Průjem u miminka - alergie?

32
7.4.13 14:46

Průjem u miminka - alergie?

Dobrý den,
můj dvouměsíční syn má již delší dobu průjem. Teploty nemá, není dehydrovaný, pije normálně. Potřebovala bych poradit, na jaké potraviny se projevuje alergie průjmem. Na poradnu jdeme příští týden, dřív k dr. jít nechci, nemá oddělenou čekárnu pro miminka a prcek už se tam jednou nakazil. V šesti týdnech bral atb, tak mě ještě napadlo, zda to nemůže být pozůstatek.
Děkuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
97
7.4.13 14:55

Co znamená, že má průjem? Jak často stolici a jak řídkou? Mysím, že častější (i 6-7× za den) a řidší stolice ještě u plně kojených miminek nemusí znamenat průjem. Moje dcera na častou a většinou taky řidší stolici taky trpěla, měla to od 2. do 5. měsíce, často taky zelenou nebo s hleny (hodne jsem to řešila, zkusila držet bezmléčnou dietu kvůli podzření na alergii na bílkovinu kravského mléka - ta se ale neprokázala, protože při dietě i jejím vysazení nenastala žádná změna). Pak se nám to podařilo homeopatiky zlepšit a znovu se častá a řidší stolice vrátila v 7. měsíci, zase nám na to zabrala homeopatika (bojujeme s příkrmy, takže i v tom 7. měsíci byla víceméně hlavně kojená). Takže pokud přibírá dobře a je spokojený, tak si myslím, že to nemusí být nic vážného. Antibiotika ale taky mohly sehrát roli - zkus dávat nějaká probiotika - třeba Bioagaia je dobrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
7.4.13 15:10

No malá když byla rozbalená, tak to z ní přímo stříkalo a průjem to nebyl.. Plus po těch antibiotikách jsou samozřejmě zničený i ty správný bakterie.. Já bych to zas tak černě neviděla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8469
7.4.13 16:32

Taky bych se nehrozila! Luky, když byl takhle malej, měl pokaděnou každou plínu - cca 10× denně. A řidký to bylo vždycky. Nikdy jsem to neřešila. Ani nevím, jak bych u kojeného dítěte poznala průjem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
7.4.13 16:46

Všechny děti měli v různých obdobích tekuté vodnaté kakání, ale průjem to nebyl. Když měl teď nejmladší fakt průjem infekční, tak to teda vypadalo úplně jinak, a hlavně to i jinak smrdělo…

Pokud bral atb, tak můžeš začít podávat nějakého laktobacila/probiotika, je jich na trhu už celkem dost i pro úplně maličká miminka.

Jinak dítě může reagovat průjmem asi hlavně na bílkovinu kravského mléka, ale to je tuším doprovázené i bolestmi bříška. Pokud je dítě spokojené, přibírá, stolice není hlenovitá nebo zapáchající, tak bych to asi moc neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí