Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, ráno se malá vzbudila a měla v pyžámku uprclé…
tak jsem jí umyla dala čisté a za čtvrt hodky zas uprclý flek řidký, opakovala jsem, dala jí neslazený čaj a piškotky, poté prujem větší, bříško jí nebolí, teplotka jen mírně zvýšená jen ale ráno, ted v pohodě. Je to jen nijaká střevní viroza? leží a říká že je slaboučká, jinak nic. mám jí něco dát myslím uhlí nebo něco na prujem? dekuji
Holkam zhruba od roku davam zavarene boruvky a horkou cokoladu a vzdy zabere hned
![]()
Teď řádí střevní chřipky… Na průjem piškoty rozhodně NE!
A vůbec nic sladkého.
Dej Enterol a nasaď klasickou dietu na průjem (rýže, dušená mrkev, starý rohlík, rýžový chlebíček, nastrouhané jablko bez slupky).
@gabki Nevím, jestli může Endiaron?
Ale zkus Kulíška, ten vždycky té naší cácorce pomohl ![]()
Syn měl minulý týden to samé, nasaď Enterol, probiotika a dietu( piškoty ne, jsou sladké ). Dávala jsem rozvařenou rýži s mrkví, suchý rohlík a jemně nastrouhané jablko.
Bych dala akorát dietu a šoupla jí k pohádkám v rychlestahovacím oblečení
Nebo třeba na kaťátka nalepila slipovku. Léky bych řešila až kdyby se to do zítra nezlepšilo, pokud pije a nesvíjí se v křečích, nač se něčím ládovat ![]()
Našla jsem ještě plenky
vel.4 tak jsem jí dala už pátou protože nemíním furt převlíkat, a vzala to v pohodě. Dík za rady piškoty už nedávat!!!jejda to jsem nevěděla, myslela jsem že je to suché tak že muže…děkuji vám za rady, odpol. pojedu do lékarny na ten Enterol.to jsou nijaké kapky nebo léky?
Mela jsem dneska s mladetem uplne stejny probuzeni
davam kuliska…caj..piskoty davam taky..a rohliky…teply jidlo je ideal kureci vyvar s mrkvi a ryzou ![]()
@Denpry píše:
@gabki Nevím, jestli může Endiaron?Ale zkus Kulíška, ten vždycky té naší cácorce pomohl
endiaron je od 40 kg telesne vahy
@Denpry píše:Endiaron NE! Ten je pro dospělý! Enterol je pro děti!
@gabki Nevím, jestli může Endiaron?Ale zkus Kulíška, ten vždycky té naší cácorce pomohl
@gabki píše:
Maminky, ráno se malá vzbudila a měla v pyžámku uprclé…tak jsem jí umyla dala čisté a za čtvrt hodky zas uprclý flek řidký, opakovala jsem, dala jí neslazený čaj a piškotky, poté prujem větší, bříško jí nebolí, teplotka jen mírně zvýšená jen ale ráno, ted v pohodě. Je to jen nijaká střevní viroza? leží a říká že je slaboučká, jinak nic. mám jí něco dát myslím uhlí nebo něco na prujem? dekuji
Pokud měla průjem jednou, dvakrát, tak do ní žádný Enterol ani nic podobného necpi - s tím je dost času, kdyby se to zhoršovalo.
Nasaď probiotika (třeba Lacidofil) a můžeš klidně zdvojnásobit dávku, tím ničemu neublížíš. Vynechat mléčné výrobky a klasickou dietku na průjem (rýže, vařená mrkev, apod.). A samozřejmě hodně pít.
Dělala jsem na obed rýži s mrkví, pije čaj neslazený a na odpoledne má koupený polystyrén
takové ty rýžové a banán…na večeri jí dam suchý rohlík. s pitím nemá problém.
Jinak je při chuti pojedla by vše…co ted nesmí…takže jde o duslednost i když se mi jeví normálně, nic jí nenabídnu. máme 1.prujem-4roky!!!asi ze školky nijaký bordýlek…