Teplota

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
86
16.1.07 20:53

Teplota

Omlouvám se, že nemám trpělivost vyhledávat témata a zakládám tak zbytečně nové, ale naměřili jsme našemu malému 38,3 a teď se mi zdá, že sálá ještě víc, nechci ho ale budit jen abych ho změřila. Myslím, že ta teplota souvisí s růstem zoubků- klubou se mu hned dva další. Snažím se zachovat klid, ale potřebovala bych podporu… Už to bude druhá noc. Mám ho nějak balit do ledového prostěradla, nebo kdy mám začít panikařit? Díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22315
16.1.07 20:58

PAfko, zkus to zahnat zatim Nurofenem 2,5ml

nebo paralen cipek......pokud budou horecky 3 dny a vice jedte k doktorovi......

I kdyz se rika, ze k zubum je max. tt 37,5-38 bez odectu.........nekdy je i vice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
16.1.07 21:04

Z toho měření jsem popletená, po odečtení (odečítají se 4 dílky, ne?) má teda jen 37,9. A tuhle jsem někde četla, že teplota se má nechat a nemá se s ní nijak bojovat, ale to psal asi bezdětný chlap…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
16.1.07 21:08

Pafko, pokud meris rektalne odecita se 0,5°C

jinak pokud lezou zoubky a i ma bolesti, klidne ten nurofen dej..........ja davala

kdyby to nebyli zoubky tak se doporucuje pod 38 nesrazet...........ale ja srazela i tak......proste bala jsem se krecu........hlavne v noci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
16.1.07 21:13

Od teploty mařené v konečníku se odečítá 0,5 st- tedy Tvoje dítko má 37,8, jestli si tu teplotu dobře pamatuju. Do 38 st má teplota obranný význam, taky se jí říká zvýšená teplota. Nad 38 st je to horečka, ta se pak raději sráží- Paralen střídaný Ibalginem- už tělo moc přehřívá a u dětí může dojít ke vzniku febrilních křečí a navíc organismus dehydruje.
Zatím tedy bez paniky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
16.1.07 21:18

našla jsem ten článek- píšou při nachlazení a do 39 stupńů - to prý teplota znamená, že tělo s nemocí bojuje a nemá se srážet. Zuby nejsou nemoc, takže jsem si nachystala ten Nurofen až se probudí… Zítra jdeme na roční kontrolu, tak to už vydržím, hlavně nepanikařit, jó jó…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
16.1.07 21:25

Janulinko, když zuby rostou, tak to tělo přeci nebojuje s nemocí, jen reaguje na bolest??? Nebo, já už nevím. Měla jsem studovat medicínu a ne se flákat, teď se tu bojím každého prdíku… Nepořizujte si první děťátko až v pětatřiceti- to už na to nemá nervy ani taková ranařka, jako já. Achich ach…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
16.1.07 21:31

PAfko, ten nurofen neublizi.......... takze nemej strach a zitra to prober s doktorkou.........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114

Při měření teploty v konečníku se odečítá 0,5C (vždy).
Od 37C do 37,9C - zvýšená teplota
Od 38C - horečka

Zvýšená teplota se nesráží protože tělo bojuje s viry, které se právě při teplotě špatně množí, jen pokud je teplota z důvodu nějaké bolesti (zuby, hlava atd.) může se podat např. Paralen 100 čípek.

Horečka od 38C se nejprve sráží Paralenem (čípek), pokud nezabere tak např. Ibalginem SUS. Horečka nad 38C se musí za 24H podařit srazit pod 38C alespoň na chvíli nebo hned k Dr. popř. pohotovost. Je možné kombinovat Paralen čípek s Ibalginem SUS ve 4H odstupech. Pokud horečky nad 38C trvají déle než 3 dny i když se je daří srážet určitě kontaktovat Dr.

Při horečce od 39C je možné přidat zábaly, ty se mohou dělat jen v případě že je to dítěti příjemné a nemá studené ruce a nohy.

Jen poznámka k těm zábalům nemá to být studená, ale vlažná voda.

Tvarohový zábal. Na chodila až po kotník dát vrstvu tvarohu, ten obložit mikrotenovým sáčkem, aby se to zapařilo a na to dát teplé ponožky. Tvaroh fakt odvádí horkost z těla. Nejlépe je to dávat na noc, kdy dítě spí nebo přes den, kdy je v postýlce.

Dítě svlékneme donaha a od podpaždí po třísla se obalí plenou namočenou v odražené vodě a pak ještě něčím suchým. Ta mokrá plena se nechává max. 3 - 5 minut a postup se může po čtvrthodině opakovat, 3× opakovat.

Octové ponožky
naředíš studenou vodu s octem tak asi jako na zálivku salátu(nesmí být moc koncentrované)
namočíš do této vody ponožky - nejl.bavlněné - a vyždímeš,aby to neteklo
navlékneš tyhle ponožky prckovi na nožky a převlékneš dalšími, tentokrát suchými ponožkami (nejlépe takové ty silnější žebrované)
Přikryješ peřinkou a čekáš tak 15 minut, pak zase vyměnit - tak 3× za sebou
Ocet by měl tu horečku vytáhnout

Chladit tělíčko vodou (zábaly nebo vlažná koupel)

Při horečce od 40C mohou nastat Febrilní křeče na které pomáhá Diazepam. Příznak těchto možných křečí jsou horečka + ledové ruce nebo nohy, v těchto případech volat Dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni

neboj

Drz se, do rana to vydrz.
Pokud se skutecne jedna o zoubky, poradila bych Brufen sirup. Je nejen na teplotu, ale take ucinny od bolesti. Studene zabaly ne - pokud nejde o prochlazeni, anginu a pod.
Neboj, dobre to dopadne. Deticky jsou silnejsi nez nase nervy !

• Citovat
  • Upravit
86
16.1.07 21:45

Díky, už jsem klidnější a mrňousek stále klidně spinká. Sany, tobě spešl díky- to si vytisknu pro případ další teploty - bezzubé.
Na dlouhodobý kašlík (není suchý, odkašlává) máš taky babičkovský recept? Dávala jsem odvar z jitrocele a mateřídoušky, ale žádné změny jsem nepozorovala ani po třech dnech- poslech naší doktorku vystrašil a poslala nás do nemocnice s podezřením na zápal plic- bral přitom antibiotika na zánět průdušek - tam mu vzali krev a na základě těch výsledků doporučili ukončit léčbu- prý je krevní obraz v pořádku- to bylo před týdnem, ale stále kašle ( taky mi řekli, že možná bude ještě pár dní kašlat…), takže já vlastně DOUFÁM, že ta teplota je od zubů!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
16.1.07 22:02

Na dlouhodobý kašel žádný receptík nemám. To o té teplotě mam vyčtený tady a dala sem si to takhle do souvislýho „článku“, mam to uložený. Dřív sem taky hned plašila :D No ale co ti řekli v té nemocnici že je v pořádku ale kašel může ještě přetrvávat tak mě to doktorka taky často řiká, malá je poslední dobou často nemocná tak když jí poslechne a zjistí že je to v pořádku tak že prý ještě nějaký čas bude kašlat a vždy to zatím přešlo bez problému…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
16.1.07 22:07

Pafko, píšeš, že zítra jdete na roční kontrolu, to se ale chodí do poradny kde jsou zdravé děti, ne? Takže já bych šla normálně ráno v ordinačních hodinách pro nemocné. Protože jestli má horečku, tak může být klidně nemocný, doktorka by vás v poradně asi nerada viděla s teplotou. Ale to asi víš.

Jinak pafko, já už mám třetí dítko, ty dvě už jsou velké, ale stejně jsem na nervy, když prcek onemocní. Je jedno kolik je ti let, vždycky budeš nervózní. Já už si toho užila! A neboj, bude zase dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
16.1.07 22:23

Uvidím, jak proběhne noc, zatím stále klidně spinká- s tatínkem v objetí přes celou postel a na ustlaných peřinách, takže tu asi budu sedět hodně dlouho, cha cha. Ráno ho kdyžtak změřím a uvidím.. Díky a dobrou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
17.1.07 20:31

Tak jsme vyfasovali chemoterapeutika, začínám se té naší doktorky bát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí