na houpačce, tatínek šel na záchod a chtěla babička a on na ní začal ječet, že ať ho nechá bejt, že od ní houpat nechce. Vysvětluju a vysvětluju, babička s náma kvůli tomu nemluví, že máme nevychovanýho spratka, že když je s ní sám tak si to ani nedovolí… Ale aby nám poradila, co teda dělat, tak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
25.8.15 12:22

@terinka4444 :D
Ale pozor, jsou i horší pohádky.. ;)
@mishelka U nás to samé, úplně přesně, a příští týden školka! Ale myslím, že to děláš dobře, dělám to stejně, zavřu ho do pokojíčka a nechám vyvztekat, vrátí se jako beránek! ( a hlášky typu „Máma je blbá“ dělám že neslyším). Pak se uklidní a za vše omluví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
25.8.15 12:23
@terinka4444 píše:
Tak mu přestaň pouštět Bořka.

nepomůže. už na mě volal i Rumcajse a tudle doktorku Plyšákovou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
25.8.15 12:23
@marmelada78 píše:
A jinak dnes ráno při cestě do školky mi nedal jiný řidič přednost a zařvala jsem DOPRD.ELE TY MAG.ORE. Jako normálně se mi to nestává, ale tohle bylo prostě o fous a „do prkýnka“ by mi asi neulevilo. A syn mi říká: TO NENÍ ŽÁDNEJ MAGOL, A TY SI TAKOVÝ VĚCI ŽÍKEJ JENOM PLO SEBE POTICHU JO. A HLAVNE TO NEŽÍKEJ VE ŠKOLCE AT MI NEUDELÁŠ OSTUDU" :-D :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :palec: :palec: :palec: :palec:
tak to je borec teda
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
25.8.15 12:24
  • Vím, že se na mě zlobíš, protože jsem ti nedovolila jít na zahradu. Mrzí mě, že mě chceš nechat přejet bagrem/říkáš, že jsem hloupá. Na zahradu teď nemůžeme, protože blabla, půjdeme tam až XXXX.

Já si teda myslím, že je fajn, že dokáže popsat své pocity a jen se nezmítá řvoucí na zemi (například :lol: ).
Sice je popisuje poněkud „nevhodně“, ale zas je moc malý, než aby se přetvařoval a nadával až někde za rohem, kde ho určitě neuslyšíš :lol:

Školku bych zatím neřešila, učitelka má v očích děcka úplně jiné postavení, autoritu, než rodič.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
25.8.15 12:27

Holky :hug: :hug: :hug: :hug: já jsem tak ráda, že to není jen u nás
můj manžel už mi navrhoval zajít k psychologovi, ale to se mi zdá vzhledem k věku přehnané.
hlavně se mu nelíbí, jak se malý rozčílí a začne proti nám nabíhat a cenit ty zuby a vrčet. Prý to není normální. Já si myslím, že jen neví jak vyventilovat vztek. Jako nenarazí do nás, ani se nás nedotkne, vždycky pár kroků před námi zabrzdí, otočí se a s řevem odběhne pryč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
25.8.15 12:29
@Pipet píše:
  • Vím, že se na mě zlobíš, protože jsem ti nedovolila jít na zahradu. Mrzí mě, že mě chceš nechat přejet bagrem/říkáš, že jsem hloupá. Na zahradu teď nemůžeme, protože blabla, půjdeme tam až XXXX.

Já si teda myslím, že je fajn, že dokáže popsat své pocity a jen se nezmítá řvoucí na zemi (například :lol: ).
Sice je popisuje poněkud „nevhodně“, ale zas je moc malý, než aby se přetvařoval a nadával až někde za rohem, kde ho určitě neuslyšíš :lol:

Školku bych zatím neřešila, učitelka má v očích děcka úplně jiné postavení, autoritu, než rodič.

Děkuju :hug:
když mu situaci komentuju, tak jak to píšeš, tak v tom vzteku řve a tekutí mi v rukou, válí se po zemi a neposlouchá. Když potom, co se uklidní, tak právě dělá, že neslyší, odvádí řeč jinam a nebo v krajní situaci, když do něj už moc hučím pláče

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5470
25.8.15 12:30

@mishelka :potlesk: :potlesk: :potlesk: to je fakt sranda, rumcajs a doktorka plysakova :lol: :lol: ale mame to doma taky, takze nezbyva nez opet ono stare zname - vysvetlit a prezit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
25.8.15 12:32

Manžel je mimo ne? to by psychologové měly pacientů :mrgreen: :mrgreen: Náš je to ssamé, teď mu budou 4 roky, nevolá bořka, spíš chytá moresy od starší sestry :zed: Ale taky dokáže pobavit, dneska po snídani, mami dej mi prosím bombon, jsem to všechno snědl. tak říkám, chvíly vydrž, pracuju. A mladej, no dobře, zas tu budu čekat hodinu, to jsem šťastnej :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí