Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, vim, ze je tu spoustu takovych diskuzi, ale chtela bych vedet, zda to mate nekdo take takto. Syn ma pet let, prvi rok ve skolce byl minimalne nemocny. Ale ted od zacatku roku: viroza, za mesic atb na zanet prudusek, za dalsi mesic atb na anginu. Dr. rikala, at se letos vubec nedivim, ze takovou zimu, kdy jsou deti porad nemocne, dlouho nezazila. Vzdy nechavam syna doma poradne dolecit. Ted byl ve skolce 3 dny a dnes v noci zase 38 st. teplota. Sakra je tohle normalni? Jsem z toho na nervy. Prosim vas, mel jste to taky nekdo takto? Potrebuju trochu uklidnit, ze v tom nejsme sami ![]()
@Romine sestře je 6 roků a do školy chodí spíš jen na návštěvu.
Táhne se jí to už od začátku zimy - zánět průdušek, pak teplota, pak rýma, pak znovu teplota ( většinou po týdnu ) a teď? Hnisavá rýma s antibiotickýma kapkama do nosa. Takže asi tak.. ![]()
Jj, taky to mame tak, jen maly vicemenne promarodil celou zimu od rijna do ted..je max tyden zdravi..doktorka mi taky rekla, ze letos je to zle..Ani malyho do skolky nedavam, pujde az ke konci dubna..ale ja to nemusim resit hlidanimm, jsem na MD s ladsi dcerkou.
My taky. Když ne průdušky tak akutní bronchitia když ne to tak laryngitida. A když ne to tak aspoň kašel a rýma.
U nas taky, tahne se to od zari, nejdriv angina, chripka, zanet prudusek, zanet spojivek, bronchitida, strevni chripka. A toto vsecko jen od zari. Do te doby nebyla nemocna vubec
Holky dik. trochu jste me uklidnily. Jsem na nervy taky z toho duvodu, ze chybim v praci. At je uz jaro a snad bude lip.
Příspěvek upraven 28.03.13 v 10:19
No když jedete ATB a pak další ATB není se čemu divit… Ono to bohužel vybije všechno i to dobré a pak je dítě náchylnější..
@Nina Filipi píše:
No když jedete ATB a pak další ATB není se čemu divit… Ono to bohužel vybije všechno i to dobré a pak je dítě náchylnější..
To si taky rikam.
Já dávám dětem factorbase Kids a OK Alfa plus. Za poslední dva, tři roky mi nemarodily
Já neléčím žádnými léky a k dr nechodíme… Ale od prosince se kluci střídají s nemocemi snad vkuse. Loni jsem měla staršího ze školky týden, letos tam byl za poslední 4 měsíce celkem asi 3 týdny…děs. Začalo to neštovicemi, pak viróza, kašel, střevní viróza a pak zase po 3 dnech ve školce teplota. Teď ji má mladší. Vyhlížím jaro jak nikdy ne ![]()
Jsme na tom podobně syn 7 dvakrát horečky, chřipka a malá to vždy chytla od něj
,před měsícem jí museli píchat ucho, měla zánět a atb, teď zase mají oba tu chřipku, ale to léčíme klasicky při tepl. paralenem(u malé čípky)a kapky do nosu, synovi jsem koupila imunoglukan tak snad to trochu pomůže
Taky tak, od narozeni zdravy jako ripa, v zari nastoupil do skolky - od te doby vic nemocny, nez zdravy. Chodi tam prakticky jen proto, aby zas neco chytil.
Od listopadu doted 3× atb - zanety stredousi, i s pichanim usi, pokazde
.
Ted je doma po vyndani nosni mandle, nebot hned k tomu dostal opet zanet ucha.
Tak doufam, ze vyndani mandle pomuze, k tomu bude jaro, snad uz to bude lepsi.
A hlavne ze pristi „skolni“ rok bude lip, tohle je hruza.
Detske nemoci zatim nechyta (nechci zakriknout), ale ryma usi ryma usi… porad dokola. ![]()
Syn 34m.od konce rijna jsme nepretrzite nemocni:( angina, chripka, zanet prudusek, akutni bronchitida, akutni laryngitida kdy nas odvezla rychla do nemocnice, mezitim vytrzena mandle a to trech tt os vytrzenw mandli opet zanet prudusek a po dvou tydnech ted opet laryngitida…:((( je to nekonecne:( mel 4krat abtibiotika. Ono se to rekne ale kdyz je na tom tak spatne ze bez ant.by se z toho nedostal tak proste je mel4×. Proste silena zima. Jestli jsme byli pres zimu venku jednou tydne v prumeru venku jinak nic. Pamatuji jsi ze jako male deti jsme si uzivali zimu porad ve snehu sankovali jsme a tenhle rok silene jen zavreni doma:(
Do toho to od nej vetsinou chytne i nase 17.mesicini. katastrofa…modlim se kazdym dnem at je jaro at muzeme normalne fungovat.
Mame to podobne. Syn ma teda teprve 20m. O vanocich mel anginu s horeckami, dostal ATB, koncem ledna mel laringitidy a v pulce unora virozu s horeckama, skoncili jsme na ATB.
Dr. nam doporucila imunoglukan na imunitu + bere vitaminovy sirup Sanostol. Musim zatukat, ale od te doby se drzi, ted ma jen rymu.