Průjem u ročního dítěte - co k jídlu?

Anonymní
17.8.22 15:36

Průjem u ročního dítěte-co k jídlu?

Zdravíčko, naše Klárka 1rok má druhý den průjem, nezvrací. Dnes jsme byly na roční prohlídce a o průjmu jsem samozřejmě doktorce řekla. Máme dodržovat dietku. K obědu jen mrkev s rýží ale malá to nechce a plive to ven. Co jiného jí mohu dát k jídlu? Ani nepřibírá, naopak ještě malinko zhubla ale vyrostla 5cm.
 Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3032
17.8.22 16:11
@Anonymní píše:
Zdravíčko, naše Klárka 1rok má druhý den průjem, nezvrací. Dnes jsme byly na roční prohlídce a o průjmu jsem samozřejmě doktorce řekla. Máme dodržovat dietku. K obědu jen mrkev s rýží ale malá to nechce a plive to ven. Co jiného jí mohu dát k jídlu? Ani nepřibírá, naopak ještě malinko zhubla ale vyrostla 5cm.
Díky

Mrkni na Google, je tam plno doporučení co dítě může při průjmu.
Hodně pít. Černý čaj a nebo vychlazenou Coca-Colu po lžičkách - to pomáhalo hodně nám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
17.8.22 16:52

Ryzi s ovocem, treba bananem, by nesnedla? Ovocnou presnidavku. Dusene/varene kureci, vyvar…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
17.8.22 17:43

@EvieK o cole vim ale neni to brzy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
17.8.22 17:44

@beruska9 vývar prý ne. Je mastný. Ona jí ta rýže celkem nejede

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
17.8.22 18:24
@Mirča99 píše:
@EvieK o cole vim ale neni to brzy?

Nedávala jsem moc, max 3-4 lžičky. A není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42240
17.8.22 19:33

Vařené brambory, suchý bílý rohlík od včerejška, vývar do lednice a stáhnout tuk, dát tam mrkev a třeba trochu rýže místo nudlí nebo bezvaječné nudle. Později kousek vařeného kuřecího, krůtího prsa nebo králičího masa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.8.22 16:31

Ahoj!
Dceruška také měla teď průjem několik dní a přežily jsme ho na rýžovém odvaru, ze kterého jsem dělala večerní rýžovou kaši, dále tolerovala uvařenou mrkev s rýží, uvařenou mrkev s bramborou, suché den staré pečivo, jablečné pyré. K pití černý čaj (s glukopurem), vodu. V nejhorších dnech (kdy mi odmítala pít), jsem jí dávala po lžičkách zavodňovací roztok (kulíšek).

Ať je brzy dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky