Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky,
prosím o radu, moje malá Nikolka je stará 3 neděle a dneska jsem si všimla, že má dost řídkou stolici, ale nevím, jestli to je průjem nebo ne. Nevíte, jak vypadá průjem u plně kojeného miminka? A jak se dá léčit? Moc děkuji za odpovědi.
Ahoj,
řídká stolice u miminek je myslím normální.. nám to někdy z plínky skoro vytékalo
Nedá se tomu říkat průjem, je to běžné..
Divné by bylo, kdyby mělo hovínko nějakou zvláštní barvu.. zelená stolice je myslím hladová..
Mimochodem mám taky Nikolku, ale už trochu větší ![]()
![]()
Jarka a Nikolka
Jestli je Nikolka jinak spokojená,normálně pije,tak může být pokakaná u každého přebalení
a opravdu dost tekutě ![]()
I kdyby se jednalo o průjem ,tak se dál normálně kojí.Velká fontanela by neměla být propadlá,byla by to známka nedostatku tekutin.
tak to zvládněte Kira
Vitek mel velmi ridkou stolici treba i 10× denne a nevim kolik tydnu. Je to normalni u plne kojeneho miminka. A my prevlikali a prevlikali.
Ne vzdycky musi byt zelena stolice hladova. Pry muze zezelenat v plince.
Souhlasim, ze pokud miminko normalne ji a pribyva a je spokojene, je vse OK.
Ahoj,
dcara měla průjem hned po narození,doslova z ní tekla voda, řešila jsem to s pediatrem a ten mi doporučil upravit moji stravu a já měla brát Nutrolin B ( nebo Lacidofil), že se to přes mlíko dostane k mimču. Nebo mu může vadit něco projímavého ve tvé stravě.Jinak řídkou stoličku ( různých barev - od hnědé přes žlutou až po zelenou) měla celou dobu, občas to proteklo i plínou, jen už nekakala vodu. Pokud je mimčo spokojené, tak to neřeš, je to normální.Z
Dobry den, jsem už celkem zoufalá … syn ma už druhy tyden prujmik … doktorka nám nasadila bebu bez laktozy a k tomu mrkvovo-ryzovy odvar po dobu používání odvaru se stolice vrátila zpět k normálu měl to kasovity a pak krásné pevný jenže doktorka řekla ze mam postupně přestat dávat odvar a dávat jen mliko … jenže co jsem to tedy vysadila ma zase opět prujmik … ještě podotknu ze byl na rotavirech a když mu dělala ster vyšel pozitivní …