Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Zdravíčko, naše Klárka 1rok má druhý den průjem, nezvrací. Dnes jsme byly na roční prohlídce a o průjmu jsem samozřejmě doktorce řekla. Máme dodržovat dietku. K obědu jen mrkev s rýží ale malá to nechce a plive to ven. Co jiného jí mohu dát k jídlu? Ani nepřibírá, naopak ještě malinko zhubla ale vyrostla 5cm.
Díky
Mrkni na Google, je tam plno doporučení co dítě může při průjmu.
Hodně pít. Černý čaj a nebo vychlazenou Coca-Colu po lžičkách - to pomáhalo hodně nám.
Ryzi s ovocem, treba bananem, by nesnedla? Ovocnou presnidavku. Dusene/varene kureci, vyvar…
@beruska9 vývar prý ne. Je mastný. Ona jí ta rýže celkem nejede
Vařené brambory, suchý bílý rohlík od včerejška, vývar do lednice a stáhnout tuk, dát tam mrkev a třeba trochu rýže místo nudlí nebo bezvaječné nudle. Později kousek vařeného kuřecího, krůtího prsa nebo králičího masa.
Ahoj!
Dceruška také měla teď průjem několik dní a přežily jsme ho na rýžovém odvaru, ze kterého jsem dělala večerní rýžovou kaši, dále tolerovala uvařenou mrkev s rýží, uvařenou mrkev s bramborou, suché den staré pečivo, jablečné pyré. K pití černý čaj (s glukopurem), vodu. V nejhorších dnech (kdy mi odmítala pít), jsem jí dávala po lžičkách zavodňovací roztok (kulíšek).
Ať je brzy dobře.
Zdravíčko, naše Klárka 1rok má druhý den průjem, nezvrací. Dnes jsme byly na roční prohlídce a o průjmu jsem samozřejmě doktorce řekla. Máme dodržovat dietku. K obědu jen mrkev s rýží ale malá to nechce a plive to ven. Co jiného jí mohu dát k jídlu? Ani nepřibírá, naopak ještě malinko zhubla ale vyrostla 5cm.
Díky