Jak dlouho může trvat viróza?

85
21.1.07 21:06

Průjem a zvracení

Ahoj, včera v noci začal náš Matyáš hrozně zvracet a do toho dostal průjem. Jelikož jsme se zrovna vrátili z hor, kde to potkalo pár lidí, rozhodli jsme se jet do nemocnice. Nechali si ho na infekčním, pro dehydrataci dostal dnes infuzi… je mi z toho vážně hrozně, při představě, že je tam sám v neznámém prostředí. :( Kvůli chřipce jsou zakázané návštěvy, ale jeden moc ochotný doktor mi dovoli, ze zítra ráno můžu přijet a být se synem po celou dobu jeho pobytu. Já mám obavy, jak dlouho tohle může trvat, máte s tím někdo zkušenost? Je to prý nějaká viróza, která ted řádí. Díky za Vaše zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
474
21.1.07 21:31

Ahoj, nase mala dneska rano taky trochu zvracela, cely den mela pres 38, tak taky nevim co s ni je? Asi neco vazne radi, protoze ona vetsinou nic nechyti, je zdrava jako rybka :D pokud bude mit jeste v noci teplotu, planuji navstevu dr..

Tobe moc Ti drzim palce, aby Te zitra k malemu pustili, vubec se nedivim, ze jsi z toho na prasky, cloveku by bez tech deticek puklo srdce :D

Drz se,

S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
21.1.07 21:32

Ahoj Veroniq, neboj se všechno bude dobré oni se tam o něj postarají a on to zvládne, navíc tam od zítřka můžeš být s ním. Já mám 7letou holčičku, ale tento problém jsem měla stejný když jí byly 2 roky, strašně zvracela a měla průjem tak si jí nechali v nemocnici kvůli dehydrataci byla to taky střevní chřipka, a navíc jsem s ní byla sama (přítel odešel), druhý den jsem se chtěla hospitalizovat s ní, ale ráno mi bylo tak zle že jsem nestačila lítat na WC dostala jsem to taky, takže bych nebyla schopna se o ni postarat, tak jsem volala Dr a ona mi řekla, že je úplně v pohodě, že má dietu a už nezvrací,a že si tam hraje s dětmi to mě trochu uklidnilo, ale stejně jsem furt brečela, měla jsem pocit že je tsrašně sama, ale zvládla to líp než já a mě bylo fakt hrozně, zvracela jsem celý den po půl hodinách, nakonec tam byla 3 dny takže neboj, bývá to tak 1-2dny. přeji hodně štěstí a brzké uzdravení :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.1.07 21:33

Ahoj, dcera (2,5) zvracela 6 hodin po 5 min (žluč a sliny… víc už nešlo), tak dva dny po jakémkoliv jídle průjem, ale ne takový ten šílený, vodnatý 15× denně.. jen předrážděné střevo reagovalo neadekvátně na jakékoliv dietní jídlo.. Pak už to bylo OK. Pak tedy nasazena jiná dieta, kterou dcera odmítala, takže dva dny pak nejedla nic, pátý den začala normálně jíst a pít, už jí nic nebylo… Takže my si to tou hladovkou možná prodloužili, možná urychlili, ale víc jak 4 dny by to být nemělo…

I když nevím, jak moc horší průběh u tak malého dítete může být…

Mimochodem manža to od dcery chytil taky, ale měl jen průjem.

Já nic ;-)

Už aby mrzlo a tyhle virozy daly pokoj, je toho nyní opravdu všude hodně..

E.

• Citovat
  • Upravit
386
21.1.07 21:34

Ahojky, to je divné, že s malým nemůžeš být v nemocnici? Většinou malé děti nechávají s rodiči. Moc Ti držím palečky, aby to bylo vše v pořádku. Myslím, že to opravdu lítá všude a je to normální, také se divím, že si ho nechali v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
21.1.07 21:40

Ahoj Veronique :wink:
Může to trvat jen do zítra, ale taky pár dní. Na to ti někdo těžko odpoví. Může to být průjem neinfekčního nebo infekčního původu. Synovi udělají pár testů:vyšetří stolici (na parazity, viry a bakterie), odeberou krev (krevní obraz, biochemie-jaterky a astrup-ph krve). Budou ho hlavně zavodňovat (ta „kapačka“) a bude chvíli na dietě. Možná nějaké léky :?: , ale to už je opravdu ke konkrétnímu případu.
Tak přeji zdavého klučinu a ať je brzy vše v pořádku, Jana :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
21.1.07 21:47

věršinou první den tam rodiče nechcou jelikož je to infekční a když to chytne i rodič tak teda nevím, a podle mě je dobře že si ho tam nechali na pozorování a hlavně kvůli té dehydrataci, jelikož v sobě nic neudrží je to velice nebezpečné a zvláště pro tak malé dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
21.1.07 21:49

Byli jsme v nemocnici, když měl malej inf. moč cest, byli tam i pokoje s infekčními batolaty a ti tam rodiče taky měly. Takže asi jak které nemocnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
21.1.07 22:09

Díky za uklidnění. V nemocnici si ho nechali, protože opravdu hodně zvracela a kadil v podstatě vodu… a u tak malého dítěte prý rychle natupuje dehydratace, tak si ho tam nechali. Doktorka na příjmu řekla, že jelikož jsou hygienou zakázané návštěvy, tak tam zůstat nemohu. Dnes jsme tam byli a mladý ochotný doktor mi řekl, že se jim ráno uvolní místo pro maminku, tak ať přijedu, i přes ten zákaz návštěv. Jsem za to moc ráda, protože si dokážu představit, jak tam ten můj chlapeček trpí, když nikoho nezná a musí být v postýlce, ve které doma výhradně spí, jinak běhá po celém domě. Tak aspon bude klidnější, když tam budu s ním. Myslela jsem si, že nejem nijak přehnaně citlivá, ale tohle mě fakt dostalo, pořád musím myslet na to, jak to snáší, jeslti nepláče a tak. Navíc je mi záhadou, jak ho donutí ležet s kapačkou, když je to dítě, které minutu neposedí. Ach jo, už aby bylo ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
21.1.07 22:12

Tak si tam zkus pro klid duše zavolat, jsi máma a máš na to právo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
21.1.07 22:13

Neboj Veronique, jestli je mu i trošičku špatně, tak určitě bude spinkat a moc plakat nebude a za pár hodin už bude mít u sebe maminku. Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
22.1.07 10:49

Ahoj!
Tak naše Anetka od úterní noci taky zvrací. Ve středu jsme byli u dr., na:,–(ila dietku a každé ráno jsme měli volat, jak malé je. Ve čtvrtek začal průjem, v pátek jsme volali s dr. co s jídlem a tak a během pár hodin po telefonátu se začala situace rychle měnit. 8O Průjem byl opravdu veliký,byly to ohromný kvanta vody. :cry:
Malá začala být apatická,vyletěla ji horečka,měla studené ruce,nohy,profialovělou pusu,a jako by vpadlé očička.Začala jsem ji dávat rehydratační roztok, dala jsem si 3 hodiny na zavodnění a pokud by se to nelepšilo, jeli by jsme do špitálu. Anetka pít nechtěla, tak jsem ji po troškách dávala roztok stříkačkou.Tak za dvě hodiny začala zase běhat a pít sama. :wink: No ten den kadila si 19× a zvracela3×.
Naštěstí jsme to zatím zvládli doma. Dnes nám paní dr. udělala výtery, tak uvidíme. :?
Zvracela ještě včera v noci 1×,když bude ještě dnes zvracet máme hned volat. Asi by nás nemocnice neminula. :(
Moc vám držím palce a ať jste co nejrychleji spolu.
 Kira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
22.1.07 11:33

Ahoj, tak Matyáš je stále na infuzi, už nezvrací, ale pořád hodně kadí. Nejhorší je, že nemůžu být s ním. Ráno jsem tam volala, jako že už jedu a nějaká doktorka (ta která ho přijímala) mi stroze řekla, že at zůstanu doma, že je zákaz návštěv a že mi včera doktor něco nasliboval, tak to že je jí jedno, ona že má povinnost respektovat zákazy. A prej jeslti chci vědět něco a malým, tak si mam zavolat mezi 11 a 12, vo hodinach pro to urcene 8O Tak jsem na ni ráno byla trochu nepríjemná (kdo by nebyl) a kdyz jsem tam ted volala, tak uz byla sdílnejsí, ale za malým stejne nemůzu. Prej ho pustí asi az na konci týdne. Sakra, jak já mám tohle snáset? Já si připadám jak v pravěku… vezmou mi dítě a já za ním nesmím a jednou denně si můžu zavolat a oni mi řeknou kolikrát kadil? Tak kde jsme? Všichni by chtěli, aby lidé začali zdravotnictví vnímat jako normální placené služby (platíme to prece z pojistení), ale to by se lékari taky museli zacít chovat k lidem jako k platícím klientům. Já neříkám, že se o něho nepostarají, nebo tak. Jen mě hrozně naštvalo chování doktorky, to, jak to podala. A to, že svýho broučka ještě několik dní neuvidím, ani nekomentuju. Já prostě nevím, co mám dělat. Pořád musím myslet na to, jak mu tam je, jeslti ho někdo pohladí, když pláče a tak. Já už tohle nechci nikdy zažít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
22.1.07 11:49

Veronique - to bych byla taky pěkně naštvaná. To je právě ten důvod proč jsem se to snažila zvládnout doma. Ne teda za každou cenu, ale pokud to jen trochu půjde.
Přítel řekl, že samotnou ji nikde nenechá, že raději pojede do jiného špitálu. :roll:
Tak už vidím jak objíždíme republiku!
Zákazy návštěv budou asi všude :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
22.1.07 11:58

Veronique, to je mi opravdu moc líto. A nepamatuješ si třeba aspoň jméno toho dr., že by sis zjistila, kdy má službu a zavolala, až tam bude a domluvila sis to s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí